Povežimo se

Interijeri

Miele ponovo pomiče granice!

Miele predstavlja revolucionarnu novu metodu kuhanja – Pećnica Dialog je brža i svestranija od bilo kojeg drugog proizvoda za kuhanje i daje izvrsne rezultate

Kuhanje ribe u bloku leda ili telećeg filea u omotu od pčelinjeg voska bez otapanja? Sada je došlo vrijeme da se ponovno otkrije kuhanje – s Dialog pećnicom iz tvrtke Miele.

Po prvi put se koristi tehnologija u kojoj elektromagnetski valovi reagiraju na teksturu hrane na inteligentan način. Meso se, primjerice, kuha ravnomjernije, zadržavajući svoje sokove. Riba i povrće čuvaju svoju finu strukturu, a tijesto se diže znatno bolje. Različiti svježi sastojci za čitavi obrok mogu se staviti zajedno na lim za pečenje u pećnicu i svi su gotovi do savršenstva u istom vremenu – i do 70% brže nego konvencionalnim metodama kuhanja.

Dramatična ilustracija načina na koji je Dialog pećnica revolucionirala kuhanje - riba ugrađena u blok leda: riba u središtu kuha se bez topljenja leda.
Photo: Miele

Dialog pećnica bit će predstavljena na hrvatskom tržištu početkom svibnja 2019.godine.

Izvana je izgled Dialog pećnice identičan izgledu njegove kopije klasične pećnice, ali iznutra Dialog pećnica otvara sasvim jedan novi svijet užitka kuhanja i pečenja.

Jedan primjer koji zbunjuje publiku na prezentacijama je sirovi file ribe postavljen u blok leda koji se nalazi u Dialog pećnici. Rezultat: riba unutar leda je skuhana dok je sam led ostao i dalje zamrznut.

Ne manje impresivan od nezamislivog je ovaj primjer: Uzmimo janjeći but i postavimo ga na postelju od povrća crvenih paprika i zelenih šparoga. Popunimo preostali prostor lima za pečenje sa pekarskim krumpirom te stavimo u Dialog pećnicu. Nakon otprilike 45 minuta, janjetina izlazi sočna i ravnomjerno kuhana, povrće je blago al dente, a krumpir ukusno mekan – bez ikakvog prekida ili potrebe za uvođenjem dodatnih sastojaka. Bilo bi nemoguće kuhati ovo jelo u klasičnoj pećnici s tako dobrim rezultatima i u tako kratkom vremenu. Isto tako, različiti sastojci kao što su losos i lisnato tijesto – nebeska kombinacija okusa – mogu se pripremiti jednostavno, brzo i samo u jednom postupku.

Dialog pećnica tvrtke Miele postavljena je da revolucionira način pečenja i kuhanja. Hrana s različitim teksturama tradicionalno zahtijeva različite postavke sada se mogu pripremiti zajedno. Rezultati očaravaju čak i profesionalne chef-de-cuisine. Pečenje na povrću priprema se do savršenstva u Dialog pećnici bez prekuhavanja povrća. Štoviše, kuhanje je znatno brže
Photo: Miele

Širok raspon primjena i kvaliteta rezultata proizlaze iz M-Chef tehnologije tvrtke Miele. Ova tehnologija primjenjuje elektromagnetske valove na hranu koja stvara toplinu za kuhanje. Dialog pećnica ima modularnu jedinicu koja generira elektromagnetske valove u određenom frekvencijskom području i distribuira ih u pećnici preko dva senzora visokih performansi.

Budući da su molekule u hrani raspoređene na različite načine, pa čak se i preuređuju tijekom kuhanja, kontinuirano podešavanje frekvencije podržava proces kuhanja. Isti senzori također daju Dialog pećnici povratnu informaciju o količini energije koju je hrana apsorbirala.

Gledano izvana, nova se Dialog pećnica može lako zamijeniti za klasičnu pećnicu. Svatko tko poželi peći kruh bez kore može to učiniti u Dialog pećnici.
Photo: Miele

Izvrsni rezultati zahvaljujući M Chef u kombinaciji s toplinom

Daljnja značajna prednost M Chefa proizlazi iz činjenice da se hrana kuha ‘volumetrijski’: na primjer, file mesa je jednolično ružičast od ruba do jezgre. U klasičnoj pećnici, to je mnogo teže jer toplina uvijek putuje izvana prema unutra. Kada se jezgra čini gotova, vanjski slojevi su često već pretjerano pripremljeni.

Budući kuhanje s elektromagnetskim valovima ne narušava strukturu površine hrane, kruh se može peći u potpunosti bez kore. Za klasični kruh i pečene arome u mesu, M Chef tehnologija uvijek se kombinira s toplinom. U tom smislu, Dialog pećnica idealno je opremljena jer nudi mnoge značajke vodećih Miele uređaja za kuhanje, uključujući i komforan M Touch zaslon i pirolitičko samočišćenje. Elegantno i ujednačeno osvjetljenje na svim razinama prvi put je zajamčeno visokokvalitetnom LED rasvjetom BrilliantLight.

Umreživost Dialog pećnice obećava inspiraciju i dodatno zadovoljstvo kuhanja. Korisnici mogu birati iz ponude brojnih automatskih programa posebno razvijenih za Dialog pećnicu u bazi recepata koja je uključena u Miele@mobilnu aplikaciju. Jednim klikom postavke automatskog programa prenose se izravno na uređaj.
Photo: Miele

Miele aplikacija prenosi parametre recepta ravno u Dialog pećnicu

Povezivost Dialog pećnice pruža inspiraciju i dodatno zadovoljstvo kuhanja. Značajka recepta uključena u Miele@mobile aplikaciju predstavlja idealno polazište za eksperimentiranje i isprobavanje novih ideja jer korisnicima nudi brojne automatske programe razvijene posebno za ovaj novi proizvod.

Uz videozapise za pripremu hrane i popise za kupovinu, aplikacija također omogućuje prijenos parametara recepta izravno na uređaj. Ova funkcija stavlja korisnike u izravni kontakt s Miele razvojnim kuhinjama jer su recepti koje su oni razvili i odobrili dostupni za preuzimanje praktički odmah.

Korisnici Dialog pećnice naići će na dva nova koncepta: gurmanske jedinice (Gourmet Units) i intenzitet. Gurmanske jedinice služe kao jedinica energije koja se primjenjuje na hranu, pri čemu jedna gurmanska jedinica odgovara jednom kilojoulu (kJ). Postavke intenziteta su “visoke”, “srednje” i “nježne”. Za većinu prehrambenih proizvoda, „visoki“ je ispravan izbor, a ‘nježan’ je idealno mjesto za osjetljiva jela poput sufflea.

Elegantan dizajn podržava revolucionarnu tehnologiju kuhanja: Dialog pećnica iz tvrtke Miele znači inovativno kuhanje, izvrsnost rezultata, jednostavnu pripremu hrane i uštedu vremena.
Photo: Miele

‘Gourmet Assistant’ i ‘Gourmet Pro’ podržavaju kreativnost

Automatskim programima se ovaj novi uređaj pojednostavljuje, a da pritom ne uguši kreativnost korisnika. Za veću individualnost postoje dvije mogućnosti za iskusne kuhare: ‘Gourmet Pro’ namijenjen je korisnicima s određenim iskustvom i onima koji vole eksperimentirati. U ovom slučaju, svi parametri kao što su način rada, gurmanske jedinice, intenzitet i vremena kuhanja moraju se odabrati ručno. ‘Gourmet Assistant’ podržava kuhara sugerirajući postavke ovisno o vrsti i količini hrane kako bi se osigurali izvrsni rezultati.

Direktor Miele
Dr.Markus Miele

Media kontakt HR:
Ana Turkalj
Tel: +385 1 6689 040

Oglas
Kliknite kako biste komentirali

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar

Interijeri

Kako urediti sobu za tinejdžere? Ovi savjeti mogu pomoći pri stvaranju savršenog prostora

Kreirajte prostor iz snova za vaše dijete

Ako ste odlučili malo se potruditi pri odabiru namještaja i uređenju sobe vašeg tinejdžera, donosimo važne savjete koji će vam pomoći da stvorite ugodan prostor za boravak.

Fleksibilan prostor za izlaganje

Ako želite zaštititi zidove prostorije od čestog postavljanja i skidanja postera i slika, razmislite o izradi ploče na zidu, ili panela s magnetima kako bi mogli na njih stavljati što im srce poželi i bez straha mijenjati svoje želje.

Prostor za učenje

U tim godinama su mladi izuzetno okupirani učenjem, pa je potrebno omogućiti da svoje obaveze u miru mogu ispunjavati u svojoj sobi. Potreban im je tihi kutak za učenje. Može to biti radni stol koji se nalazi uza zid, ili samo drvena ravna polica na kojoj ima mjesta i za lampu i za knjige. Omogućite im prostor za pohranu kako se olovke i bilježnice ne bi ostavljale posvuda.

Ugodna rasvjeta

Odabir rasvjete je važna stavka svake prostorije, a posebno sobe za vašeg školarca, koja bi trebala pratiti različita raspoloženja tijekom dana.

Planirate premjestiti namještaj? Stručnjaci kažu da ta navika potiče dobro raspoloženje

Jako svjetlo je potrebno u prostoru za učenje i uz uzglavlje radi čitanja. Ali ga je potrebno kombinirati s blagom rasvjetom kako bi se stvorio i ugodan prostor za odmor i opuštanje.

Zaštita od sunca

San je važan u svakoj dobi, a posebno kod adolescenata, pa je potrebno zaštititi prozore od jakog svjetla.

“Dobro je pred spavanje bilo koji prostor u kojem boravimo opremiti čim mekšim i slabijim  osvjetljenjem, tako da zapravo naš mozak prepoznaje da mrak signalizira  vrijeme za odlazak na spavanje”, pojasnila je Ines Begčević, magistra psihologije.

Prostor za pohranu

Kada su djeca mlađa, prostor za pohranu je esencijalni dio sobe, ali kako rastu, potreba za istim postaje još veća; tu je više knjiga, više cipela i predmeta za razbibrigu.
Kako bi većina predmeta ostala skrivena od pogleda, uložite u prostore za pohranu koja se mogu zatvoriti.

Ideje za proljetno uređenje doma – unesite prirodu u interijer

Puno prostora za odjeću

Kroz odijevanje se tinejđeri izražavaju, pa je važno da imaju prostor u kojem će držati svu svoju odjeću i diviti joj se. Osim ormara, pomoći će i police i vješalice kako bi svoju omiljenu odjeću mogli pokazati svakome tko im u sobu uđe.

Mjesto za druženje

Ako ih posjete prijatelji, sigurno neće sjediti s roditeljima u dnevnoj sobi, pa je potrebno omogućiti im mjesto za privatnost i druženje. Udoban tepih i puno jastuka na podu mogu služiti kao mjesto za sjedenje, ako nema mjesta za još jednu fotelju ili stolice.

Nastavite čitati

Uređenje i opremanje

Sve prednosti Shinnoki kolekcije

U svijetu uređenja interijera konstantna je potraga za inovacijama koje uz estetsku privlačnost nude i funkcionalnost koja postaje sve važnija. U toj potrazi jedan se materijal ističe kao revolucionaran – Shinnoki, a radi se o kolekciji visokokvalitetnih furniranih ploča koja se uvelike razlikuje od iverala. 

Sve prednosti iverala

Razlika između iverala i Shinnokija

Dean Mihoković, voditelj nabave pločastih materijala u J. u A. Frischeis objasnio je razliku između iverala i Shinnokija.

Razlika je u tome što je površina Shinnokija u biti prirodni furnir. Ne folija, ne akrili, nekakve umjetne, umjetne površine, čisti, prirodni furnir drveta koji se dobiva, naravno, rezanjem. Kod Shinnokija je specifičnost ta da je furnir na pločama spojen takozvanom tehnikom mix match-a, listovi furnira se okreću jedan kontra drugoga, razlog tome je da se kod nekakvih projekata dobije efekt ujednačenosti kompletnog prostora, a kod furniranih ploča gdje postoje nekakvi drugi načini spajanja furnira, dolazi do razlike u strukturi, u izgledu drveta, jer naravno, svako drvo je drugačije, dok se kod ovog načina spajanja ipak dobije nekakva vizualno se dobije efekt da su sve ploče recimo otprilike jednake. 

Prvi u Hrvatskoj

BEN namještaj prva je tvrtka u Hrvatskoj izrađuje namještaj od Shinnoki materijala. 

Ben namještaj je firma koju smo pokrenuli brat i ja 2012. godine i krenuli smo polako i lagano i onda smo ovaj, otvorili prvi salon, mali salon u Splitu i cilj nam je bio od jednog malog proizvođača koji je proizvodio ormar, kuhinju i to po potrebama kupaca prepoznali smo ustvari da je, po potrebama kupaca prepoznali smo ustvari da je ljudima ključno da dobiju sve na jednom mjestu, rekao je Miljenko Buljubašić iz BEN namještaja. 

Za BEN namještaj, Shinnoki je bio ljubav na prvi pogled. 

Počeli smo raditi sa Shinnokijem čim je bio dostupan u Hrvatskoj. To je nazad godinu dana, opremili smo dvije vile kompletno sa Shinnokijem i koristimo ga jako puno, na svim našim projektima. Privukao nas je njegov izgled, dizajn, privukla nas je njegova mogućnost korištenja u dizajnu, izvedbi namještaja gdje imamo široku mogućnost korištenja od idejnih rješenja gdje imate pokrivene i panele i za kuhinje i letvice, podove, akustične panele, laminate koji daju mogućnost da radimo modularni namještaj, dodao je Buljubašić. 

Koju boju kuhinjske radne površine odabrati i kako kombinirati s ostalim namještajem?

Karakteristike Shinnokija

Kroz pažljiv proces proizvodnje svaki furnir zadržava prirodnu ljepotu i teksturu drveta, što dizajnerima omogućuje bezbrižno kreiranje toplih interijera prirodnog šarma.  

Od samog osmišljanja već imamo veliko olakšanje da ne moramo razmišljati hoćemo li moći izvesti ili nećemo i od kojeg materijala, Shinnoki stvarno nudi sve. Velika prednost Shinnokija je što je postojan i što se ne može dogodit diskoloracija, što je veliki problem svih stolara i ljudi koji se bave namještajem, objasnio je. 

Jedna od prednosti korištenja ovog materijala je brzina izrade. 

Sa Shinnokijem radite kao i sa iveralom. Ploča je gotova, lakirana, postoji furnir trake koje su također lakirane u istom dekoru kao i ploče, a radite od trenutka izmjere do trenutka montaže u dva, tri dana. Kod klasičnih furniranih ploča, taj je proces nešto duži; kad kupite furniranu ploču, nju morate iskrojit i pobrusit, polakirat, tu postoji nekakav proces, a da ne govorimo kad idete od nule, kad idete od kupovine sirovog furnira, spajanja, prešanja,  taj proces se samo još produljuje. Kod Shinnokija je taj proces od izmjere do montaže zbilja minimalan, dodao je Mihoković. 

Shinnoki dolazi u 18 dezena i četiri vrste drva, a može se modelirati u različite oblike čime primjenu nalazi u gotovo svim segmentima uređenja interijera i olakšava postizanje komplementarnosti u dizajnu. 

Astrata

Uz Shinnoki se veže još jedna kolekcija, zove se Astrata, to je kolekcija koja obuhvaća zidne obloge, u to ulaze akustične zidne obloge, zidne letvice. Poveznica je u tome što se proizvodi iz kolekcija Astrata mogu dobiti u istim dekorima, odnosno dezenima kao kolekcija Shinnoki. Također u Shinnoki kolekciji se može dobiti i HP laminat, odnosno laminat na koji je nalijepljen furnir u istom dekoru tako da možete kod nekakvog planiranja prostora i više segmenata prostora možete računati da možete napraviti u istom dekoru. Od vrata, namještaja, zidnih obloga, akustičnih zidnih obloga, pregrada u obliku stupčića i slično, sve se može napraviti u istom dekoru, objasnio je Mihoković za Dom na kvadrat. 

Jednostavno održavanje i visoka funkcionalnost ovog materijala svaki će dizajn podići na novu razinu. 

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice