Povežimo se
Miele - granice ne postoje

Dječje sobe

Idealan namještaj za dječje sobe

Nijedan Vam arhitekt niti dizajner neće toliko puta promijeniti izgled doma kao dijete. Brzo odrastanje zahtijeva brzu prilagodbu interijera. Za to je idealan modularan namještaj.

Objavljeno

u

Dječja je soba prostor za igru, odmaranje, učenje, druženje. Kad govorimo o funkcijama, ona treba zadovoljavati gotovo sve funkcije jednog doma. Osim kuhinje i kupaonice. 🙂

skriveni-krevet-domnakvadrat-djecja-soba

Foto: DOMnaKVADRAT

Zato je dobro birati namještaj koji se lako prilagođava potrebama. Kreveti koji u sebi sadrže još jedan krevet, te spremišni prostor, idealni su za dječje sobe.

modularne-djecje-sobe-domnakvadrat

Foto: DOMnaKVADRAT

Za male prostore idealna će biti ovakva dječja soba koja se prema potrebi može spremiti u ormar.

Tražite još inspiracija za uređenje interijera? Preplatite se naš YouTube kanal!

Dječje sobe

Hrvatski dječji namještaj koji je nagrađen na sajmu u Milanu

Već smo vas obavijestili o tome da je hrvatska produkt dizajnerica ove godine na milanskom sajmu odnijela drugu nagradu za seriju proizvoda. Zato smo vam odlučili predstaviti taj nagrađeni namještaj za djecu.

Objavljeno

u

Autor

Tink Things sensory furniture made by Benussi&theFish

Svako dijete na određeni način percipira podražaje iz okoline. Način na koji dijete filtrira i reagira na taj podražaj utječe na razvoj, rast, razmišljanje, a kasnije i sposobnost koncentracije, učenja i slično. Ta baza se zove senzorna inteligencija i na temelju nje je Dorja Benussi razvila seriju dječjeg namještaja.

Tink Things sensory furniture made by Benussi&theFish

Ideja za Tink Things proizišla iz Dorjinog diplomskog rada na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu Studija dizajna gdje se fokusirala na edukacijske prostore. Dalje u razvoj proizvoda ulaže sa suprugom Ivanom. Istraživanja su pokazala da postoje četiri glavna tipa djece kad se govori o senzornoj inteligenciji.

Tink Things sensory furniture made by Benussi&theFish

Njihove potrebe kad je riječ o senzornoj integraciji pokrivaju dvije različite stolice. Ika, odnosno stolica koja se ljulja poticajna je za djecu kojoj treba više podražaja iz okoline. Ona mogu biti i hiperaktivna i jako aktivna, a često traže podražaje iz okoline jer im treba više. S druge strane ta djeca mogu biti i jako uspavana i mirna, Takva su zato što njima također nedostaje aktivnosti, ali nisu aktivna u tome da to potraže.

Tink Things sensory furniture made by Benussi&theFish

Stolica Mia, odnosno ova s kapuljačom je za osjetljivu djecu. To su djeca kojoj je previše podražaja iz okoline, te često imaju potrebu izolirati se iz grupe koja je preglasna. I takva djeca se dijele u dvije kategorije. Mirnija će se djeca povući, neće imati sposobnost koncentracije i neće moći slušati jer im je previše svega. Druga kategoriju će se izdvojiti i pobjeći.

Tink Things sensory furniture made by Benussi&theFish

Dvije verzije stolice dolaze u dvije veličine – za djecu do 7, 8 godina i onu do 13, ali granica za korištenje pojedine veličine je zapravo jako labava i ovisi o veličini djeteta.

Tink Things sensory furniture made by Benussi&theFish

Produkt dizajnerica Dorja Benussi je za stolice dobila osvojila drugu nagradu na milanskom sajmu Salone del Mobile u kategoriji mladih produkt dizajnera. Na međunarodnoj dizajnerskoj manifestaciji Salone Satellite prepoznali su njezinu liniju namještaja Tink Things. Dorja nam je priznala da je nagrada i njoj i suprugu Ivanu došla kao dodatan poticaj sad kad se pred izlazak na tržište osjećaju kao da su na kraju maratona, a ujedno i potvrda od autoriteta koje cijene da ono što rade je super.

Nastavite čitati

Dječje sobe

Uz malo inovativnosti djeci pružite nezaboravno iskustvo dijeljenja sobe

Kroz 10 primjera savjetujemo na koje osnovne stvari treba paziti pri uređenju soba namijenjenih za više od jednog dijeteta.

Objavljeno

u

Autor

Foto: home-designing

 

Makar bi svako dijete najrađe imalo vlastitu sobu, to je rijetko kad izvedivo. Za obitelji sa novim članovima, dijeljenje sobe je dosta učestala pojava. No ono, s druge strane, može pomoći u jačanju odnosu između braće i sestara, te učenju kako dijeliti i kako činiti kompromise. Naravno, dijeljene sobe imaju svoje izazove. Prije nego stavite svoju djecu zajedno u sobu, važno je posvetiti neko vrijeme razmišljanju kako će soba točno izgledati i po kojim osnovnim pravilima i prioritetima će biti uređena. Primjeri soba u nastavku su vizualno privlačni i pomodni, ali su također uređeni na način da su funkcionalni.

1.

Foto: home-designing

Prva soba je projektirana za dvojcu braće. Ova soba je savršen primjer za ilustraciju najvažnijeg savjeta u projektiranu zajedničkog dječjeg prostora: nemojte dopustiti da ijedan dio sobe prođe neiskorišten. Odabirom kreveta na kat ostavlja se veći slobodni prostor sobe namijenjen druženju i lakšem kretanju.

 

Foto: home-designing

Vješanje bicikla na zid je praktično i uz kante za pohranu stvari daje sobi industrijski štih. Mnogo soba je uređeno zaboravljajući na dovoljno mjesta i mogućnosti za sjedenje – činjenica je da djeca i njihovi prijatelji provode mnogo vremena u svojim sobama. Ugodan kauč i vreće za sjedenje omogućuje djeci i njihovim gostima da se udobno smjeste u sobi.

Foto: home-designing

 

2.

Foto: home-designing

Sljedeći primjer ima drugačiji pristup. Prvo, koristi skroz drugačiju paletu boja, svjetliju nego u prošlom primjeru. Slatki detalji u sobi, poput dječjih noćnih lampi, te mnogobrojnih plišanih igračaka daju sobi izgled privlačan djeci. Naravno, još jedan bitan savjet kod uređenja dječjih soba je uključiti djecu u uređenje sobe – izbor stila, boja, igračka, namještaja. Što više će djeca biti u mogućnosti pridonijeti uređenju i atmosferi svoje sobe, to će se kasnije u njoj ugodnije i sretnije osjećati – čak i kad uče.

 

Foto: home-designing

Ovaj primjer u mnogobrojnim bojama i zaigranim uređenjem svakako stvara prostor u koji će djeca rado dovoditi svoje prijatelje, a mnogo mjesta za pohranu igračka i ostalih stvari će dakako veseliti roditelje.

 

Foto: home-designing

 

3.

Foto: home-designing

U ovom primjeru, kreveti su riješeni kao dio ugrađenih ormara izrađenih po mjeri, što je bilo idealno rješenje za djecu koja ovdje žive. Još jedan od problema s kojima se susrećemo u dječjim sobama je kada djeci prijatelji dođu prespavati. Tako da bi bilo dobro prije uređenja same sobe imati neki plan ili ideju kako će se takve situacije riješavati. To riješenje može biti da netko od djece spava na kauču u nekoj drugoj sobi stana/kuće ili da se ostavi dovoljno mjesta na podu dječje sobe da se prijatelji mogu smjestiti u vreće za spavanje. U ovom primjeru, takav problem je riješen sa modularnim jastucima na koje se djeca mogu udobno smjestiti, bilo u ovoj sobi ili susjednoj.

 

Foto: home-designing

 

4.

Foto: home-designing

Prije uređenja bilo koje prostorije, osobito one koja zahtjeva dječji dekor i smještaj dvoje djece, važno je točno isplanirati gdje će što doći. U ovom primjeru vrlo male sobe, jednostavno nema dovoljno mjesta za sav namještaj koja bi djeca poželjela. Ali, sa pažljivim planiranjem i krevetom na izvlačenje, svejedno ima dovoljno mjesta da svakome bude udobno.

 

Foto: home-designing

 

5.

Foto: home-designing

Kreveti na kat su jako popularan izbor za dijeljene dječje sobe. Ne samo da su kreveti na kat zabavni za djecu, oni sačuvaju jako puno prostora, iskorištavaju vertikalni prostor i ostavljaju više slobodnog prostora. U ovoj sobi krevet na kat izveden je vrlo vješto, ostavljajući prostora za osunčani radni stol za dvije osobe.

 

Foto: home-designing

 

6.

Foto: home-designing

Ovaj primjer se svojim stil jako razlikuje od prethodnih: puno je sudržaniji, manje zaigran i ozbiljan. Ono što je zanimljivo je neuobičajeno rješenje kreveta sa pregradom koji daje određenu dozu privatnosti svakom od korisnika.

 

Foto: home-designing

 

7.

Foto: home-designing

Ovaj primjer ima specifičnu morsku atmosferu postignutu dizajnu zidova. Dječja soba ne mora nužno imati temu, ali potražiti savjete od stručnih osoba je još jedan od naših savjeta za uređenje dječjih soba.

 

Foto: home-designing

Stručna osoba može bolje predvidjeti hoće li svako dijete imati dovoljno mjesta za spavanje i rad, te predložiti razmještaj namještaja kakav nama možda ne bi odmah pao napamet.

 

Foto: home-designing

Također, može pomoći pri razmještanju željenog namještaja koji je potreban vašoj djeci a bez da se soba čini previše zatrpanom.

 

Foto: home-designing

 

8.

Foto: home-designing

Još jedan savjet za uređenje soba je izabrati što neutralnu paletu boja, eventualno sa jednom intezivnijom kao akcentom. Korištenje bijele boje u ovom primjeru – od noćnih svjetiljka do stolica i zidova, daje uređenje koje je lakše prilagodljivo promjenama. Svjetlucava viseća rasvjetna tijela daju dozu ženstvenosti, a predmeti intezivnije boje mogu se lako zamijeniti kada se ukusi i zahtjevi djece promjene. Također, neutralna pozadina olakšava i dogovor između djece oko izgleda sobe.

 

Foto: home-designing

 

9. 

Foto: home-designing

Jedinstvena polica na zidu ovog primjera dobro ilustrira sljedeći savjet: izaberite funkcionalni dekor. što više ljudi živi u sobi, to prostor može postati više skučen. Odabirom polica i stolova koji su dekorativni, soba postaje ljepša, ali također služi svojoj svrsi. Naravno, u dječjim sobama uvijek postoji mjesta za nešto neozbiljno poput ovog zaigranog šatora.

 

Foto: home-designing

 

10. 

Foto: home-designing

Većina dijeljenih dječjih soba obično je za dvoje djece, ali u ovom zadnjem primjeru vam donosimo uređenje sobe za troje djece! Identične stolne lampe i stolice – radni prostori, jako su bitni jer daju svakome od djece osjećaj svog vlastitog prostora. Također, još jedan od savjeta je upravo identičnost većeg dijela namještaja i dodataka svakog dijeteta jer onda nema svađa oko toga čiji namještaj je ljepši ili bolji.

 

Foto: home-designing

 

Makar dijeljene sobe nisu za svakoga, sa pametnim dizajnom i dosjetljivošću, moguće je djeci pružiti harmoničan suživot u zajedničkom prostoru!

Izvor: home-designing

Nastavite čitati

Dječje sobe

Jedinstveni madrac prilagođen djeci!

Ergokids – najzdraviji proizvod ikada stvoren za dječju sobu

Objavljeno

u

Autor

 

Kralježnica je jedna od najbitnijih stvari u dječjem razvoju jer je ona glavni stup zdravlja koji će dijete voditi kroz život. Nepravilan ili neprilagođen madrac kod djece može blokirati pravilan rast kralježnice pa čak potaknuti i zdravstvene smetnje.

ErgoKids je madrac koji je razvijen u suradnji s najiskusnijim ortopedima.

 

Više o njemu pogledajte u videu!

 

 

ErgoKids proizvodi

ergoactiv 300x100

 

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice

Izbor uredniceprije 2 sata

ACI Marina Rovinj – otvorena!

Rovinj, 26.04.2019. Svečano je otvorena ACI Marina Rovinj.

Izbor uredniceprije 3 tjedna

70 joj je godina tek

Lesnina XXXL, vodeći lanac trgovina za opremanje doma u Hrvatskoj i regiji slavi svoj veliki, jubilarni 70. rođendan i donosi...

Interijeriprije 3 tjedna

Neočekivan potez hrvatskog proizvođača namještaja

SALONE DEL MOBILE MOLANO 09.- 14.04.2019. Prostoria u suradnji s našim priznatim dizajn kolektivom Numen/For Use hrabrim pristupom želi privući...

blagovaonski-stol-slavlje-lesnina-domnakvadrat blagovaonski-stol-slavlje-lesnina-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 1 mjesec

Lesnina XXXL ima puno razloga za slavlje

Lesnina slavi 70. rođendan, prvu godišnjicu Lesnine XXXL Pula te sedmu Lesnine XXXL Zagreb West

ljudi-obitelj-domnakvadrat ljudi-obitelj-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 3 mjeseca

5300 mladih riješilo stambeno pitanje zahvaljujući subvencioniranju kredita

Štromar: Mladima osigurati dom je prioritet

muo-izlozba-cestitka-bozic-domnakvadrat muo-izlozba-cestitka-bozic-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 4 mjeseca

Izložba blagdanskih čestitki

Izložba je otvorena u Muzeju za umjetnost i obrt i traje do veljače 2019.

Stancija-Vigini-dnevni-boravak-dvosjed-fotelja-rustikalno-domnakvadrat Stancija-Vigini-dnevni-boravak-dvosjed-fotelja-rustikalno-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 5 mjeseci

Fotogalerija koja će vas nadahnuti!

Zavirili smo o unutrašnjost predivne, rustikalno uređene vile u srcu Istre

espresso-krups-aparat-kava-tipka-domnakvadrat.png espresso-krups-aparat-kava-tipka-domnakvadrat.png
Izbor uredniceprije 5 mjeseci

Krups Evidence potpuno automatizirani espresso aparat – tajna savršenog espressa

Pripremite kavu baš prema vašem ukusu!

Lesninaxxxl-kredit-namještaj Lesninaxxxl-kredit-namještaj
Izbor uredniceprije 7 mjeseci

XXXL SUPER KREDIT

9. listopad – 30. studeni

zavjese-koje-vas-cine-sretnim-lesnina-domnakvadrat zavjese-koje-vas-cine-sretnim-lesnina-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 7 mjeseci

Zavjese koje vas čine sretnima

Lesnina XXXL predstavlja nove trendove i posebne pogodnosti za uživanje u toplini doma

POPULARNO