Povežimo se

Interijeri

Genijalna metoda za uredno posložen ormar!

Zbog nedostatka prostora, idealno uredan ormar često se čini kao neostvariv cilj. Saznajte tehniku pospremanja koja će taj cilj pretvoriti u realnost.

Uredna i lijepo posložena garderoba želja je mnogih. Posebice onih koji sanjaju o ogromnim prostranstvima walk in ormara. Zbog nedostatka prostora mnogima to ostaje samo san. No, uredno posložen ormar je sasvim moguć uz malo truda.

Kako do urednog doma?

uredan ormar čisti

Statistike kažu kako većinu vremena koristite svega dvadeset posto odjevnih predmeta koje imate u svojoj garderobi. Što bi značilo da većina predmeta u vašem ormaru nemaju svrhu i samo zauzimaju dragocjeno mjesto, rekla je Marija Budija Bingula, konzultantica za uređenje.

Kako pametno organizirati garsonijeru?

Takav je slučaj bio i u Marijinom relativno malom ormaru. Trebala ga je organizirati na adekvatan način kako bi maksimalno iskoristila svaki centimetar.

stan organizacija u domu
organizacija roba ormar

Tako da je moj savjet broj jedan, prije svake organizacije obaviti temeljito raščišćavanje vašeg prostora, konkretno u ovom slučaju vašeg ormara, kaže Marija.

Organizacija životnog prostora

Raščišćavanje prema KonMari metodi koju Marija zagovara nije klasična metoda raščišćavanja već metoda pospremanja životnog prostora.

efikasno spremanje odjeće ormari

Apslutno sve što imate u svom garderobnom ormaru iznesite van na jedno mjesto i suočite se s količinom koliko stvari posjedujete u tom trenutku. Tada stavljate fokus na ono što želite zadržati. Odaberete one stvari koje vam dobro stoje i koje biste željeli zadržati, a ostalih se jednostavno riješite. Potom slijedi organizacija ormara.

Marija svoju odjeću raspoređuje prema sezoni, ali i prema drugim kategorijama. Objašnjava kako voli sezonski način sortiranja jer sve što nosi u trenutnoj sezoni ima na jednom mjestu.

odvojena odjeća konmari

Dok se sve ostalo što trenutno ne koristi, nalazi pohranjeno u spremnicima na gornjim policama.

Ukoliko svoj ormar dijelite sa nekim drugim, poželjno je označiti koji predio ormara je vaš. Na primjeru, Marija svoj ormari djeli sa svojom djecom. Njih je dvoje i stoga radi preglednosti se odlučila odvojiti prostor u ormaru.

odjeća metoda spremanja

S obzirom na to da se u njemu nalaze police, Marija se poslužila brojnim organizatorima u koje je odjeću posložila vertikalno. Prednosti takvog slaganja su brojne, a princip vrlo jednostavan.

Efikasno slaganje odjeće

Za vrijeme preslagivanja ključno je slagati vašu odjeću na način da konačna visina odgovara organizatoru kojega imate. Kao primjer, uzet ćemo metodu gdje majcu presavijamo na tri dijela. Nakon završetka, ukoliko je dobro složena ona će samostalno stajati, dodala je Marija.

Nakon što ste dobro zagladili vašu majicu, krenite presavijati jedan rukav i vratiti ga nazad. Isto učinite i sa drugim. Cilj je da od majce stvorite pravokutni oblik.

slaganje majce

Pohranite je u organizator ili jednostavno u ladicu. Ukoliko imate organizator, zgodno je da su majice posložene prema boji. Ovo pomaže ako ste više vizualni tip osobe, a ujedno i djeci može biti zanimljivo.

Na ovaj način odjeća je pregledna i dijete lako samo može odabrati ono što želi obući bez da poremeti ostalu poslaganu odjeću.

ladica organizirana
odjeća u ladici kako organizirati

Napomena je samo da pri odabiru organizatora vodite računa o njihovoj visini koja ne bi smjela prelaziti visinu, odnosno dubinu ladice.

I savjet za kraj, nakon što ste utvrdili koji sistem pohrane vama odgovara, bilo bi dobro da raščišćavanje odjeće obavljate barem jednom u pola godine, ako ne i sezonski. Iz razloga kako biste utvrdili višak, odjeću koju niste koristili u prethodnoj sezoni i naravno, napravili mjesto za nove komade i održali uredno posložen ormar.

uređen ormar prije poslije

Ovaj jednostavan, ali učinkovit način organizacije može pomoći svima koji imaju nedovoljno prostora u ormaru. Ovakvim će pristupom pretrpani i neuredni ormari jednom zauvijek ostati u prošlosti.

Oglas
Kliknite kako biste komentirali

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar

Interijeri

Kako odabrati boju, namještaj i dekoracije za dječju sobu?

Uređenje sobe za vaše dijete može biti izazovan zadatak jer zahtijeva odabir stvari koje ne sviđaju samo vama – na umu je potrebno imati i njihove potrebe i želje.

Na sreću, danas je ponuda toliko velika da je ustvari teško pogriješiti u odabiru namještaja i boja za dječju sobu. Iako bismo dječje sobe za djevojčice prvo zamislili u ružičastoj boji, a za dječaka u plavoj, ideje i trendovi za uređenje sobe za novorođenčad uvelike su se promijenili.

Koje su boje danas hit u uređenju dječje sobe?

Prodajna savjetnica Nikolina Tušinec iz Lesnine navodi da je odabir velik, može se odabrati klasična bijela, zelena ili siva, a isto tako tu su kataloške narudžbe koje svakom omogućuju da izbor željene boje.

“Rekla bih da su danas dosta popularne “življe boje”, zelena je dosta tražena, mint se može smatrati hiti bojom ove sezone i u pitanju je odličan odabir jer se može odlično uklopiti u sobu za cure i za dečke. Možda je i to razlog zašto puno ljudi odabire baš tu nijansu.”, pojasnila je.

Tapete će svaki prostor učiniti zanimljivijim

Prilikom odabira dekoracija za dječje sobe najčešće nas privuku ljupki detalji, nježni uzroci i neutralne boje, a Lesnina nudi veliki izbor predivnih tapeta koje će se lako uklopiti u sve boje namještaja. Prilikom organizacije namještaja za novorođenče, vodite računa o praktičnosti i sigurnosti.

“Krevetić, komodu ili stol za prematanje bebe treba rasporediti u prostoru tako da roditeljima bude olakšano i praktično korištenje”, navodi Tušinec. Bez obzira na veličinu prostorije, razmislite o namještaju koji će se i kasnije moći koristiti. Namještaj s dvostrukom namjenom rasti će zajedno s vašom bebom.

Pravilan odabir namještaja

“Svaka komoda je napravljena tako da kada vi nakon što završite s previjanjem bebe taj dio možete maknuti i nastaviti koristiti komodu nevezano da li u dječjoj sobi ili bilo kojem drugom prostoru”, dodaje.

Razmislite kako najbolje iskoristiti prostor i podijelite ga na zone raspoređivanjem namještaja u skladu s tim. Funkcionalna zona je ona za mijenjanje pelena i oblačenje, a mirna zona je za hranjenje. Tu će vrlo koristan biti stolac za dojenje.

“On dosta sve olakšava, posebno noćnu brigu o bebi gdje vi možete u stolcu i odmoriti skupa s bebicom”, navodi savjetnica.

Jasno definiranim zonama dobiva se struktura i osjećaj protoka. To se najbolje vidi u zoni za presvlačenje gdje je važno uspostaviti učinkovit sustav pohrane kako bi sve bilo na dohvat ruke, a prioritet imaju one stvari koje se najčešće koriste.

Kako odabrati krevetić za dijete?

Kod odabira sobe za novorođenče, najteži izbor obično je krevetić, a oni se dijele u nekoliko skupina – kolijevke, „next to me“, modularni krevetić i klasični kinderbet. Kolijevke se koriste prvih nekoliko mjeseci bebi, next to me smještaju se uz roditeljski krevet, a modularni krevetići prate bebino odrastanje.

“Oni su malo većih dimenzija, 70×140 cm, a madrac se postavlja vrlo jednostavno. Kada sinemo stranice kreveta, on postaje krevetić za juniore, predškolske i školske dobi. Krevet vas može služiti oko 7 godina bez problema, znači tako da ste dosta, dosta dugo mirni s jednim krevetićem.”, zaključila je Tušinec.

Vrlo brzo vaša će beba trebati prostor za igru i pohranu igračaka, a u Lesnini možete pronaći velik izbor modularnih soba s kojima ćete jednostavnije pratiti odrastanje svojih mališana.

Nastavite čitati

Interijeri

Pametna WC školjka – sama se čisti, eliminira bakterije i ima funkciju bidea

Za unaprjeđenje osobne higijene i udobnosti, Grohe predstavlja inovativne WC školjke s pametnom kombinacijom tradicionalnih značajki WC-a i luksuza bidea.

Prema riječima prodajne savjetnice, Katarine Nikolić, ovaj inovativni proizvod dostupan je u različitim modelima, a Grohe WC školjke s funkcijom bidea olakšavaju i pojednostavljuju vašu svakodnevnu higijenu zahvaljujući svojim modernim značajkama. Mlaznice Grohe wc školjki osmišljene su s funkcijom za pranje intimnog područja. Daljinsko upravljanje omogućuje lak odabir između različitih funkcija kao što je podešavanje jačine mlaza i temperature vode.

WC školjke s funkcijom bidea

Korištenje Grohe WC školjke s funkcijom bidea smanjuje se upotreba toaletnog papira, što ih čini ekološki prihvatljivima. Unutrašnjost ovih WC školjki bez ruba sprječavanja nakupljanje bakterija, čemu pridonosi i antibakterijski premaz te samočisteće mlaznice koje školjku ispiru prije i poslije svake upotrebe.

“Upoznajte naš Grohe asortiman. Sensia Arena nudi visok stupanj higijene i širok izbor dodataka. Ovaj model nudi dvije odvojene samočisteće mlaznice kojima se može prilagoditi položaj, jačina mlaza i temperatura vode s odvojenom funkcijom sušenja. Isto tako nudi opciju automatskog otvaranja i zatvaranja poklopca wc daske te moćno triple vortex ispiranje i s tri otvora u keramici za snažno čišćenje u unutrašnjosti wc školjke bez ruba. Tehnologija dezinfekcije zraka plazma cluster aktivno eliminira bakterije unutar wc školjke i prostorije dok aqua ceramics tehnologija i antibakterijski hyper clean premaz sprječavaju nakupljanje kamenca i prljavštine. Za upravljanje ovim modelom možete koristit pripadajući daljinski upravljač ili aplikaciju na svom pametnom telefonu.”, pojasnila je Nikolić.

Personalizirano čišćenje školjke i funkcija pranja

Uz Grohe Sensia Pro poboljšajte svoje svakodnevne rutine korištenjem prirodne snage vode, a diskretno osvjetljenje ovog modela omogućuje obavljanje noćne nužde bez paljenja dodatnog svjetla.

Skrivena vrata hit su u uređenju interijera

“Sensia pro nudi personalizirano čišćenje s inovativnim funkcijama pranja. Vrlo sličnih značajki kao prethodnica Sensia Arena, nova Sensia pro obučena je u moderan slim dizajn i dostupna je na početnoj cjenovnoj razini. Lako te intuitivno rukovanje funkcionalnostima nove Sensie pro putem daljinskog upravljača, brzo ulazi pod kožu i zadovoljava čak i najzahtjevnije kriterije higijene”, otkrila je sugovornica.

Inovativne daske za WC školjke

Za uživanje u iznimnoj higijeni i dodatnoj udobnosti svoju WC školjku nadogradite fantastičnom Grohe daskom s dva mlaza koji otkrivaju novu dimenziju čistoće.

Bau manual bide wc daska dizajnirana je da odgovara vašem postojećem wc-u. Ovaj model isto tako dolazi s dvije odvojene samočisteće mlaznice koje su prilagodljive i izrađene od antibakterijskog materijala. Ovaj proizvod ne zahtijeva napajanje električnom energijom, umjesto toga, za aktivaciju mlaza koristi bočnu polugu koja je stavljena na dohvat ruke za jednostavno i nježno čišćenje. Izrađena od izdržljivog duroplasta, sporospuštajuća wc daska, elegantan je vizualni dodatak svakoj suvremenoj kupaonici.”, zaključila je Nikolić.

Isprobajte jednostavne Grohe proizvode za unaprjeđenje higijene i usudite se koristiti najprirodnije sredstvo za čišćenje koje poznajete – vodu.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice