Povežimo se

Interijeri

Ukrasite dom print dekorima

Kako bi prostor u kome boravite vizualno ispunili i oplemenili nije ga potrebno popuniti skupocjenim dizajnerskim namještajem. Dojmljiv vizualni efekt može se postići dekorativnim detaljima koji su postali trend u uređenju interijera.

Dovoljno je zamisliti motiv koji vas opušta te ga u obliku fototapete ili dekorativne naljepnice prenijeti na zid, ormar ili neku drugu plohu. Zbog tehnike kojom nastaju, ovakve dekoracije se nazivaju printovima ili print dekorima. Njihove se aplikacije sve češće primjenjuju u dizajnu namještaja i materijala za uređenje prostora, kao i za presvlačenje zidova ili tek njihovo djelomično ukrašavanje.

Izbor motiva i stila fototapete

Za povezivanje doma s prirodom najbolji su izbor fototapete s motivima poput očaravajuće i smirujuće zelene šume ili osunčane morske plaže koje će svoje mjesto naći u pozadini sobne sjedeće garniture ili na zidu blagovaonice.

Kao detalj koji će privući pažnju i oživjeti prostor koriste se zidne naljepnice većih dimenzija s motivom jednog ili nekoliko cvjetova, krošnje drveta ili apstraktni vijugavi ornament koji se proteže preko cijeloga zida.

Prazan prostor možete vizualno ispuniti “lažnim” okvirima za slike ili “nepostojećim” stolcem, odnosno komodom – naljepnicom na zidu koja će nadomjestiti komad namještaja. Površinu koju treba vertikalno ispunuti oblijepite stiliziranim zidnim satom ili vjernom kopijom lončanica.

Print dekori Dom2

Tapete s digitalnim otiskom konfuzno raspoređenih linija obogatit će prostor namješten jednostavnim komadima namještaja. Ovakvim tapetama može se obući tek jedan zid u prostoriji ili dio zida koji će se posebno istaknuti, a kroz prostoriju provući decentnu dozu glamura i suzdržane elegancije.

Glamurozni trodimenzionalni efekti na zidovima postižu se izborom jedinstvenih tapeta s reljefnim uzorkom obogaćenih perlicama i drugim dekorativnim trodimenzionalnim dodacima.

Namještaj sada može izgledati upravo onako kako vi želite. Možete ga prilagoditi svojim osobnim sklonostima ili funkciji prostorije. Otisak, odnosno print dekor na njegovim prednjim plohama može biti najrazličitijih motiva: od prirode, biljnog i životinjskog svijeta, svemira, do svijeta umjetnosti, glazbe ili sporta.

print dekori Dom2

Cijeli zid ili dobro izabrani detalj

Goli zidovi, posebice obojeni u bijelu boju cijeli prostor čine praznim i bezličnim. Oživjet će ih čak i jedan istaknuti detalj poput stilizirane art naljepnice, s motivom stolca ili konzole u retro stilu. Mladenačka će soba živnuti ukoliko ju se oslika stiliziranim motivom skatera ili saksofonista. Silueta zaljubljenog para na klupi pod krošnjom drveta u interijer unosi dozu romantike. Na zidove možete ispisati i stihove najdraže vam pjesme ili neku mudru misao. Za kuhinje, dječje i radne sobe dobrim će se izborom pokazati i naljepnice po kojima se može pisati kredom.

Motiv print dekora možete izabrati po želji i sklonostima, odnosno ambijentu koji se u prostoru želi stvoriti. Print dekori se mogu postavljati i na staklo, prozore, vrata ili namještaj, a bitno je da je površina na koju se apliciraju, ravna i glatka. Naljepnice se lako skidaju, stoga ukoliko se zasitite nekog motiva jednostavno ga možete zamijeniti drugim.

Dekoracija zidova i elemenata namještaja povećat će estetiku prostora. Tako uz malu dozu maštovitosti i kreativnosti bilo koji interijer može postati jedinstven i ostaviti upečatljiv dojam.

Interijeri

Osnovne značajke skandinavskog stila uređenja

Skandinavski stil je inspiriran načinom života, tradicijom, kulturom i dizajnom skandinavskih zemalja. Kako urediti stan u ovom stilu i kojih se pravila pritom trebamo pridržavati objasnila nam je arhitektica Sunčica Mastelić Ivić.

Stil jednostavnosti

S arhitekticom Sunčicom krenuli smo u skandinavsku ekspediciju. Iako je većini na spomen skandinavskog stila vjerojatno jasno o čemu se tu zapravo radi, dakle o jednostavnim rješenjima, odlučili smo na primjeru preuređenja jednog prostora potvrditi i utvrditi znanje.

Ako volite prozračne tonove i da svjetlo ulazi u prostor, te ako volite jednostavnost umjesto sitnica koje vam opterećuju interijer, onda je za vas skandinavski stil. Međutim, ako volite glamurozne interijere i ako želite svojim interijerom ostaviti nekoga bez daha, onda skandinavski stil nije za vas.

Karakteristike skandinavskog stila

Skandinavski stil voli svijetle tonove. Nadalje, skandinavski stil ne trpi namještaj velikih dimenzija i formata. Taj namještaj, u smislu dekora i tekstura, voli jake teksture koje su ugodne pod rukom, kao da ste se zavukli u toplu dekicu, a pored vas je ugodan jastuk.

Nadalje, ovaj stil voli biljke u prostoru. U dugim zimskim noćima pružit će vam toplinu jer skandinavski stil preferira keramičke detalje ručne izrade, voli rasvjetu sa širmovima koji propuštaju svjetlo. Nema velikih kontrasta, a ako pričamo o detaljima trebate biti oprezni, a pažnju dajte biljkama.

Skandinavski stil odraz je skandinavskog načina života

Osnovne značajke skandinavskog stila proizlaze iz skandinavskog načina života na koji naravno utječu i hladnija klima, kraći dani te polarne noći.

Moramo znati kako te zemlje nemaju veliku količinu sunčanog svjetla i topline, pa su Skandinavci uvijek u svojim interijerima pokušavali dovući što više vanjskog svjetla sunčeve topline u svoje prostore. Također, svojim načinom života htjeli su razviti određeni dizajn i uređenje interijera s kojim će potaknuti jednostavnost načina života.

Globalni trend

Počeci svjetske prihvaćenosti skandinavskog stila kreću još u razdoblju iza Drugog svjetskog rata kada je sa pojavom masovnije proizvodnje te potrebom da se što više kvalitetnog, ali jednostavnog namještaja proizvede tako da je svima dostupan, a bogata ponuda dostupna je i u Lesnini XXXL.

Treba napomenuti da su Skandinavci također bili posvećeni dizajnu, a tome svjedoče radovi njihovih važnih dizajnera arhitekata, kao što je primjerice Alvar Aalto ili Arne Jacobsen. Njihovi komadi namještaja poput sofa ,naslonjača, stolaca, i danas se koriste te predstavljaju vrijedne bezvremenske klasike koji vrijede ne samo u skandinavskom stilu, već i u drugim stilovima uređenja.

Biljke kao glavna dekoracija

S obzirom na to da ovaj stil zapravo nije navikao na dekoriranje prostora, Skandinavci biraju biljke koje imaju veliku ulogu u obogaćivanju i dekoriranju prostora.

Skandinavski stil predstavlja promišljeni dizajn, vrlo je funkcionalan i predodređen da traje.

Nastavite čitati

Interijeri

Savršenstvo svjetla s omiljenim pogledom ili uspomenom

Sljedeća pametna rješenja dolaze nam iz Njemačke. S inovativnim Led rasvjetnim panelima vaš dom može zasjati u potpuno novom svjetlu. Kada se radi o atmosferskoj rasvjeti, za vašu kreativnost uistinu više nema ograničenja.

Dodatno naglasite mjesta i predmete koje volite

Završio je radni dan, ulazimo u svoj savršeni dom, u naš svijet. Svijet ispunjen našim uspomenama, predmetima, fotografijama. Usmjeravamo pogled na mjesta koja nas vesele i opuštaju. Njih sada možemo još dodatno naglasiti s rješenjima koja dolaze u obliku led rasvjete, a Kuzman Invision nudi bogatu ponudu.

Led svjetla mogu se primijeniti u dnevnim  boravcima, kao stropna rasvjeta, tada je to tzv. “sky panel” koji služi kao ambijentalno svjetlo, ali i glavno svjetlo u dnevnom boravku te se može mijenjati i u zvjezdano nebo.

Sami kreirajte ugođaj kakav želite

Ovisno o dobu dana i našem raspoloženju, sami stvaramo ugođaj, od jutarnjeg izlaska sunca, do noćnog zvjezdanog neba. I barem na tren, putujemo u drugi svijet. Čak i za vrijeme tuširanja.

U interijeru led svjetla mogu se primijeniti i kao stjenka tuša u kupaonici, ali i kao izolacijski panel na podu, između npr. kamina i poda.

Mogu predstavljati krošnju, mogu biti pogled s našeg omiljenog mjesta, ili pak prizor iz daleke zemlje gdje smo bili na putovanju iz snova. Mjesto s našeg najdražeg godišnjeg odmora ili mjesto gdje se tek spremamo otići.

Svako ponaosob može izabrati ili “uhvatiti” neki dio svog života ili neki pejzaž svojim mobitelom. Tada se ta slika može projicirati na staklo koje se obradi i dobijete takvu projekciju koja izgleda kao da ste tamo.

Brojne opcije i mogućnosti

Od zidnih led elemenata s vašom individualnom fotografijom, led rasvjete za kuhinjske zidne obloge s fotografijom ili uzorkom, podnih ploča do stropne rasvjete s oplatom od pravog kamena.

Fasadni panel također nam daje mogućnost mijenjanja boja.

Ogledalo koje je sastavni dio svake kupaonice, može se integrirati svjetlo koje može biti od hladno bijelog do toplog žutog svjetla. 

Osim interijera, možemo osvijetliti i eksterijer

Led elementi podržavaju moderni stakleni karakter arhitekture. Kad padne mrak, svjetlosni efekti pružaju impresivne naglaske, osvjetljuju fasade i prikazuju ih  potpuno u novom svjetlu.

Svaki panel ima garanciju 5 godina. Svi su otporni na temperature, vodu, sve vremenske utjecaje. Također, ovi paneli su potpuno drugačiji od drugih.

Inovativna led svjetla

Proizvodi Kuzman Invisiona inovativni su po tome što u odnosu na sve druge led rasvjete i panele u cijeloj svojoj difuziji svjetlosti svijetle isto. Prijenos svjetlosti sa jednog kraja panela na drugi je ravnomjeran. Tako on svijetli u punoj svojoj širini i dužini istim intenzitetom.

Zato neka bude svjetlo! Neka bude život. Baš onakav kakav vi želite. Onako kako vi želite da zasja i da svijetli.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice