Povežimo se

Interijeri

Genijalna metoda za uredno posložen ormar!

Zbog nedostatka prostora, idealno uredan ormar često se čini kao neostvariv cilj. Saznajte tehniku pospremanja koja će taj cilj pretvoriti u realnost.

Objavljeno

u

Uredna i lijepo posložena garderoba želja je mnogih. Posebice onih koji sanjaju o ogromnim prostranstvima walk in ormara. Zbog nedostatka prostora mnogima to ostaje samo san. No, uredno posložen ormar je sasvim moguć uz malo truda.

Kako do urednog doma?

uredan ormar čisti

Statistike kažu kako većinu vremena koristite svega dvadeset posto odjevnih predmeta koje imate u svojoj garderobi. Što bi značilo da većina predmeta u vašem ormaru nemaju svrhu i samo zauzimaju dragocjeno mjesto, rekla je Marija Budija Bingula, konzultantica za uređenje.

Kako pametno organizirati garsonijeru?

Takav je slučaj bio i u Marijinom relativno malom ormaru. Trebala ga je organizirati na adekvatan način kako bi maksimalno iskoristila svaki centimetar.

stan organizacija u domu
organizacija roba ormar

Tako da je moj savjet broj jedan, prije svake organizacije obaviti temeljito raščišćavanje vašeg prostora, konkretno u ovom slučaju vašeg ormara, kaže Marija.

Organizacija životnog prostora

Raščišćavanje prema KonMari metodi koju Marija zagovara nije klasična metoda raščišćavanja već metoda pospremanja životnog prostora.

efikasno spremanje odjeće ormari

Apslutno sve što imate u svom garderobnom ormaru iznesite van na jedno mjesto i suočite se s količinom koliko stvari posjedujete u tom trenutku. Tada stavljate fokus na ono što želite zadržati. Odaberete one stvari koje vam dobro stoje i koje biste željeli zadržati, a ostalih se jednostavno riješite. Potom slijedi organizacija ormara.

Marija svoju odjeću raspoređuje prema sezoni, ali i prema drugim kategorijama. Objašnjava kako voli sezonski način sortiranja jer sve što nosi u trenutnoj sezoni ima na jednom mjestu.

odvojena odjeća konmari

Dok se sve ostalo što trenutno ne koristi, nalazi pohranjeno u spremnicima na gornjim policama.

Ukoliko svoj ormar dijelite sa nekim drugim, poželjno je označiti koji predio ormara je vaš. Na primjeru, Marija svoj ormari djeli sa svojom djecom. Njih je dvoje i stoga radi preglednosti se odlučila odvojiti prostor u ormaru.

odjeća metoda spremanja

S obzirom na to da se u njemu nalaze police, Marija se poslužila brojnim organizatorima u koje je odjeću posložila vertikalno. Prednosti takvog slaganja su brojne, a princip vrlo jednostavan.

Efikasno slaganje odjeće

Za vrijeme preslagivanja ključno je slagati vašu odjeću na način da konačna visina odgovara organizatoru kojega imate. Kao primjer, uzet ćemo metodu gdje majcu presavijamo na tri dijela. Nakon završetka, ukoliko je dobro složena ona će samostalno stajati, dodala je Marija.

Nakon što ste dobro zagladili vašu majicu, krenite presavijati jedan rukav i vratiti ga nazad. Isto učinite i sa drugim. Cilj je da od majce stvorite pravokutni oblik.

slaganje majce

Pohranite je u organizator ili jednostavno u ladicu. Ukoliko imate organizator, zgodno je da su majice posložene prema boji. Ovo pomaže ako ste više vizualni tip osobe, a ujedno i djeci može biti zanimljivo.

Na ovaj način odjeća je pregledna i dijete lako samo može odabrati ono što želi obući bez da poremeti ostalu poslaganu odjeću.

ladica organizirana
odjeća u ladici kako organizirati

Napomena je samo da pri odabiru organizatora vodite računa o njihovoj visini koja ne bi smjela prelaziti visinu, odnosno dubinu ladice.

I savjet za kraj, nakon što ste utvrdili koji sistem pohrane vama odgovara, bilo bi dobro da raščišćavanje odjeće obavljate barem jednom u pola godine, ako ne i sezonski. Iz razloga kako biste utvrdili višak, odjeću koju niste koristili u prethodnoj sezoni i naravno, napravili mjesto za nove komade i održali uredno posložen ormar.

uređen ormar prije poslije

Ovaj jednostavan, ali učinkovit način organizacije može pomoći svima koji imaju nedovoljno prostora u ormaru. Ovakvim će pristupom pretrpani i neuredni ormari jednom zauvijek ostati u prošlosti.

Interijeri

Sve mogućnosti suvremenih tapeta

One su poput umjetnina na zidu.

Objavljeno

u

Autor

Sigurno ste već mnogo puta čuli, ako želite brzo i jednostavno preurediti, primjerice, spavaću sobu, jednostavno dodajte tapetu na jedan zid kako biste ga naglasili. Promjena će biti očita, a interijer će pričati posebnu priču.

Zidne tapete su izuzetno popularne ove godine. Ne samo u dekoriranju spavaće sobe, već i ostalih prostorija interijera poput primjerice blagovaonice. Najvažnija uloga ove tapete je da vizualno odijeli blagovaonicu i dnevni boravak i zbog toga je izabrana da bude preko najvećeg zida.

Vodootporne tapete u kupaonici

Zidna tapeta možete krasiti i kupaonicu. Donedavno jedno nezamislivo rješenje.

Moderne vodootporne tapete ovoj kupaonici dodaju dozu luksuza i elegancije, naprosto tkogod uđe u ovu prostoriju kaže vau. Da bi došlo do vau efekta, važni su upravo motivi koji je krase.

Izbor boja i uzoraka za zidne tapete

Što se tiče samih uzoraka na tapetama, cvijeće je vrlo često, bilo u nešto većim i prirodnijim, nešto manjim ili apstraktnijim motivima. Osim toga, naravno tu su i prirodne boje. Kada govorimo o smjerovima kolorita koji su u trendu ove godine, s jedne je strane šaroliko, a s druge stane ono što se naziva tamna elegancija. Poput primjerice ove crne trodimenzionalne tapete koja sa svojom brončanom pozadinom izgleda vrlo atraktivno.

Crna boja apsolutno stvara osjećaj dubine i osjećaj luksuza i ne bojimo se crne boje, pogotovo ne u malim prostorima. Bitno je samo znati dozirati. A pomnim odabirom i postavljanjem može definirati tonalitet i vašeg interijera o kojoj god prostoriji doma se radilo.

Nastavite čitati

Interijeri

Fenomenalno novo izdanje starog stana u centru grada

Pogledajte kako izgleda moderno preuređen stari stan s daškom retro elemenata.

Objavljeno

u

Autor

stan novi preuređenje

Vodimo vas u jedan starogradski stan s originalnim potpisom gdje svaki detalj ima svoju priču. Jer radi se o domu marketinških stručnjaka koji znaju koliko je priča bitna u životu.

Moderan dizajn s daškom retra

Nalazimo se u jednom stanu u centru grada. Kako je on izgledao prije preuređenja?

stari stan

“Puno drugačije nego što izgleda danas. To je stari građanski stan koji je dizajniran u vrijeme kada su se stanovi radili na način je kuhinja bila potpuno odvojena od ostatka stana.

Kada smo krenuli preuređivati stan, željeli smo ga prilagodili našem modernom načinu života i tako povezati dnevni prostor i kuhinju”, otkrila nam je marketinška stručnjakinja Anja Pečovnik.

Brazilski stan koji spaja moderno sa zaboravljenim

moderno preuređenje dizajn

Otvorena kuhinja u crno-bijeloj varijanti

Krećemo upravo od kuhinje koja je dio otvorenog prostora.

“Htjeli smo da kuhinja bude crno bijela i što otvorenija. Također nam je bilo važno i da imamo dovoljno prostora za stvari, ali i da gornji dio ostane otvoren. Tako smo u dogovoru sa arhitektima iz Brigade došli na ideju drvenih polica, koje ujedno i daju taj kontrast toplo – hladno”, dodaje Anja.

dizajn modernan kuhinja

Kad netko vidi ovako nešto, prva stvar koju će reći je – “a prašina?”

“Kuhinja se toliko često koristi da to uopće nije problem. Pošto kuhamo praktički svaki dan – čaše, šalice i tanjuri su u stalno u pokretu, tako da se prašina nema vremena nakupiti”, odgovara Anja.

crna bijela kuhinja
kuhinja police

Nova blagovaonica i dnevni boravak

stol blagovaonica

Blagovaonski stol je velik i odaje koliko se vlasnici ovog stana zapravo vole družiti. Uz njega se nalazi kutak s minibarom koji je smješten u nekadašnji drugi ulaz u stan.

Što je bilo bitno kod uređenja dnevnog boravka? Sjedeća garnitura zasigurno nije, sudeći prema njezinoj veličini?

dnevni boravak tv

“Sjedeća garnitura je malo izgubila na svojem prostoru. Fotelja je dio sjedeće garniture, ali smo je morali razmjestiti. Nama je bilo bitno dobiti blagovaonski i kuhinjski dio prostora, a ovdje se sjedi i po podu i po kauču, gdje god si nađemo mjesto”, dodala je gospođa Pečovnik.

dizajn dnevnog boravka

Važan detalj u dnevnom boravku svakako je bio televizor kojeg se, zbog njegove veličine, može gledati i iz kuhinje.

tv dom

Retro radna soba

Iz dnevnog vas boravka vodimo u radnu sobu u kojoj je sačuvan originalni zid. On je sedam puta impregniran, a na njega se naslanja polica na kojoj svaki komad ima svoju priču.

rustični zid police

“Iza svakog predmeta postoji priča, a na policama imam veliki broj starijih stvari. Mnoge stvari koje sam donijela iz Pule, pripadale su mojim roditeljima i djedovima. Ponosim se i svojim takozvanim ronilačkim kutkom, gdje držim razne memorabilije s ronjenja. Također na policama imam i razne predmete iz Afrike, te razne knjige koje smo kroz godine sakupljali i sačuvali”, kaže Anja.

knjige police
stari predmeti radio

Unikatno spremište

Put nas dalje vodi kroz hodnik u kojem je spremište, odnosno gospodarski dio uređen tako da se ističe.

hodnik novi stan

“S obzirom da nismo htjeli izgubiti danje svjetlo koje dopire kroz ovaj prozor, odlučili smo napraviti čelićnu konstrukciju. Pošto se radi o prirodnom materijalu, smatramo da se odlično uklapa sa ostatkom stana. Veoma smo ponosni i zadovoljni kako je spremište ispalo, zbog izgleda, ali i funkcionalnosti”, objašnjava Anja.

spremište čelik

A jako funkcionalno izgleda i cijeli stan koji uz moderan dizajn ima i zanimljiv retro potpis. Jer, kao što smo rekli, marketinški stručnjaci koji u njemu žive svjesni su toga koliko je priča važna u životu.

dizajn stan novi
Nastavite čitati
Lesnina - kreirajmo dom zajedno

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice

Izbor uredniceprije 2 mjeseca

Inovativni kuhinjski noževi Samura Premium od sada ekskluzivno dostupni u Lesnini!

Spoj japanske preciznosti i europske pouzdanosti

Izbor uredniceprije 3 mjeseca

Otvorena izložba domaćeg brenda Prostoria povodom dobivanja nagrada

Izložba je otvorena do 19. lipnja, radnim danom od 10 -20 sati, subota od 9 – 15 sati

klizna-stijena-terasa-rehau-domnakvadrat klizna-stijena-terasa-rehau-domnakvadrat
Gradnjaprije 4 mjeseca

Klizni elementi koji udovoljavaju najpreciznijim zahtjevima

REHAU predstavlja svoj SINEGO SLIDE sustav - novi mehanizam za lako otvaranje i rukovanje

ispumpavanje-al-ko-domnakvadrat ispumpavanje-al-ko-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 6 mjeseci

Savršena pumpa za sve zahtjeve i svaku primjenu

To su vrlo korisni uređaji. Osim što mogu ispumpati vodu, mogu se koristiti i u kući za ekonomičniji rad kućanskih...

tegle-za-cvijeće-lesnina-xxxl-domnakvadrat tegle-za-cvijeće-lesnina-xxxl-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 6 mjeseci

Inspirativne ideje za proljetno i uskrsno dekoriranje doma

Personalizirajte svoj prostor kombinacijom proljetnih boja, uzoraka i tkanina!

robotska-kosilica-u-radu-al-ko-domnakvadrat robotska-kosilica-u-radu-al-ko-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 6 mjeseci

Vodič za odabir prave kosilice

U lijepom se vrtu najljepše živi i opušta – pronađite uređaj kojim ćete svoj vrt pretvoriti u oazu mira koju...

sastavljiv-namještaj-apartman-lesnina-xxxl-domnakvadrat sastavljiv-namještaj-apartman-lesnina-xxxl-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 6 mjeseci

Donosimo najnovije trendove i savjete za opremanje apartmana

Zavirite u novi katalog Lesnine „Svijet apartmana“ i stvorite prostor kojem će se gosti uvijek rado vraćati

dizajnerski-stolci-nika-zupanc-domnakvadrat dizajnerski-stolci-nika-zupanc-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 6 mjeseci

U Zagrebu otvorena izložba svjetski poznate dizajnerice

Svoju prepoznatljivost izgradila je dizajniranjem za Dior te brojne druge poznate robne marke.

bijela-zavjesa-s-uzorkom-lesnina-xxxl-domnakvadrat bijela-zavjesa-s-uzorkom-lesnina-xxxl-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 7 mjeseci

Zavjese nisu samo dekorativni element! Zašto ih je bitno imati u domu?

Već i mala promjena zavjesa, predstavljat će veliku promjenu i unijet će dašak svježine u dom.

flakserica-trava-al-ko-domnakvadrat flakserica-trava-al-ko-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 7 mjeseci

Proljetno čišćenje vrta i okućnice

Dani postaju sve duži, temperature rastu – krajnje je vrijeme da se posvetite vrtu i okućnici koji su tijekom zime...