Povežimo se

Uradi sam

5 ideja za neobična božićna drvca

Božićni blagdani su ‘pred vratima’, no još je dovoljno vremena ostalo da se okušate u izradi nekog od ovih neobičnih božićnih ukrasa.

 

Ako je vaš stan premalen za ‘pravo’ božićno drvce ili naprosto uživate u uradi sam projektima, predlažemo da se okušate u izradi božićnog drvca prema nekoj od ideja koje smo odabrali za vas.

 

Božićno drvce od palete

Za izradu ovog ukrasa potrebni su vam mala paleta, zelena boja za iscrtavanje drvca na paleti i pomponi koje može napraviti sami ili ih kupiti u nekom hobby shop-u.

   Dom2 - Uradi sam - neobična božićna drvcafoto: countryliving.com

 

Drvce od staklenki

Za izradu ovakvog možete iskoristi staklenke od pekmeza ili druge zimnice ili kupiti nove, koje su u shopping centrima dostupne u različitim veličinama i oblicima. Staklenke napunite kuglicama različitih boja i veličina, zatvorite, posložite u ‘drvce’, dodajte girlandu od srebrnih kuglica i ukras na vrh drvca.

 

Dom2 - Uradi sam - neobična božićna drvcafoto: countryliving.com

 

Drvce od kutija šibica

Za izradu drvca poput ovog potrebno vam je dvadeset i pet kutija šibica, ukrasni papir i malo ljepila. Za prvi red zalijepite i omotajte ukrasnim papirom 9, za drugi 7, za treći 5, za četvrti 3 i za posljednji red omotajte ukrasnim papirom jednu kutiju. Redove zalijepite i na vrh ‘drvca’ dodajte ukraas od komadića ukrasnog papira. Kuticije možete napuniti zgodnim sitnicama.

 

Dom2 - Uradi sam - neobična božićna drvcafoto: countrylivin.com

 

Drvce od jastučića

Za drvce od jastučića potrebna vam je zlatna ili tkanina neke druge boje po želji, punjenje za jastučiće, konac i igla ili šivaća mašina. Broj jastučića ovisit će o željenoj veličini drvca. Sašivene jastučiće spojite koncem ili ljepilom i na vrh dodajte ukras u obliku zvijezde.

 

Dom2 - Uradi sam - neobična božićna drvcafoto: canyouactually.com

 

Drvce od čestitki

Za izradu ovakvog drvca potrebni su vam široka ukrasna traka, čestike i/ili drugi papirnati ukrasi, kopče kojima ćete pričvrstiti papirnate ukrase i pet štapića različitih duljina koje ćete zalijepiti na ukrasnu traku u pravilnim razmacima.

 

Dom2 - Uradi sam - neobična božićna drvcafoto: countryliving.com

 

Oglas
Kliknite kako biste komentirali

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar

Uradi sam

Šest jednostavnih trikova kojima ćete produljiti vijek rezanom cvijeću

Produljite život buketu cvijeća

Predivne boje i mirisi buketa svježeg cvijeća uvijek su drag dodatak u svakom domu… Svi znamo da se rezanjem skraćuje život cvijeta, ali ipak možemo nešto učiniti kako bi ono što dulje trajalo i uljepšavalo prostor. Puno svježe vode koja će spriječiti razvoj bakterija, važan je korak, a i ostali savjeti su jednostavni i lako ih je slijediti.

1. Koristite čistu vazu

kako bu buket ostao svjež, važno je očistiti vazu u koju ćete ga staviti kako biste eliminirali potencijalni štetne bakterije i spriječili njihov rast. Možete biti sigurni da je čista tako što ćete dodati malo izbjeljivača u vodu te nakon pranja dobro isprati.

Ovo su najvažnija pravila kod sadnje hortenzija – ako želite da cvjetaju cijelo ljeto

2. Pazite kako režete stabljike

Uvijek je potrebno stabljike rezati pod kutem od 45 stupnjeva jer će taj korak spriječiti da one leže na na dnu vaze i zauzimaju puno mjesta. Ovako ćete im omogućiti i potpuno apsorpciju vode. Koristiti škare ili nož, a ako je moguće učinite to u vodi.

3. Uklonite višak lišća

Uz listove, uklonite i male grančice koje se mogu nalaziti na stabljiki. To je ustvari prva stvar koju morate napraviti kada buket unesete u kuću. Pravilo je da uklonite sve do linije gdje počinje voda jer lišće će trunuti i bakterije u vodi će skratiti život buketu.

4. Nahranite svoje cvijeće

Njemu će koristiti malo šećera i određene kiseline, kako bi bolje apsorbirale vodu. Možete kupiti i već gotove pripravke koji će hraniti vaše cvijeće, a potrebno ih je samo staviti u vodu.

5. Redovito mijenjajte vodu

Cvijeće uvijek mora imati svježu vodu kako bi se zaštitilo od bakterija. Savjet je da vodu mijenjate svaki dan jer ćete tako produljiti život buketu.

Želite biljke posaditi u pijesku? To je odlična ideja, a stručnjaci otkrivaju zašto

6. Cvijeće ne voli vrućinu

Baš kao i ostale biljke koje sadite u teglama, i vaš buket ima svoje potrebe. Ako ga stavite na mjesto gdje nema direktnog sunca, on će sigurno trajati dulje. Što je hladnija prostorija to će vaš buket biti sretniji.

Nastavite čitati

Uradi sam

Napravite sami omekšivače za rublje s mirisom po želji

Zašto biste omekšivač kupovali kad ga možete napraviti sami?

Omekšivači su sastavni dio pranja rublja, i malo tko će izostaviti ovaj dodatak koji naše rublje čini mekšim i mirisnim.

Martha Stewart američka je uspješna poslovna žena, spisateljica i poznata televizijska ličnost, a na svom portalu često otkriva jednostavne trikove za kućanstvo. Ovog puta doznajemo kako pripremiti omekšivač kod kuće i tako jednostavno kontrolirati njegove sastojke. Metoda je jednostavna, a većinu stvari već imate u kući.

5 odličnih trikova za čišćenje perilica rublja

Kako napraviti omekšivač od octa

Odlično za okoliš, odlično za vaše rublje! Ocat je odličan omekšivač i ako ga već niste koristili u tu svrhu, obavezno isprobajte. Osim što će omekšati rublje, uništava i sve potencijalne bakterije na rublju i ostatke praška. Ako se bojite mirisa octa na rublju, uvjeravamo vas da će on nestati kad rublje izvadite iz perilice.

Što je potrebno?

Destilirani bijeli ocat
Esencijalno ulje za miris po želji
Bocu s čepom

Kako napraviti?

500 ml octa stavite u bocu, dodajte 20-ak kapi esencijalnog ulja, zatvorite bocu i dobro promiješajte.

Jednostavne trikove za čišćenje sjenila i unutarnjih žaluzina otkriva stručnjakinja

Kako koristiti? Baš kako koristite i kupovni omekšivač.

Kako napraviti omekšivač s regeneratorom?

Ovo je odlična i svima dostupna metoda, ali je dobro znati da on neće biti dobar odabir za sve materijale te da će njegov miris ostati na odjeći.

Što je potrebno za pripremu? Regenerator za kosu, Destilirana voda i Boca s čepom. Kako napraviti? Otprilike 300 ml omekšivača stavite u bocu te dodajte destiliranu vodu. Kako koristiti? Baš kao i obični omekšivač ili onaj od octa.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice