Povežimo se

Interijeri

Roche Bobois – estetika na francuski način

Od namještaja za moderne, minimalističke prostore do kreacija koje u interijer unose identitet egzotičnih zemalja, Roche Bobois već je preko 50 godina ime za kvalitetan, sofisticirani namještaj.

Priča o renomiranom francuskom brendu Roche Bobois započela je još 1960. godine kada su braća Bobois i Chouchan, oduševljeni skandinavskim dizajnom, odlučili uvoziti i plasirati takve proizvode na francusko tržište. Godinu dana kasnije firma doživljava uzlet kada ugledni časopis Elle objavljuje proizvode brenda u svojoj tiskovini, nakon čega se prodaja naglo povećala, a Roche Bobois postaje vodeće ime francuskog dizajna namještaja.

Roche Bobois Dom2

Stil koje se lako uklapa u svaki interijer

Dizajn luksuznih sofa karakteriziraju čiste, moderne linije koje se s jednakom lakoćom uklapaju u suvremene, minimalističke interijere, kao i u razigrane prostore obogaćene cijelom paletom boja. Bilo da je riječ o profinjenim monokromatskim, kožnim sofama ili namještaju čije žarke boje i raznoliki dezeni u interijer unose notu globalnog stila, Roche Bobois uspješno spaja trendove s bezvremenskim klasicima.

Roche Bobois Dom2

Ono čime se brend posebice ponosi je jedna od njihovih kolekcija koja prezentira moderan namještaj, koji pritom nije nužno minimalistički. Mnoge komade namještaja tako karakteriziraju elementi kultura i običaja dalekih zemalja. Inspirirani mistikom Orijenta i egzotikom Južne Amerike, Roche Bobois osmislio je interijere koji svojim žarkim koloritetom moderan prostor čine vizualno toplijim i privlačnijim. Etno detalji, intenzivne boje, floralni motivi i prugasti dezeni tako vas iz udobnosti vlastitog doma vode na put oko svijeta, dok ambijent upotpunjuje mnoštvo jastučića i niski klub stolići.

Roche Bobois Dom2

Dugogodišnja tradicija stvaranja atraktivnog namještaja koji u životnom prostoru stvara suptilnu, no jasno prisutnu atmosferu, ne bi bila moguća bez dizajnskih imena poput Carla Zerbara, Maurizia Manzonija, Phillippe Bouixa i Vladimira Kagana.

Roche Bobois Dom2

Kultni komadi namještaja

Jedan od kultnih proizvoda firme svakako je Mah Jong modularna sofa dizajnera, slikara i kipara Hansa Hopfera, koja je nedavno proslavila četrdeset godina proizvodnje. Kako joj i samo ime kaže, specifičnom ju čine brojne mogućnosti oblikovanja koje pruža, čime je revolucionariziran način na koji su ljudi do tad opremali svoje domove. Hopfer je klijentima tako pružio potpunu slobodu oblikovanja prostora, gdje svaki pojedinac kupnjom zasebnih komada kreira ambijent po svojim željama i potrebama. U nekoliko poteza sofa se pretvara u udoban krevet ili pak u više fotelja i taburea, a svaka je komponenta ručno šivana.

Roche Bobois Dom2

Brend je ostvario i uspješne suradnje s poznatim dizajnerskim imenima iz svijeta mode, Jean-Paul Gaultierom, Kenzom, Manuelom Ungarom i drugima koji su kreirali unikatne navlake za Mah Jong sofu, čime je kultna modularna sofa ogrnuta u novo ruho, ali je pritom zadržala svoju prepoznatljivost. Gaultier je Mah Jong “obukao” u modro-bijeli mornarski uzorak, dok je Kenzo sofu ukrasio cvjetnim motivima i proljetnim bojama koje prostor čine prozračnim i lepršavim.

Roche Bobois Dom2

Elegantne kožne sofe najčešće se izrađuju od kravlje kože dok su noge izvedene od kromiranog metala ili čelika s finišem od nikla, a osim visoke estetike, brend ne zanemaruje niti komfor i ergonomiju svojih proizvoda. Bobois ističe i kako je briga za okoliš vrlo važno načelo firme, posebice u njihovoj “Legend” kolekciji, stoga presvlake mnogih komada namještaja krase prirodne tkanine.

roche_bobois_8

Modularnost pojedinih komada namještaja, maštoviti uzorci i kvalitetni materijali pružaju mnogobrojne mogućnosti prilagodbe svakom interijeru, a uz provjeren spoj komfora i visoke estetike francuskog dizajna, Roche Bobois nametnuo se kao jedno od vodećih imena europskog dizajna.

Oglas
Kliknite kako biste komentirali

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar

Interijeri

Izbor savršenog difuzora prema vašem načinu života: vodič za kupce

Difuzori su postali neizostavan dio mnogih domova, pružajući mirisno iskustvo i potičući opuštanje, a često su zahvaljujući svom dizajnu i dekorativan dodatak vašem prostoru. No, kako odabrati onaj koji najbolje odgovara vašem životnom stilu?

Važnost odabira pravog difuzora

Pravilan odabir difuzora prilagođen vašem životnom stilu može znatno poboljšati vaše iskustvo opuštanja kod kuće. Razmislite o potrebama vašeg prostora i preferencijama kako biste pronašli difuzor koji će najbolje zadovoljiti vaše zahtjeve. Neki od ključnih faktora su svakako veličina prostorije u kojoj ćete ga koristiti, razine buke i potreba za održavanjem. Razmislite o njima kako biste mogli izabrati onaj najbolji koji će odgovarati svim vašim potrebama.

Difuzor, s obzirom na svoju ulogu u širenju mirisnih nota, igra ključnu ulogu u stvaranju ugodnog okruženja. Ako imate manji prostor, poput ureda ili spavaće sobe, kompaktni difuzor s prigušenim zvukom može stvoriti intimnu atmosferu. S druge strane, za prostrane dnevne sobe preferirajte difuzore s većim kapacitetom i prilagodljivim postavkama. Veličina prostorije je ključan faktor koji utječe na učinkovitost difuzora. Difuzori s kapacitetom od 100 do 200 ml obično su prikladni za male do srednje prostorije, dok će veći difuzori s kapacitetom iznad 200 ml bolje odgovarati prostranim prostorijama poput dnevnih soba ili ureda otvorenog tipa.

Za one koji cijene mir i tišinu, važno je odabrati difuzor s niskom razinom buke. Difuzori s tehnologijom tišeg rada pružaju opuštajuće iskustvo bez ometanja vaše svakodnevne rutine. Pri kupnji, obratite pažnju na deklaracije proizvođača o razini buke kako biste osigurali optimalnu udobnost.

Kako održavati difuzor da vam traje čim duže?

Da biste produžili vijek trajanja vašeg difuzora i osigurali njegovu dugotrajnu učinkovitost, važno je redovito održavanje. Periodično čišćenje difuzora ključno je za održavanje čistog i zdravog raspršivanja mirisa. Slijedite upute proizvođača za čišćenje difuzora. Korištenje destilirane vode umjesto obične može spriječiti nakupljanje mineralnih naslaga unutar difuzora. Ako vaš difuzor koristi filtere ili uloške, pratite preporuke proizvođača o redovitoj zamjeni. Ovaj korak osigurava da difuzor uvijek radi s optimalnom učinkovitošću.

Izbjegavajte upotrebu jakih eteričnih ulja jer neka mogu uzrokovati nakupljanje ostataka ili oštetiti unutarnje dijelove difuzora pa je važno svakako pratiti preporuke proizvođača. Također, ako ne koristite difuzor duže vrijeme, preporučljivo ga je spremiti na suho mjesto. Čuvanje difuzora u suhom okruženju pomaže u očuvanju unutarnjih dijelova i sprječava eventualnu koroziju.

Nastavite čitati

Interijeri

Učinkovito čišćenje: perilice posuđa koje štede prostor u malim kuhinjama

Perilica posuđa u potpunosti može promijeniti vaš stil života oslobađajući prostor i vrijeme tako da više možete uživati u kuhanju. A samo zato što imate malu kuhinju, to ne znači da ne možete iskoristiti prednosti koje nudi kvalitetna perilica posuđa.

U vremenu urbanog života i minimalističkog dizajna male kuhinje postaju sve češći odabir mnogih pojedinaca. No, morate biti svjesni toga da izazov zbog ograničenog prostora ni u kojem slučaju ne znači žrtvovanje modernih pogodnosti ovih kućanskih aparata. U nastavku koji slijedi objašnjavamo o čemu sve trebate voditi računa prilikom odabira perilice posuđa te naglašavamo popularnost kompaktnih modela idealnih za pojedince s ograničenim kuhinjskim prostorom. Bogata i raznovrsna ponuda perilica posuđa na Mall.hr otvara vam ruke širom otvorene prilikom odabira.

Veličina je bitna

Kompaktne perilice posuđa široke cca 55 cm ubrajaju se u manje modele te su idealne za stanove ili kuće u kojima je najvažnije optimalno iskorištavanje svakog slobodnog prostora. No bez obzira na njihovu manju dimenziju, ove perilice posuđa jednako su učinkovite kao i glomazni modeli.

Učinkovitost i funkcionalnost

Kao što smo ranije spomenuli, neka vas veličina ne zavara; naime, kompaktne perilice posuđa nude višestruke cikluse pranja i podešavanje raznih postavki, osiguravajući optimalno pranje vašeg posuđa. Od osjetljivog staklenog posuđa do jako zaprljanih lonaca i tava, ovi kućanski pomagači učinkovito podnose različita „opterećenja”.

Ušteda energije i vode

Kompaktne perilice posuđa ne samo da štede prostor nego su i energetski učinkovite. Njihov manji kapacitet podrazumijeva manju potrošnju vode i energije po ciklusu pranja u usporedbi s većim modelima. Ovo ne samo da koristi okolišu, već također pridonosi uštedi na računima za komunalne usluge.

Fleksibilna instalacija

Još jedna od ključnih prednosti kompaktnih perilica posuđa odnosi se na njihovu fleksibilnost u pogledu montiranja. Osim što ih je jednostavno ukomponirati u postojeće ormariće, možete ih koristiti i kao samostalne jedinice. Ova prilagodljivost čini ih odličnim odabirom bez obzira na kuhinjski raspored te vlasnicima omogućuje prilagođavanje prostora bez ikakvih kompromisa.

Tihi rad

Moderne kompaktne perilice posuđa opremljene su naprednom tehnologijom zvučne izolacije koja osigurava tihi rad. Ovo je osobito važno u stambenim prostorima otvorenog koncepta gdje bi bučni uređaj mogao narušiti mir.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice