scandinavian
Interijeri
Sofisticirano i dramatično: Pet boja koje se najbolje slažu s crnom u interijeru
Ako volite crnu boju zidova ili crni namještaj, evo koje boje možete dodati u prostor za najbolji dojam.
Od dramatičnog kontrasta do suptilnih detalja, otkrivamo kako možete svom domu dodati dašak elegancije i šarma. Evo koje se boje najbolje slažu s crnom u interijeru.
Klasična crno – bijela kombinacija
Bezvremenska elegancija ove kombinacije boja prelaze svaki trend i ostaje uvijek jedan od prvih odabira prilikom uređenja. Ove boje će dodati dozu sofisticiranosti i elegancije u dom, bilo da se radi o minimalističkom ili vintage stilu, ovaj duo nas i dalje oduševljava.
Hrabra crno – siva kombinacija
Dodajte prostoru malo stila uz kombinaciju sive i crne boje. Tako možete kombinirati crnu kutnu garnituru sa sivim zidom ili sive police montirati na crni zid. Ove će boje sigurno dodati dašak drame i elegancije svakom prostoru.
Koje su najpopularnije boje za uređenje kupaonice? Neki odgovori dizajnera će vas iznenaditi
Unikatna kombinacija crne i žute
Zamislite kako lijepo može izgledati prostor u kojem dominiraju crna i žuta boja. Ovaj će par donijeti toplinu i energiju tijekom dana, dok ćete tijekom večeri uživati u dramatičnom okruženju.
Dinamični duo: Ružičasta i crna
Delikatna ružičasta će savršeno ublažiti dojam koji ostavlja crna boja, a interijer će izgledati savršeno radi ove kombinacije. Ne morate cijeli zid obojiti u ružičasto, dovoljno će biti ako dodate nekoliko predmeta u ružičastoj boji; okvir za slike, lampu, zavjese…
Kako dodati dozu luksuza spavaćoj sobi? Ovim se trikovima služe dizajneri
Dramatična kombinacija crnog namještaja i tamnih detalja
Želite nešto posebno? Onda je kombinacija tamnih sjena na zidu i crnog namještaja odabir za vas. Ovaj hrabar izbor dodaje dubinu i ozbiljnost prostoru, stvarajući moderan ambijent.
Gastro
Drugačiji recept – ukusna šunka u kruhu na engleski način
Uskrsna tradicija na drugačiji način.
Kuhana šunka u kruhu uskrsna je tradicija. To je uobičajeno jelo svakog uskrsnog stola. Recept je s nama podijelio Stephen Breslin iz Inicijative – centra za engleski jezik.
Kuhana šunka pečena u kruhu
Sastojci (4 osobe)
1 komad kuhane i ohlađene šunke - otprilike 800g
600g mekog brašna
7g suhog kvasca
2 male žličice soli
1 mala žličica šećera
400ml toplog mlijeka
150ml ulja
1 jaje (za premazivanje)
Recept za ukusnu pašticadu s njokima
Postupak pripreme:
1. Pomiješajte kvasac s malo toplog mlijeka i ostavite sa strane da se podigne
2. U velikoj posudi za miješanje pomiješajte brašno, sol i šećer.
3. Utočite ostatak mlijeka, ulje i kvasac i umiješajte da je tijesto fino i glatko (10 min)
4. Zasučite rukave i pripremite se za malo kardia! Stavite tijesto na ravnu površinu i umijesite rukama još 5-7 min
5. Oblikujte tijesto u kuglu, vratite nazad u posudu i pokrijte krpom na sat vremena!
Neobična pita od sira i mladog luka
6. Izvadite šunku iz frižidera i dobro ju osušite! Zatim obavezno premažite jajetom kako bi se tijesto bolje primilo. Pustite da se osuši!
7. Od tijesta oblikujte krug. Tijesto bi trebalo biti debelo oko 1 cm (to je važno kod pečenja kako bi se ravnomjerno ispeklo!
8. Presavijte tijesto kao omotnicu, odrežite viškove (možete napraviti neke oblike odozgo) i lagano pritisnite da se primi!
9. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (bez ventilatora)
10. Položite šunku na protvanj, premažite jajetom is pustite da se peče otprilike 40 minuta
11. Kada je gotovo, maknite iz pećnice i pustite da se ohladi
Želite li uz recept za šunku u kruhu poboljšati i svoj engleski, link vas vodi na video recept.
Bonus – Kuhana šunka u Coca Coli
Sastojci:
2kg šunke
1 grincajg (cijeli paket)
2 litre cole
5 cm svježeg đumbira
1 štapić cimeta
Priprema:
Stavite šunku u veliki lonac. Dodajte povrće i začine te prelijte s Colom. Zatim lagano zakuhajte. Kada zakuha, smanjite grijanje i kuhajte još otprilike 2 i pol sata dok šunka ne bude potpuno mekana (da možete lagano proći nožem).
Isprobajte nešto drugačije – dekupaž i batik tehnikama ukrasite uskrsna jaja
Neka se potpuno ohladi i osuši ako ćete ću pripremati u kruhu (prvi recept).
Ako ju želite pripremiti bez kruha, koraci su isti sve dok šunka nije kuhana i tekućina reducirana (treba izgledati kao med, lijepo i lagano). Premažite šunku sa senfom i prelijte ostatkom tekućine od kuhanja.
Položite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite dok ne bude hrskava izvana, otprilike 30 minuta. Ovako ćete dobiti neponovljivu kombinaciju – slatka izvana, a slana iznutra!