Povežimo se

Interijeri

Evo na što pripaziti ako trebate nove sanitarije i kupaonski namještaj

Posjetili smo Aquaestilov proizvodni pogon u Dugoj Resi

U današnje vrijeme, kada su lanci opskrbe različitim robama usporeni, više nego ikada vidimo prednosti lokalne proizvodnje. Novi automobil možda ćete čekati i više od godine dana, ali novu kupaonicu ne morate. Posjetili smo Aquaestilov proizvodni pogon u Dugoj Resi.

Odlučili ste preurediti kupaonicu kako biste je malo osuvremenili. Treba vam novi namještaj, ali isto tako i sanitarije. Evo na što prvo trebate paziti.

abc-dom-na-kvadrat

‘Najbitnije je izabrati proizvod, kupaonsku kadu ili tuš kadu poznatog proizvođača koji prvenstveno upotrebljava sirovine vrhunske kvalitete te zatim trebate biti uvjereni kako taj proizvođač iza sebe ima iskustvo u razvoju i proizvodnji kupaonske opreme’, kaže Oliver Ferkula, voditelj marketinga Aquaestila.

Desetogodišnje iskustvo

Aquaestil ima dvadesetogodišnje iskustvo u proizvodnji kupaonske opreme, a ta se proizvodnja nalazi u Hrvatskoj.

abc-dom-na-kvadrat

‘Tuš kade i kupaonske kade izrađuju se od 100% lijevanog sanitarnog akrila, Aquaestil upotrebljava isključivo akril od najviše kvalitete, njegova najveća prednost je njegova ugodnost na dodir, zadržava toplinu, te se u slučaju oštećenja može jednostavno popraviti čime se sprečavaju neki neželjeni troškovi’, dodaje.

Osim akrila, za tuš kade koriste i lijevani mramor koji je mješavina kamenih čestica i određenih vrsta smole. Tako se dobiva materijal koji je izrazito čvrst i otporan. Njihova ekskluzivna linija Titan proizvodi se od takozvanog A-stone materijala. Riječ je o čvrstoj površini koja je homogena po cijelom presjeku, te jednostavna za održavanje. A kad ste riješili kadu, odnosno tuš, vrijeme je da zaštitite ostatak kupaonice od pretjeranog prskanja.

abc-dom-na-kvadrat

‘Aquaestil je jedan od rijetkih hrvatskih proizvođača kabina i paravana, najveća prednost je što mi upotrebljavamo sirovinu provjerene kvalitete te smo u mogućnosti izrađivati tuš kabine i paravane po mjeri čime možemo premostiti određene probleme u dimenzijama koje nisu standardne ili bilo kojim konfiguracijama koje izlaze izvan uobičajenih gabarita’, kaže.

Prošireni asortiman

‘Aquaestil kupaonska oprema dio je asortimana ABC interijera. Lokalna proizvodnja, osim što podupire hrvatsko gospodarstvo,  omogućava i puno bržu dostavu kupljenog proizvoda, ali i reakciju u slučaju potrebe’, kaže.

‘Ako netko kupi Aquaestil kupaonsku opremu, mi surađujemo s našim renomiranim distributerima, te se u slučaju bilo kakve reklamacije, kupac može javiti našoj prodajnoj mreži, prema uputama navedenim na našoj stranici’, dodaje.

Da bi kupaonica bila u potpunosti uređena, trebat će i namještaj. ‘Proširili smo naš asortiman kupaonskog namještaja čak sa sedam novih linija namještaja, i dominiraju nadgradni umivaonici koji su trenutačno trend u uređenju kupaonica’, tvrdi Oliver.

Oprema touch prekidačima

Nova linija jazz namještaja opremljena je vrhunskim nagradnim umivaonicima iz serije Titan koji dolaze u tri oblika  i mogu se međusobno kombinirati s različitim pultovima, visećim ormarićima i ogledalima.

‘Većina naših ogledala opremljena je touch prekidačima koji više nisu neka novost, ali zato se možemo pohvaliti grijačima protiv magljenja, koji olakšavaju svakodnevno korištenje kupaonice, a neka od naših ogledala opremljena su dodatnim značajkama kao što je integrirani radio uređaj s bluetooth priključkom, koji će zasigurno svako jutro činiti ugodnijim’, siguran je.

Kad govorimo o trendovima, trenutno su megapopularna okrugla ogledala  u više promjera, s okvirom, bez njega ili s crnim remenom. A kad kupaonicu uređujete u ABC interijeru, u ostale trendove uputit će vas njihovo ljubazno osoblje.

Interijeri

Čarobne božićne dekoracije u domu

Advent počinje ovu nedjelju i polako se pripremamo za nadolazeće blagdane. Od kupnje darova i kićenja božićnih drvca, do uređenja doma, blagdanskog stola i naravno adventskog vijenca. Dizajnerica cvijeća za vjenčanja Mirela Sušić, pozvala nas je u svoju pravu šumsku božićnu bajku!

Drugačiji adventski vijenac

Dolazi nam najljepše vrijeme u godini i Mireli najdraže. Dom je već obukla u božićno ruho te nam je odlučila otkriti svoje tajne kako da napravimo drugačiji adventski vijenac, a za svoj je inspiraciju pronašla u okruženju.

Ove godine osmislila je jednu predivnu božićnu šumsku bajku. Inspiracija joj je bilo predivno okruženje u kojem živi – šuma. Upravo je u šumi pronašla materijale potrebne za izradu dekoracija. Prirodni materijali koje svaka osoba može pronaći dok se šeće šumom. Dakle, ne moramo biti konzumenti, kupovati i trošiti na dekoracije, dovoljno je samo otići u šetnju ili iskoristiti ono što već imamo doma.

Iskoristite ono što već imate kod kuće

Da bismo izradili jedan predivan adventski vijenac koji će krasiti naš stol, bitno je da elementi koje biramo nisu strogo nabavljeni baš za tu prigodu, savjetuje Mirela, nego je bolje da koristimo neki detalj koji imamo od prije. 

Primjerice, ovakav pladanj za tortu ima apsolutno svaka kuća. To nam je baza. Nadalje, adventski vijenac ne mora nužno biti napravljen od borovih grančica jer to je nešto što viđamo godinama. Adventski vijenac za ovu prigodu izradila je od mahovine.

Ako imate nešto što već godinama držite kod kuće, dakle jedan elemenat poput kuglice koja će se kasnije ponoviti na vašem boru, također ju možete iskoristiti.

Orašari su nezaobilazni, kao i pliš

Ono što svi jako vole su orašari. Oni su nezaobilazni svake godine, pa tako i u Mirelinoj šumskoj božićnoj bajci. Nakon toga na red dolaze svijeće, u ovom slučaju bijele, kako bi ostali predmeti i boje došli do izražaja.

Kod odabira božiće mašne najbolje je odlučiti se za plišanu. Pliš podsjeća na Božić i daje jednu toplu notu, jer kada ga dodirnemo osjećamo toplinu, mekoću, osjećamo Božić!

Ribizle kao dekoracija

Ribizle obično koristimo kod pravljenja slastica, no Mirela predlaže da ih iskoristimo i za uređenje vijenca.

Prvo ćemo ribizle premazati sa bjelanjkom, umočiti u šećer i onda ćemo ove predivne ribizle posložiti na adventski vijenac. Ne trebate biti neki veliki stručnjak, samo si dajte mašti na volju i budite poput djeteta.

Finalni rezultat je najljepši blagdanski stol

Mirelin poseban adventski vijenac je gotov, a da bi se priča zaokružila, mjesto dobiva u centru blagdanskog stola.

Adventski vijenac usklađen je sa stolnjakom od paprati, ribizlama, predivnim kuglicama iz kojih će se popiti koktel kada dođu gosti. Jako je bitno da razmišljamo o bojama. Ovdje su prisutne sve boje Božića. Sa crvenom bojom ne možete pogriješiti, a bijela, zelena i zlatna predstavljaju pravu svečanu formu.

Prvu svijeću na adventskom vijencu palimo u nedjelju. Do tada imate vremena iskoristiti svaki Mirelin savjet, sigurni smo da nećete pogriješiti!

Nastavite čitati

Interijeri

Napravite sami vijenac za vrata

Za izradu adventskog vijenca treba malo više inspiracije, znanja i vještine. Kako napraviti i uskladiti vijenac za vrata sa adventskim vijencem, objasnit će nam dizajnerica cvijeća Boška Bahtijarević.

Budite sam svoj majstor i pustite mašti na volju

Predblagdansko vrijeme početak je muka mnogih domaćica koje svoj dom žele oplemeniti novim božićnim detaljima kojima će razbiti monotoniju duha prošlih Božića. Prilika je to za nabavku novih ukrasa, ali i za zasukati rukave i samostalno izraditi ponešto, kao npr. viseći vijenac. U idejama za ovo posljednje pomogla nam je Boška.

Ljudi kada se odlučuju za izradu vijenca trebali bi se prvo opustiti kako bi iskoristili svoju maštu, ne opterećivati se i skupiti materijal da imaju sve pri ruci. Kada nešto sami napravite, zasigurno ćete dobiti osjećaj zadovoljstva i sreće.

Neobični zahtjevi klijenata

Svoje vijence Boška radi i prema narudžbi, a još dan danas sjeća se jednog zahtjeva koji ju je od srca nasmijao.

“Radila sam veliko žičano srce i u toj žici je bio bojani asparagus i cvijeće koje se suši. Došao je jedan gospodin koji me pitao može li otkupiti to srce jer bi volio, budući da se rastao, da to srce stavi iznad kreveta kako bi djevojke koje bi dovodio doma mislile da je jako romantičan”, prisjeća se Boška.

Bili romantični ili se samo predstavljali takvima, božićno vrijeme u vama će zasigurno probuditi malo dijete željno igre. Tu želju bolje je utažiti igrama s grančicama, nego pravim srcima, stoga smo zamolili Bošku da nam pokaže kako poput profesionalca izraditi vijenac zbog kojeg će susjedi pozelenjeti od zavisti. 

O Božiću počinje razmišljati još na ljeto

Boška s planovima za Božić počinje već na ljeto. Ove je godine htjela nešto drugačije. Zamislila je ljude koji sjede za stolom, oko njih šumicu i borove koji mirišu vrlo blizu njihovih noseva. Zamislila je da su adventski vijenci poputih malih šumica u kojima se ponekad nađe i neka srnica i vjeverica i da sve skupa bude romantično.

Prilikom nabavke materijala za izradu vijenca trebali biste obratiti pažnju na to koje ćete grančice koristiti. Boška uvijek koristi onu vrstu čempresa s najduljim trajanjem. Najteži dio izrade, kaže Boška, je sama ideja i pokoja rana koja se nađe na rukama predanog radnika.

Trud se na kraju uvijek isplati

“Najteže je doći do ideje i smisliti svake godine nešto novo, a kada u pripremi napraviš pedeset – šezdeset vijenaca na kraju dana imaš potpuno izranjavane ruke”, iskreno govori.

Što se ukrasa na vijencu tiče, Boška drži da se tu ne treba pretjerano paziti.

Doba Božića je doba kiča, veselja, može se raditi što god, možda i nešto što nije tipično. Prošle je godine radila vijence koji su bili u totalno ludim bojama i netipični za ovo godišnje doba, ali ljudima se svidjelo. Kaže kako nam je trebalo veselja nakon svega što se izdogađalo, pa ju je to inspiriralo za “otkačene” vijence.

Za izradu ovakvog vijenca trebat će vam, ovisno o tome koliko ste vješti, od pola sata do sat vremena, tijekom kojih neće biti zgorega da ga iz vodoravnog položaja katkad postavite u okomiti kako biste vidjeli kako će se grane poviti. Jednom kad u potpunosti budete zadovoljni učinjenim, svoj novi ukras možete ponosno objesiti na pripadajuće mjesto.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice