Povežimo se

Interijeri

50 godina kreative Jadrana Lazića

Bili smo na otvaranju izložbe renomiranog fotografa Jadrana Lazića. Fotografije holivudskih zvijezda pričaju o životu, a Zepterovi proizvodi omogućavaju da živimo zdravije. Saznajte kako su povezani poduzetništvo i umjetnost.

Za svaku pohvalu

Da najbolji uvijek stoje uz najbolje još jednom su pokazali fotograf Jadran Lazić i renomirana tvrtka Zepter. Jedinstvena izložba fotografija slavnih zvijezda, ukrašena Zepterovim proizvodima za ugodnije i zdravije življenje, pokazatelj je kako Zepter podržava i njeguje umjetnost.

Zepterove kolekcije proizvoda ponose se superiornom kvalitetom i naprednom tehnologijom, a  jedinstveno su i trajno rješenje za zdravu pripremu hrane te duži i zdraviji život.

Proizvodi kao stil života

“Mi jesmo umjetnost, naši proizvodi su stil života, i ovaj moj modni dodatak koji nosim, pametne naočale koje imam uza se cijelo vrijeme, kao jedini modni dodatak. Zašto pročišćivač zraka, zašto ionizator zraka, pa upravo iz toga ako ne koristimo pročišćivač, mi smo zapravo i filter”, govori Kata Pavlović.

Hrvatska autorska agencija organizator je izložbe te izdavač monografije Jadrana Lazića koja je dostupna u dvije ekskluzivne serije. U njima se nalazi devet stotina fotografija kao kruna rada našeg slavnog fotografa.

“Mi smo izdavači Jadranove monografije, ovo nam je prvi takav pothvat i ovo je jedan primjer kako bi svaki autor trebao ne samo sistematizirati već i objaviti svoj autorski opus kako bi ostao trag za iduće generacije. Ovo je na tragu naše generalne ideje kako da spojimo vrhunsku umjetnost i poduzetništvo. U tom su nam se pravcu i Kata Pavlović i čuveni brend Zepter priključili i zahvaljujem na toj prilici”, govori Silvio Hraste.

Bogata karijera

Zvjezdanu karijeru svjetskog paparazza, reportera i studijskog fotografa Jadrana Lazića obilježile su brojne filmske i glazbene zvijezde, i globalno slavni modeli i politički lideri.

“Ovo je negdje otprilike malo više od pola stoljeća, pedeset i nešto godina. Prošle godine je bilo pedeset godina. Knjiga je izašla, Jadran Lazić pedeset godina fotografije. Tako da je pola stoljeća smješteno u ovom divnom prostoru”, ponosno ističe Jadran Lazić.

Sve je počelo u Splitu

Jadran je počeo raditi kao dopisnik Vjesnika u Splitu, a 1974. godine odlučio je potražiti fotografsku sreću u svijetu. 

“Nije se toliko baš puno putovalo, uglavnom, početci su bili u Splitu, normalno, na Hajduku, odatle je sve krenulo, onda je bio Pariz pa dosta je bilo u Cannesu i onda zadnjih trideset i nešto godina Hollywood”, prisjeća se Jadran.

U Hollywood se preselio na poticaj šefa novinske agencije iz Pariza za koju je tada radio. Tamo započinje novu etapu koja će mu obilježiti profesionalni život. Snimao je velike zvijezde u studijskim, ali i životnim uvjetima, a perfekcija kojom pristupa svom poslu, donijela mu je svjetsku slavu.

Spoj vrhunske umjetnosti i vrhunskog poduzetništva, pokazatelj su Zepterove vizije koja naglašava inovaciju kroz povezivanje različitih aspekata sa zajedničkim nazivnikom – iznimna kvaliteta. 

Oglas

Interijeri

Slavine su točka na i u dizajnu kupaonice

Kruna dizajna uređenja kupaonice su miješalice. Pažljivim odabirom boje, materijala i oblika dodatno će se naglasiti stil uređenja. Donosimo savjete kada odabrati podžbuknu, a kad nadžbuknu miješalicu.

Svatko će pronaći odgovarajući stil za sebe

Prilikom uređenja kupaonice, izborom slavina dajemo točku na i željenom dizajnu. Ako vam je jednako bitna estetika, funkcionalnost i kvaliteta, njemački proizvođač Kludi nudi slavine koje će pratiti svaku dizajnersku priču, od modernog do retro stila.

Slavine za kupaonice odvažnog uređenja dolaze u raznim bojama, a mogu biti nadžbukne i podžbukne. Podžbukne miješalice kupaonici daju profinjen i elegantan izgled, a njihova ugradnja zahtijeva određene građevinske radove.

Podžbukna miješalica

Podžbukne miješalice su miješalice za koje unaprijed u kupaonici moramo naći mjesto na koje će se montirati iz razloga što one sadrže podžbukno tijelo koje se ugrađuje u zid.

Može se ugrađivati iza tuš kabine, odnosno za korištenje tuš sistema, a možemo ugrađivati iznad umivaonika na točno određena mjesta. Pokrovne kape koje se stavljaju na podžbukna tijela su minimalistička, mogu biti u bojama, mogu biti crna, bijela, kromirana, ovisno o samom interijeru kupaonice.

Nadžbukna miješalica

Nadžbukna miješalica je ona čiji je sistem miješanja vode smješten izvan zida. Obično su to one koje se montiraju pored ili iznad umivaonika ili kade.

Nadžbukne miješalice su miješalice koje možemo češće promijeniti. Primjerice, ako mijenjamo neki stil kupaonice možemo promijeniti boju, možemo promijeniti stil, a ako je recimo klasična i želimo nešto retro, vrlo jednostavno to možemo zamijeniti.

Nadžbukne miješalice vizualno se ističu, zato trebaju biti dizajnom i bojom u skladu s uređenjem kupaonice. One mogu biti kromirane, bijele, crne i zlatne.

Ušteda vode

U Top2Floor-u pronaći ćete veliki izbor miješalica koje apsolutno zadovoljavaju funkcionalnost i upotpunjuju stil svake kupaonice, bilo da želite klasičnu ili termostatsku miješalicu. Termostatske miješalice elegantnog su dizajna i pridonose uštedi vode.

Kod instalacije termostatske miješalice sami možemo regulirati toplinu vode, a to je jako dobro da si možemo ograničiti temperaturu pogotovo ako imamo malu djecu. Nikad neće biti veća temperatura od one koja je prikazana na miješalici.

Samostojeće miješalice

Kludi miješalice svojim elegantnim dizajnom zadovoljavaju moderne trendove pružajući vašem prostoru dašak luksuza za najljepši početak i kraj dana. Beskompromisno samouvjeren stav i novu interpretaciju minimalizma u uređenju kupaonice donose samostojeće miješalice.

Za samostojeće kade u prostorima koristimo Kludi miješalice koje su samostojeće, one su vrlo dekorativne, mogu biti također kromirane, bijele ili crne.

Tuš je jednako dobar izbor

Ako kada nije vaš izbor i više volite tuširanje, tuš sustavi stvorit će spa osjećaj u vašem domu. Bilo da se želite osvježiti ili opustiti nakon napornog radnog dana, Kludi ima odgovor i na to.

Miješalice za umivaonike kombiniramo obzirom na umivaonik kakav koristimo u našem prostoru. Ako je to zdjela, tada mora biti viša miješalica, visine 240 ili 270. Odnosno, postoje umivaonici koji na sebi imaju već određene rupe na kojima se montiraju miješalice. Preporučamo miješalicu visine od 100.

Srebrne krom miješalice nedvojbeno su elegantan završni detalj kupaonice, no zbog konstantne promjene trendova uvijek se traga za odmakom od tradicionalnog.

Zahvaljujući suvremenoj tehnologiji, kreirane su palete zanimljivih završnih obrada miješalica. One kreiraju drugačiju atmosferu u kupaonici i pobuđuju neke nove osjećaje.

Kludi i Top2Floor nude rješenja koja će zadovoljiti sve ukuse i pružiti vam funkcionalne i visokokvalitetne proizvode koji prate svaki stil uređenja kupaonice.

Nastavite čitati

Interijeri

Komplimenti za komplementarnost

Komplementarne boje su one koje stoje jedna nasuprot druge na paleti nijansi. Idealna kombinacija postiže se spajanjem tople i hladne, a kako ih uskladiti u interijeru znaju stručnjaci iz Namještaja Mima.

Boje koje se nadopunjuju

Usklađenost namještaja, boja, tekstura i oblika naziva se komplementarnost u dizajnu interijera, a postiže se bojama koje se međusobno nadopunjuju.

Ako u našem ambijentu prevladaju hladni tonovi kao što su plave ili pak zelene nijanse, dobro ih je na neki način utopliti sa onima na suprotnom spektru, sa nekakvim žutim, narančastim ili pak crvenim tonovima.

“Kod neutralnih nijansi specifična je situacija pošto se sa njima slažu apsolutno bilo koje druge boje. Sve ovisi o tome što vi želite, kako se osjećate i kojim bojama naginjete. Čak i neki jarki tonovi poput jarkih ljubičastih ili jarko zelene boje će se lijepo uklopiti u neutralne ambijente, recimo sa sivim kuhinjama ili pak sa sivom garniturom”, objašnjava Andrea Budić.

Usklađivanje materijala

Osim boja, poželjno je uskladiti i materijale. Drvo, kamen i mramor međusobno se nadopunjuju, a kombiniranjem različitih tekstura dobiti će se interesantna dizajnerska igra.

Ukoliko u interijeru imate veći komad namještaja poput garniture u ljubičastoj boji, ona će vrlo lijepo izgledati sa bijelim jastukom, ali koji je recimo teksturiran, koji ima nekakve resice po sebi ili je možda izvezen na poseban način.

Pomoć oko stilskog usklađivanja uvijek možete potražiti kod Mima@home stručnjaka. Ova jedinstvena usluga na raspolaganju vam je iz udobnosti vašeg doma.

Više o komplementarnosti čitajte ovdje.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice