Povežimo se

drawer

Oglas

Interijeri

Piši briši tapeta za sve uzraste

Podsjetnici na zidovima i frižiderima mogu se vidjeti u gotovo svakom domu. Prvo smo voljeli perive boje za zidove, a sad smo se zaljubili u „Piši briši“ tapete.

Tapete su se vratile na velika vrata i postale su zanimljiv način za unijeti promjenu u interijer. Moderne tehnologije donijele su brojne mogućnosti foto tapeta koje su mogu izraditi prema željama, a da bi dobro izgledale važno je pravilno pripremiti zid za lijepljenje tapete. 

Kako pripremiti zidove?

Antun Kufner iz Foto tapete Zg, objasnio je da je najbitnije je da zid bude ravan i da ne bude prašine. Ako je zid hrapav ili puno prašine na zidu, onda najbolje pregletat zid i obavezno staviti impregnaciju kako bi se tapeta dobro držala. Foto tapete Zg svojim kupcima nude video uputstva montaže, objašnjavaju kako se postavljaju tapete korak po korak, da ljudima bude jednostavnije.

Princip lijepljena je sličan, ali kada se lijepi tapeta na bazi ljepila, jednostavnije je ako slučajno pogriješite, nju možete micati po zidu, a ako je to samoljepljiva tapeta i lijepilo se zalijepi na zid onda je već teško spasiti tapetu, kaže Kufner.

Antun Kufner, Foto tapete Zg

Piši briši tapete su hit!

Sve popularnije su tzv. Piši briši tapete – foto tapete s posebnim premazom zbog kojeg se po njima može pisati i podsjećaju na školsku ploču. Idealne su za svaki prostor, a djeca će ih obožavati. Piši briši tapete mogu biti crne i bijele.

Po bijeloj fototapeti može se pisati samo flomasterom, a po crnoj piši briši tapeti može se pisati i kredom ili flomaster kredom. Mi preporučujemo flomaster kredu jer je jednostavnije i ljepše izgleda, objasnio je Kufner.

Piši briši tapete su samoljepljive i jednostavno se postavljaju. Nakon što se odredi mjesto postavljanja, ukloni se dio zaštite, a zatim se raklom, plastičnom pločicom s tkaninom, ispuhuje zrak skupljen ispod tapete i Piši briši tapeta odmah je spremna za korištenje.

Što se tiče održavanja piši briši tapeta, za bijelu piši briši tapetu vam je potrebna suha krpica, za crnu tapetu vam je potrebna mokra krpa, rekao je Kufner.

Kad vam dosadi, tapeta se jednostavno može ukloniti. Ako zid ima samo jedan sloj boje, tapete ga neće oštetiti, dok kod više slojeva, možete očekivati djelomično skidanje boje.

Nastavite čitati

Događanja

Održan treći sajam namještaja i dekora

Prošlog tjedna održan je sajam namještaja i dekora na kojem su brojni izlagači predstavili trendove u uređenju interijera i eksterijera.

Treći po redu sajam namještaja i dekora u Family mallu, na tri je dana ugostio brojne izlagače s ciljem direktne promocije vlastitih proizvoda i novih trendova u dizajnu, funkcionalnosti te udobnosti življenja. 

Organizatorica sajma, Anela Conary rekla je da je cilj sajam upoznati posjetitelje i širu publiku s trendovima, inspiracijama i rješenjima za poslovni i životni prostor za interijere i eksterijere. Trendovi se uvijek mijenjaju tako da su bili popularni zemljani tonovi, a sad možemo vidjeti na sajmu da je dosta prisutna siva boja te različiti oblici i teksture koje možemo pronaći na tapetama i keramici koji su definitivno hit i trend u svijetu namještaja za 2023. godinu.

Okupili smo više od sedamdeset izlagača, od renomiranih brendova do malih proizvođača namještaja po mjeri, od stolica, kreveta i jacuzzija do božićnih dekoracija, mirisa za dom, keramike i tapeta, izjavila je Conary.

Anela Conary, organizatorica sajma namještaja i dekora

Prirodni materijali i zemljani tonovi

Bogat izložbeni prostor poslužio je kao inspiracija za uređenje životnog prostora. Ove su godine istaknuti prirodni materijali i boje koje u interijer unose dojam ugode i topline.

Ove je godine u fokusu maksimalno iskorištavanje prirodnog svjetla koje će dodatno istaknuti umirujući učinak zemljanih tonova koji su vrlo popularni u segmentu namještaja.

Namještaj su neki detalji koji se s vremenom mogu mijenjati, ako dođe do zasićenja ili se traži neka promjenu u domovima. No, provlače se neke neutralne boje, zemljane boje koje se mogu lako kombinirati sa ostalim detaljima u prostoru, rekao je Antonije Terman iz Loft Design House za Dom na kvadrat.

Antonije Terman, Loft Design House

Povezanost s prirodom

Ovogodišnji sajam namještaja i dekora potvrdio je da je staro novo naglašavajući povezivanje s prirodom u interijerima. Antonije Terman kaže da su preferencije kupaca prirodna vlakna u materijalu, poput mješavine lana i pamuka te Aquaclean materijal, koji je već neko vrijeme iznimno popularan, a riječ je o specijalnoj obradi tkanine koja je zahvalna za održavanje i čišćenje. Podnosi čak i grublja sredstva za čišćenje, a osobito je popularan u domovima gdje žive i kućni ljubimci.

Jednostavna promjena životnog prostora unošenjem novih detalja u trendi bojama, teksturama i oblicima, osvježiti će interijer te stvoriti ugodno jesensko ozračje, a sve se to moglo vidjeti na sajmu.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice