Povežimo se

Interijeri

Usisavači roboti

Za sve one kojima pada mrak na oči pri samoj pomisli na usisavanje, tu su uređaji koji će taj posao obaviti umjesto vas.

U posljednje vrijeme robot-usisavači sve su češće viđaju na policama dućana, a nekoliko njih odskače od drugih svojim mogućnostima i kvalitetom. Najpoznatiji su Samsungov model Furot 2, Roomba tvrtke iRobot te Neato XV tvrtke Neato Robotics.

Najpopularniji modeli

Roomba je samostalni usisivač robot koji je predstavljen još 2002. godine, a do danas je doživio nekoliko reizdanja. U vrijeme svog predstavljanja nije imao nekog značajnijeg konkurenta, a podatak od 2,5 milijuna prodanih primjeraka do danas govori da ima dovoljno ljudi koji mrze usisavanje i spremni su platiti za robota koji će to raditi za njih.

Samsungov Furot II, robot-usisavač najnovije generacije, sličnog je dizajna kao Roomba. Kružnog je oblika s obloženim rubom, za slučaj sudara. To bi svakako trebali spriječiti mnogobrojni senzori, a integrirana kamera i sustav za mapiranje omogućuju mu da ‘nauči’ prostor u kojem radi te da temeljito prijeđe ukupnu površinu barem jednom.

Neato XV plošnijeg je oblika te se prostorom ne kreće nasumce, već mu je itinerer čišćenja pravocrtan pa će tako očistiti svaki pedalj prostora. U sebi također ima ugrađeni laser kojim mapira prostoriju u kojoj čisti.

Funkcije i uporaba

Usisivači roboti posjeduju akumulator koji im omogućuje sat i pol do tri sata rada prije nego što samostalno odu na svoju stanicu za punjenje.

Princip rada ovih uređaja je vrlo jednostavan. Startaju se pritiskom na tipku CLEAN na samom uređaju ili na daljinskom upravljaču. Zatim se odabire prostorija koju treba očistiti – ukoliko je uređaj već prije mapirao prostor. Usisavač sam procjenjuje vrijeme potrebno za čiščenje ovisno o površini prostora i vrsti poda.

Postupak čišćenja prilagodit će se vrsti poda – ovisno o tome da li je potrebno očistiti tepih, laminat, pločice ili parket. Zahvaljujući senzorima, uređaj će izbjeći prepreke koje mu se nađu na putu, poput stepenica ili nekog drugog povišenog ili sniženog dijela. Većina ovakvih uređaja čisti u tri ili više faza, koje je moguće regulirati postavkama u meniju. Roboti usisavači očiste do 98% zadanog prostora, jer se mogu zavući i ispod namještaja

Vrhunski modeli robota usisavača opremljeni su i naprednijim funkcijama – detektiranja nečistoće po vrsti, mogućnošću fokusnog čišćenja ili samostalnim naprednim punjenjem baterija.

Ako ste od onih koji zaista ne vole usisavanje, onda su roboti usisavači zaista prava stvar za vas. Jednom kada ste mapirali prostor te postavili bazu za samostalno punjenje, usisavač će sve dalje raditi sam. Na vama je da višak slobodnog vremena provedete što kvalitetnije te da povremeno ispraznite spremnik za otpad u usisavaču.

Oglas
Kliknite kako biste komentirali

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar

Interijeri

Kreativne ideje za uređenje malih stanova: Trikovi za proširenje prostora

Život u malom stanu može biti izazovan kada se suočite s ograničenim prostorom. Međutim, s nekoliko pametnih trikova i kreativnih ideja, možete pretvoriti svoj mali stan u funkcionalan i estetski privlačan prostor.

U ovom članku, istražujemo neke od najboljih ideja za uređenje malih stanova koje će vam pomoći proširiti prostor i maksimalno iskoristiti svaki kutak.

Multifunkcionalni namještaj

Odaberite namještaj koji ima višestruku svrhu. Kreveti s ladicama za dodatno spremanje, sofe koje se pretvaraju u krevete ili stolovi s preklopnom funkcijom su samo neke od mogućnosti.

Ovim pametnim komadima namještaja možete uštedjeti prostor i pružiti više funkcionalnosti.

Iskoristite vertikalni prostor

Kada nemate dovoljno prostora u širini, okrenite se prema vertikalnom prostoru. Postavite police duž cijele visine zida kako biste stvorili dodatni prostor za pohranu knjiga, ukrasa i drugih predmeta.

Također možete objesiti kuke ili vješalice na zidove kako biste organizirali svoje stvari i spriječili nered.

Ogledala za iluziju prostora

Postavljanje ogledala na strateška mjesta u vašem stanu može stvoriti iluziju proširenja prostora. Ogledala reflektiraju svjetlost i stvaraju dubinu, čineći prostor otvorenijim i prozračnijim.

Odaberite velika ogledala ili postavite više manjih ogledala kako biste maksimalno iskoristili njihovu optičku iluziju.

Svijetla rasvjeta

Dobro osvjetljenje može stvoriti dojam prostranosti. Koristite prirodno svjetlo koliko je god moguće i držite zavjese i zavjese otvorenima. Ako nemate pristup prirodnom svjetlu, odaberite svijetle žarulje i postavite ih na strategijska mjesta u stanu kako biste osvijetlili sve kutke.

Pregledna organizacija

Održavanje stvari uredno organiziranima može učiniti čuda za proširivanje prostora. Iskoristite kutije, košare i ladice za spremanje stvari i držite ih van vidokruga. Ovo će stvoriti dojam čistoće i prostranosti, čak i u malom prostoru.

Odaberite svijetle boje

Boje imaju veliki utjecaj na percepciju prostora. Kada uređujete mali stan, birajte svijetle boje za zidove, podove i namještaj. Bijela, bež, svijetlo plava ili svijetlo zelena su odlični izbori jer reflektiraju svjetlost i stvaraju dojam prozračnosti.

Također, možete koristiti svijetle tonove za detalje poput jastuka, prekrivača ili ukrasnih predmeta kako biste dodali malo boje bez da opterećujete prostor.

Minimalizam

Manji prostor izgleda vizualno veći kada je uredan i minimalistički uređen. Smanjite količinu namještaja i ukrasa na minimum. Odaberite funkcionalne komade namještaja koji su estetski privlačni, ali ne opterećuju prostor.

Minimalistički stil uređenja stvara dojam prostranosti i olakšava kretanje kroz prostor.

Prostor za rad

Ako radite od kuće, važno je osigurati prostor za rad u malom stanu. Razmislite o postavljanju stola s preklopnom funkcijom koji možete sklopiti kada ga ne koristite. Također, koristite vertikalni prostor za pohranu radnih materijala i organizaciju.

Otvaranje prostora pregradama

Ako vaš mali stan ima pregrade koje stvaraju zatvorene prostore, razmotrite mogućnost uklanjanja ili smanjenja tih pregrada kako biste stvorili otvoreniji prostor. To će stvoriti dojam kontinuiranog prostora i poboljšati protok svjetlosti i zraka.

Uređivanje malog stana može biti izazovno, ali uz kreativnost i pametno planiranje, možete stvoriti funkcionalan i prostran prostor. Iskoristite ove pametne trikove za proširenje prostora, prilagodite ih svojim potrebama i stvorite svoj mali raj.

Nastavite čitati

Interijeri

Boho stil: Inspiracija i savjeti za uređenje prostora s boho šarmom

Boho stil, skraćenica od “bohemian”, je popularan dizajnerski stil koji privlači sve veću pažnju svojom jedinstvenom kombinacijom udobnosti, topline i razigranosti.

Inspiriran slobodnim duhom umjetnika, nomada i putnika, boho stil stvara atmosferu koja je opuštena, prirodna i šarmantna. U ovom članku istražit ćemo neke ključne elemente boho stila te pružiti inspiraciju i savjete za uređenje prostora s boho šarmom.

Kolorit

Boho stil obiluje bogatim i raznolikim koloritom. Slobodno se poigravajte s jarkim i toplim bojama poput narančaste, crvene, žute, smaragdno zelene i tirkizne. Također, prirodne boje poput smeđe, bež i zemljanih tonova mogu pružiti osjećaj ravnoteže i topline.

Teksture

Teksture su ključne za postizanje autentičnog boho izgleda. Koristite različite tkanine, poput šarenih jastuka, presvlaka, tepiha od prirodnih vlakana poput jute i sisala te zavjesa od laganih tkanina. Drveni namještaj i pleteni predmeti također dodaju dozu teksture.

Biljke i zelenilo

Dodavanje biljaka i zelenila u prostor donosi osjećaj svježine i povezanosti s prirodom, što je karakteristično za boho stil. Odaberite različite vrste biljaka, poput visećih kaktusa, paprati i cvjetova, i postavite ih na različite lokacije u prostoru.

Mješavina stilova

Boho stil se temelji na mješavini različitih stilova. Ne bojte se kombinirati različite uzorke, materijale i stilove namještaja. Reciklirani ili vintage komadi namještaja mogu dodati autentičnost i karakter prostoru.

Umjetnost i detalji

Dodavanje umjetnosti i zanimljivih detalja je važan dio boho stila. Postavite galeriju slika ili okvira na zid, izložite ručno izrađene predmete ili suvenire s putovanja te koristite zanimljive svjetiljke i svijeće kako biste stvorili toplu atmosferu.

Boho stil je izvanredan način da se izrazi kreativnost i osobnost u uređenju prostora. Slijedeći ove inspiracije i savjete, možete stvoriti prostor s boho šarmom.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice