Povežimo se

Interijeri

Namještaj koji štedi prostor

Bez obzira stanujemo li u malom ili velikom interijeru kvalitetna rješenja za skladištenje predmeta uvijek su dobrodošla.

Urednost i organiziranost doma često ovisi upravo o namještaju koji nam omogućava spremanje svih onih stvari koje želimo sakriti od znatiželjnih pogleda. Ovo je priča o namještaju za skladištenje.

Spavaća soba

Krevet ispod kojeg se nalazi ladica vrlo je praktičan, jer osim mjesta za odmor, može nam poslužiti i za spremanje posteljine ili odjeće. U okviru kreveta može biti smještena čak i polica za knjige. Noćni ormarići u kojima možete odložiti razne potrebne sitnice, bitan su dio funkcionalnosti spavaće sobe. Komode i razni ladičari oduvijek su bili popularan dio sobe, a u novije vrijeme njihove se ladice otvaraju znatno jednostavnije – lagani pritisak aktivira mehanizam i ladica je otvorena.

Ormari sa kliznim ili krilnim vratima nalaze svoje mjesto u skoro svim prostorijama stana. Glavni razlog popularnosti ugradbenih ormara svakako je nastojanje da se što bolje organizira prostor koji nam je na raspolaganju. U postizanju tog cilja pomoći će i oprema ormara koju se odabire prilikom kupnje, a postoji i mogućnost njene naknadne nadogradnje. U osnovnu opremu ubrajaju se police, ladice i košarice. Velik je i izbor dodatne opreme, primjerice, elemenata za hlače, kravate, cipele. Tu je i estetska vrijednost ormara, pri čemu treba spomenuti njegove fronte koje su dostupne u raznim kombinacijama materijala i boja. Fronte izrađene od iverala i mediapana pružaju odabir široke palete boja, dok staklo i ogledalo vizualno povećavaju interijer.

Namjestaj za skladistenje Dom2

Dnevni boravak

Interijer će izgledati prozračnije i veće ako se u njemu nalazi što manje namještaja, stoga je pri uređenju prostora ključna multi-funkcionalnost. U dnevnu sobu može doći stolić koji je ujedno i ladičar, kao i ormar koji u svojoj unutrašnjosti skriva kućni ured, ili čak i krevet. Zanimljivo rješenje je i drvena ili metalna kutija ili škrinja, u kojoj se može skladištiti razne stvari – od knjiga i časopisa sve do posteljine, pa i posuđa. Regali, vitrine, komode i police postaju sve maštovitije oblikovani, a pomoću njih možete i pregraditi prostor.

Kuhinja i blagovaonica

U kuhinjske ormare i elemente koji se protežu sve do stropa stat će znatno više predmeta nego u onim nižima, pa će i stan djelovati urednije. Organizacija unutrašnjosti kuhinjskih elemenata dobiva sve veći značaj. Primjerice, kromirane košarice za namirnice i razne dodatke olakšavaju pronalazak željenog, a tu su i pregrade u ladicama, te krilca koja se otvaraju prilikom izvlačenja ladice.

Namještaj za skladištenje Dom2

Otok i šank u kuhinji također su sastavljeni od pojedinačnih elemenata sa ladicama, policama, košaricama. Ormar i komoda za posuđe nalaze svoje mjesto u blagovaonici te stoga olakšavaju donošenje čaša i tanjura na stol za blagovanje.

Sve u svemu, kvalitetna rješenja za skladištenje stvari uvelike olakšavaju svakodnevnicu i pridonose većoj funkcionalnosti doma.

Tekst napisala: Danica Maričić, a.d’ i.

Oglas
Kliknite kako biste komentirali

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar

Interijeri

Izbor savršenog difuzora prema vašem načinu života: vodič za kupce

Difuzori su postali neizostavan dio mnogih domova, pružajući mirisno iskustvo i potičući opuštanje, a često su zahvaljujući svom dizajnu i dekorativan dodatak vašem prostoru. No, kako odabrati onaj koji najbolje odgovara vašem životnom stilu?

Važnost odabira pravog difuzora

Pravilan odabir difuzora prilagođen vašem životnom stilu može znatno poboljšati vaše iskustvo opuštanja kod kuće. Razmislite o potrebama vašeg prostora i preferencijama kako biste pronašli difuzor koji će najbolje zadovoljiti vaše zahtjeve. Neki od ključnih faktora su svakako veličina prostorije u kojoj ćete ga koristiti, razine buke i potreba za održavanjem. Razmislite o njima kako biste mogli izabrati onaj najbolji koji će odgovarati svim vašim potrebama.

Difuzor, s obzirom na svoju ulogu u širenju mirisnih nota, igra ključnu ulogu u stvaranju ugodnog okruženja. Ako imate manji prostor, poput ureda ili spavaće sobe, kompaktni difuzor s prigušenim zvukom može stvoriti intimnu atmosferu. S druge strane, za prostrane dnevne sobe preferirajte difuzore s većim kapacitetom i prilagodljivim postavkama. Veličina prostorije je ključan faktor koji utječe na učinkovitost difuzora. Difuzori s kapacitetom od 100 do 200 ml obično su prikladni za male do srednje prostorije, dok će veći difuzori s kapacitetom iznad 200 ml bolje odgovarati prostranim prostorijama poput dnevnih soba ili ureda otvorenog tipa.

Za one koji cijene mir i tišinu, važno je odabrati difuzor s niskom razinom buke. Difuzori s tehnologijom tišeg rada pružaju opuštajuće iskustvo bez ometanja vaše svakodnevne rutine. Pri kupnji, obratite pažnju na deklaracije proizvođača o razini buke kako biste osigurali optimalnu udobnost.

Kako održavati difuzor da vam traje čim duže?

Da biste produžili vijek trajanja vašeg difuzora i osigurali njegovu dugotrajnu učinkovitost, važno je redovito održavanje. Periodično čišćenje difuzora ključno je za održavanje čistog i zdravog raspršivanja mirisa. Slijedite upute proizvođača za čišćenje difuzora. Korištenje destilirane vode umjesto obične može spriječiti nakupljanje mineralnih naslaga unutar difuzora. Ako vaš difuzor koristi filtere ili uloške, pratite preporuke proizvođača o redovitoj zamjeni. Ovaj korak osigurava da difuzor uvijek radi s optimalnom učinkovitošću.

Izbjegavajte upotrebu jakih eteričnih ulja jer neka mogu uzrokovati nakupljanje ostataka ili oštetiti unutarnje dijelove difuzora pa je važno svakako pratiti preporuke proizvođača. Također, ako ne koristite difuzor duže vrijeme, preporučljivo ga je spremiti na suho mjesto. Čuvanje difuzora u suhom okruženju pomaže u očuvanju unutarnjih dijelova i sprječava eventualnu koroziju.

Nastavite čitati

Interijeri

Učinkovito čišćenje: perilice posuđa koje štede prostor u malim kuhinjama

Perilica posuđa u potpunosti može promijeniti vaš stil života oslobađajući prostor i vrijeme tako da više možete uživati u kuhanju. A samo zato što imate malu kuhinju, to ne znači da ne možete iskoristiti prednosti koje nudi kvalitetna perilica posuđa.

U vremenu urbanog života i minimalističkog dizajna male kuhinje postaju sve češći odabir mnogih pojedinaca. No, morate biti svjesni toga da izazov zbog ograničenog prostora ni u kojem slučaju ne znači žrtvovanje modernih pogodnosti ovih kućanskih aparata. U nastavku koji slijedi objašnjavamo o čemu sve trebate voditi računa prilikom odabira perilice posuđa te naglašavamo popularnost kompaktnih modela idealnih za pojedince s ograničenim kuhinjskim prostorom. Bogata i raznovrsna ponuda perilica posuđa na Mall.hr otvara vam ruke širom otvorene prilikom odabira.

Veličina je bitna

Kompaktne perilice posuđa široke cca 55 cm ubrajaju se u manje modele te su idealne za stanove ili kuće u kojima je najvažnije optimalno iskorištavanje svakog slobodnog prostora. No bez obzira na njihovu manju dimenziju, ove perilice posuđa jednako su učinkovite kao i glomazni modeli.

Učinkovitost i funkcionalnost

Kao što smo ranije spomenuli, neka vas veličina ne zavara; naime, kompaktne perilice posuđa nude višestruke cikluse pranja i podešavanje raznih postavki, osiguravajući optimalno pranje vašeg posuđa. Od osjetljivog staklenog posuđa do jako zaprljanih lonaca i tava, ovi kućanski pomagači učinkovito podnose različita „opterećenja”.

Ušteda energije i vode

Kompaktne perilice posuđa ne samo da štede prostor nego su i energetski učinkovite. Njihov manji kapacitet podrazumijeva manju potrošnju vode i energije po ciklusu pranja u usporedbi s većim modelima. Ovo ne samo da koristi okolišu, već također pridonosi uštedi na računima za komunalne usluge.

Fleksibilna instalacija

Još jedna od ključnih prednosti kompaktnih perilica posuđa odnosi se na njihovu fleksibilnost u pogledu montiranja. Osim što ih je jednostavno ukomponirati u postojeće ormariće, možete ih koristiti i kao samostalne jedinice. Ova prilagodljivost čini ih odličnim odabirom bez obzira na kuhinjski raspored te vlasnicima omogućuje prilagođavanje prostora bez ikakvih kompromisa.

Tihi rad

Moderne kompaktne perilice posuđa opremljene su naprednom tehnologijom zvučne izolacije koja osigurava tihi rad. Ovo je osobito važno u stambenim prostorima otvorenog koncepta gdje bi bučni uređaj mogao narušiti mir.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice