Povežimo se
Lesnina - Beskontaktna dostava

Razgovor – savršena essencija

Michael Seum iz tvrtke GROHE o proizvodu Essence i proširenoj paleti boja koja dizajnerima i arhitektima omogućuje kreativnu slobodu

Objavljeno

u

 

Asortiman Essence klasično elegantnih slavina oduvijek utjelovljuje čist i moderan dizajn. Proizvodi su prošle godine redizajnirani i nedavno su unaprijeđeni sa širim izborom luksuznih boja i modernih završnih slojeva. Takva linija slavina dizajnerskoj zajednici nudi cijeli novi niz mogućnosti, dajući im priliku da osmisle vlastiti osebujni izgled i dojam. Razgovarali smo s Michaelom Seumom, dopredsjednikom odjela za dizajn tvrtke GROHE o obnovi klasika.

 

U čemu je trajna privlačnost proizvoda Essence?

Michael Seum interview Grohe Essence dom2

 

Michael Seum: Najprije moram istaknuti da smo ostali potpuno vjerni filozofiji originalnog proizvoda zadržavajući minimalistički oblik i čistoću dizajna. Asortiman Essence godinama je arhitektima i dizajnerima interijera omogućavao klasičan dizajn uz jednostavnu i nenametljivu geometriju. Ti cijenjeni ideali omogućuju da Essence nadopunjuje gotovo svaki stil kupaonica pa je stoga prvi izbor arhitekta.

Što novo donosi Essence Colours?

Michael Seum: U svojim interakcijama s dizajnerskim predvodnicima diljem svijeta shvatili smo da postoji sve veća potreba za individualnošću i personalizacijom kad je riječ o dizajnu kupaonica. Stoga smo svoj asortiman proširili s osam novih opcija. Zahvaljujući tim novim mogućnostima osmislili smo nevjerojatno bogatu lepezu izbora za kreativne umove i omogućili iznimno veliku fleksibilnost. Taj je pristup imao trenutan utjecaj i iznimno je dobro primljen u svjetskoj dizajnerskoj zajednici.

Grohe Essence cetkani grafit mjesalica dom2Primjerice, naš Graphite s bilo poliranim bilo brušenim završnim slojem predivno pristaje uz cijeli niz interijera. Od mramornih i čisto bijelih kupaonica, tonova svijetlog drva kao i betona i tamnih matiranih pločica – ovaj završni sloj tako je svestran da će dizajnerima interijera omogućiti da osmisle kupaonicu iz snova bez obzira na stil.

 

A što je sa samim dizajnom?

 

Michael Seum:  Novi Essence dizajn koji smo plasirali na tržište ima iste tradicionalne nježne prijelaze i nenametljivu geometriju klasičnog Essence asortimana, no uz ponešto omekšani i humanizirani pristup. To se osobito očituje na ručici slavine: Napravili smo vrlo blago proširenje na ručici, omogućujući tako korisniku senzualno iskustvo precizne regulacije. Essence asortiman sada pruža veći izbor, no pazili smo da zadržimo isti prepoznatljivi arhetipski izgled i dojam klasične jednostavnosti. U podlozi svega nalazi se snažna dosljednost!

 

Spomenuli ste reakciju dizajnerske zajednice. Kako je primljen Essence?

 

Michael Seum: Jednom riječju, vladalo je UZBUĐENJE. Posljednjih mjeseci putovao sam diljem svijeta s uzorcima Essence proizvoda i moram priznati da sam bio ugodno iznenađen nailazeći na golemu pozitivu i entuzijazam dizajnera širom svijeta. Na primjer u Europi je jedan tim dizajnera interijera odmah prihvatio ideju rada s novim bojama i završnim slojevima jer su imali znatno veću slobodu u usklađivanju proizvoda sa svojom cjelokupnom vizijom. U nedavnom razgovoru s istaknutim dizajnerom u Tokiju dobio sam sličnu reakciju. Uzbudljivo je svjedočiti snažnom entuzijazmu na koji potiče Essence.

 

Kažete da je Essence odgovor na promjenjive potrebe u dizajnu. Kakve su to potrebe?

 

Michael Seum: Prije no što krenemo s bilo kojim novim dizajnom, a svakako prije no što krenemo crtati u studiju, istražujemo što se događa oko nas. Ne pratimo samo trendove, nego i fundamentalne, globalne promjene koje se odvijaju. Konzultiramo se s vodećim analitičarima, društvenim komentatorima i futurolozima. I naravno, koristimo se mojim vlastitim iskustvima i opažanjima. U tom smislu svi su se složili da je digitalna revolucija drastično promijenila način života milijardama ljudi. Sve se kreće hiperbrzinom. Stoga je ljudima ponekad potrebno pobjeći na trenutak. Posebno u kupaonici, tradicionalnoj oazi individualnog mira i relaksacije. Žude za okolinom koja im nudi iskorak iz predvidive uniformnosti digitalnog doba.

 

Kako Essence odgovara na tu potrebu?

 

Grohe Essence cetkani nikal mjesalica dom2Michael Seum:  Tu su prvenstveno pomalo omekšani i humanizirani prijelazi i geometrija asortimana Essence. Zatim je tu široki izbor boja i završnih slojeva. Ljudi žele poznatost arhetipskog klasičnog dizajna, no žele se i razmaziti individualističkim izgledom i doživljajem. Ta razina personalizacije zaista podiže liniju Essence na prilagođeno iskustvo. Također dizajnerima interijera i kupcima daje priliku da u dizajn kupaonice unesu nove i luksuzne emocionalne poveznice. Smatram da je taj čin uspostave poveznice istinska uloga dizajnera proizvoda poput nas. Mi dizajneri u konačnici moramo činiti emocionalnu razliku u životima ljudi.

A koje su glavne prednosti za arhitekte i dizajnere interijera?

 

Michael Seum: Tri su glavne prednosti. Ponajprije, Essence dizajnerima daje više mogućnosti nego ikada dosada da izraze svoju kreativnost, a koliko sam ja dosad mogao vidjeti, rezultati su doista uzbudljivi. Drugo, taj klasičan dizajn s lakoćom se može uklopiti u bilo koji stil kupaonice pa arhitekti i dizajneri sada imaju kraći put do specificiranja bilo kojeg projekta na kojem rade. Treća je prednost isplativost. Serija Essence oduvijek je bila sinonim za cjenovno prihvatljiv klasičan dizajn koji karakterizira dugovječnost, a Essence još uvijek može biti dio ponuda koje zahtijevaju konkurentnost u pogledu troškova.

 

Što ste u konačnici planirali za ovu svestranu seriju?

 

Michael Seum Grohe Essence dom2Michael Seum: Komuniciramo s dizajnerima i sve ih više slušamo, a oni nas preplavljuju idejama o tome kako i kamo možemo odvesti Essence. Mi ćemo, naravno, reagirati u skladu s tim kreativnim razmišljanjem. No zasad samo želimo otvoriti vrata cijelom nizu opcija koje smo razvili. Iskreno sam uzbuđen što sam dio nečega što će u sljedećih nekoliko godina postati istinsko slavljenje kreativnosti. Također bih htio unaprijed zahvaliti svima na doprinosu.

 

Michael Seum

Industrijski dizajner Michael Seum dopredsjednik je odjela za dizajn tvrtke GROHE koji je taj posao preuzeo od Paula Flowersa u lipnju 2015. Ovaj nagrađivani dizajner rođen je u Americi. Svoju međunarodnu dizajnersku karijeru izgradio je u velikim korporacijama, priznatim dizajnerskim studijima i u suradnji s poduzetničkim robnim markama poput Procter and Gamble, Whirlpool (SAD i Italija), PepsiCo Sports and Nutrition, Minimal i WiMo labs. Michaelov posao u tvrtki GROHE sastoji se od pronalaženja promišljenih i značajnih rješenja koja odražavaju duh i stvaralačku maštu kupaca robne marke GROHE diljem svijeta.

 

Urednica na portalu, volim uređivati dom, a još više Dom na kvadrat. Javite mi se na: valentina@dom2.hr

Interijeri

Stan koji ima kružni tok

Kažu da je arhitektu najteže urediti vlastiti dom. A kad to napokon naprave, onda je taj dom kao stvoren za našu rubriku Dom na kvadrat. Vodimo vas u dom arhitekta Roberta Križnjaka.

Objavljeno

u

Autor

Razlog za preuređenje doma, najčešće su životne prilike. U slučaju ovog arhitekta bilo je to useljenje buduće supruge s dva preslatka psa.

Foto: DOMnaKVADRAT

„Stan je funkcionirao kao jedan muški stan, u kojem je bilo često tuluma, koji 15 godina nije imao kuhinju, osim osnovnog – frižidera, umivaonika i mikrovalne, a sad je trebalo napraviti jednu kuhinju za osobu koja puno kuha, i totalno se promijenio način života“, objašnjava nam arhitekt Robert Križnjak.

Pomno su birani materijali za kuhinju jer, iako su kućni ljubimci većinom mirni, kad ogladne, vole zagrepsti po kuhinji.

Foto: DOMnaKVADRAT

Uz to, kuhinja je jako funkcionalna. Crne jednostavne plohe skrivaju bar, hladnjak, malu smočnicu, otok se može koristiti kao šank a s unutarnje strane su ladice za posuđe. 

Foto: DOMnaKVADRAT

Elementi koji se manje koriste otvaraju se na dodir, dok ovi ostali imaju neprimjetne ručkice. U odabir kombinacije crne i bijele boje nismo uopće sumnjali, a dio kuhinje se kao obloga nastavlja u dnevni boravak.

Foto: DOMnaKVADRAT

“On je zapravo malen, ali kako se cijeli stan može u potpunosti pretvoriti u otvoreni prostor, imate dojam da je sve jedan veliki dnevni boravak”, nastavlja arhitekt.

U ovom je domu prostor definitivno diktirao raspored prostorija. U najuži dio stana smještena je blagovaonica. Umjesto postojećeg zida, kod stubišta je postavljena staklena stijena koja je dala prozračnost interijeru.

Foto: DOMnaKVADRAT

Spavaća soba orijentirana na sjeveroistok, to je idealna orijentacija spavaće sobe. Od blagovaonice je odvojena kliznim vratima tako da se cijeli stan jednostavno može otvoriti. To je omogućilo i uređenje svojevrsnog balkona unutar stana.

Foto: DOMnaKVADRAT

S druge strane zida smjestio se kupaonski dio, u potpunosti sakriven od ostatka stana.

„To je ta jedna relativno uska kupaona koja ima vezu direktno na jednu i na drugu stranu i zapravo, šta je funkcionalno da se vi vrtite cijelo vrijeme u krug u stanu, i zapravo dobijete nekakve da vam olakšava, ubrzava nekakav način kretanja po stanu“, pojasnio je Križnjak.

Da rezimiramo – ovo je stan koji, prema potrebi, može postati sala za zabave, sada je dobio i kuhinju, ima balkon u zatvorenom prostoru i kružni tok. Sada znamo odgovor na pitanje zašto je arhitektima najteže urediti svoj dom. Zato što pred sebe stavljaju brojne izazove.

Nastavite čitati

Bilje

Vrijeme je orezivanja – nabavite pravi alat

Proljeće je tu i priroda se budi. Pravo je vrijeme za radove u vrtu. Da bi on u sezoni zablistao sada trebate napraviti pravu pripremu. Evo savjeta.

Objavljeno

u

Autor

Za lijepih sunčanih dana mnogi vole uživati u svojim vrtovima. Međutim iza lijepog vrta stoji predani trud i rad. Sada je vrijeme za zimsku rezidbu, a pravi se majstori za radove u vrtu najprije opreme adekvatnim alatom. Što je sve potrebno za ovaj posao, rekao nam je Joža Frljužec iz AL-KO-a.

“Za proljetno čišćenje zelenog raslinja, odnosno za rezidbu suhih grana potrebna je jedna lančana pila, za orezivanje i oblikovanje zelenog raslinja škare za živicu, trimer za čišćenje rubova te puhač – usisivač lišća za uklanjanje starog lišće. “

Foto: DOMnaKVADRAT

Princip rada je odozgo prema dolje. Da biste dosegli suhe grane na drveću trebat ćete pomoć, pa umjesto penjanja, neka alat bude vaša produžena ruka. Teleskopska lančana pila logičan je izbor za ovakve radove.

Foto: DOMnaKVADRAT

Odrezane suhe grane moguće je dalje koristiti za podgrijavanje ili kao kompost, stoga ih je potrebno skratiti, a najjednostavnije ćete to učiniti profesionalnom pilom koja reže do 22 metra u sekundi.

Foto: DOMnaKVADRAT

Živa ograda, odnosno živica isto tako svake godine treba orezivanje. Zimska je rezidba najvažnija jer njome diktirate dinamiku rasta živice. Kako bi vam taj posao bio što lakši i kako vas ne bi zaboljela ruka, postoje škare za živicu na koje se može podesiti ručka. Da bi orezivanje bilo još praktičnije, možete se naoružati pojasom za baterije. A za sam vrh živice trebat ćete teleskopske škare.

Foto: DOMnaKVADRAT

A sve ono što ste odrezali, treba i počistiti. Za to služi puhač usisivač lišća. Sve što taj stroj usiše i podrobi može se koristiti kao kompost ili staviti u biootpad.

Jer i kod orezivanja biljaka treba misliti na održivost. Zato iskoristite ponovno sve što se da iskoristiti.

Nastavite čitati

Lesnina XXXL

Vršimo beskontaktnu dostavu!

Zdravlje i naših kupaca i zaposlenika nam je na prvom mjestu.

Objavljeno

u

Autor

Lesnina-regal-za-dnevni-boravak-4-999-00-kn-domnakvadrat

Što to znači?

Zdravlje i naših kupaca i zaposlenika nam je na prvom mjestu. Kako bismo ga sačuvali, a ipak omogućili sigurnu kupnju iz topline vašeg doma, uveli smo beskontaktnu dostavu na vaš prag.

Kako beskontaktna dostava izgleda u praksi?

  • Vozač stiže na adresu, ostavlja pošiljku ispred vrata te se odmiče dva metra
  • Obavještava kupca o beskontaktnoj dostavi
  • Primatelja traži podatke naručitelja kako bi ih unio u sustav kao dokaz da je pošiljka isporučena
  • Vozač fotografira paket s udaljenosti od dva metra kao dokaz o isporuci
  • Ako iz bilo kojeg razloga pošiljka nije isporučena, definirani i poznati procesi su na snazi

*Svi naši dostavljači i vozači opremljeni su zaštitnim maskama i rukavicama, a dostavna vozila dezinficiraju se nakon svake dostave

lesnina-domnakvadrat

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice

POPULARNO