Povežimo se

Bez kategorije

TECEfloor – sustav podnog grijanja za profesionalce

[caption id="attachment_16355" align="alignnone" width=""]foto: TECE[/caption]

Postavljanje pravog rješenja

Objavljeno

u

Foto: TECE

Postavljanje pravog rješenja

 

Još ranih 80-tih godina prošlog stoljeća, TECE je na tržište uveo prve difuzijski nepropusne aluminijske spojne cijevi. Od tada pa sve do danas, TECE se dokazao kao stručnjak u području podnog grijanja. TECEfloor sustavom za podno grijanje, TECE na tržište uvodi nov, kompletan sustav podnog grijanja koji služi kao nisko temperaturni sustav razvođenja topline za grijanje stambenih prostora u novogradnji kao i kod renoviranja, odnosno makeovera stana. Toplina se ravnomjerno raspodjeljuje po cijeloj podnoj konstrukciji i time stvara optimalnu sobnu klimu. Na temelju visokog udjela toplinskog zračenja,  u usporedbi sa statičnim sustavima grijanja, na izrazito nižim sobnim temperaturama, postiže se optimalan osjećaj ugode. Time je omogućena ušteda energije od 6% do 12%.

 

Pored već opsežnog asortimana, TECE je svoj asortiman podnog grijanja dopunio novim modelima razdjelnika, sustavima za polaganje te regulatorima čime još jednom dokazuje svoju potpunu inovativnost.

Raspon razdjelnika uključuje razdjelnike od plemenitog čelika i plastike kao i ormare za razdjelnike u različitim veličinama. Dvostruki i trostruki plastični razdjelnici od TECE-a jednostavno se, u dva okreta, spajaju i po potrebi kombiniraju – sve do 12-strukog razdjelnika. Time se pojednostavljuje skladištenje i povećava fleksibilnost prilikom same ugradnje: ukoliko je potreban dodatan grijaći krug, moguća je upotreba, umjesto jednog trostrukog, dva dvostruka modula. 

 

TECE floor 1 dom2

 

Pored već opsežnog asortimana, TECE je svoj asortiman podnog grijanja dopunio novim modelima razdjelnika, sustavima za polaganje te regulatorima čime još jednom dokazuje svoju potpunu inovativnost.

Raspon razdjelnika uključuje razdjelnike od plemenitog čelika i plastike kao i ormare za razdjelnike u različitim veličinama. Dvostruki i trostruki plastični razdjelnici od TECE-a jednostavno se, u dva okreta, spajaju i po potrebi kombiniraju – sve do 12-strukog razdjelnika. Time se pojednostavljuje skladištenje i povećava fleksibilnost prilikom same ugradnje: ukoliko je potreban dodatan grijaći krug, moguća je upotreba, umjesto jednog trostrukog, dva dvostruka modula. 

 

TECE floor 2 dom2

 

Novim modelom razdjelnika od plemenitog čelika, tip Logo, TECE uvodi novu generaciju razdjelnika koja se temelji na dokazanom i ispitanom TECElogo push-fit sustavu, a praktična je alternativa razdjelnicima s konvencionalnim spojevima i steznim prstenom. Predmontirani utični spojevi (dimenzije 16) prikazuju točnu dubinu i garantiraju priključak cijevi za grijanje bez uvrtanja, pogotovo na teže dostupnim mjestima ugradnje i čak do tri puta brže nego do sada. Pored inovativne utične tehnologije, novi razdjelnik ima veliki volumen spremnika i minimalne padove tlakova u sustavu razdjelnika. 

 

TECE floor 3 dom2

 

Od jednostavne ploče s čepovima do ploče s čepovima ispunjene pjenom s toplinskom i zvučnom izolacijom pa sve do postavljanja na iglični „tacker“ sustav i rešetkastu konstrukciju, TECEfloor za svaku namjenu nudi željeni sustav spajanja.

Univerzalni panel TECEfloor te nova tacker-ploča 10plus, novi su dodaci TECEfloor sustavima polaganja. Zahvaljujući popunjenosti aluminijskim provodnim limovima po cijeloj površini, univerzalni panel omogućava jednostavnu ugradnju, ali i izvanredna svojstva grijanja pri umjerenim ulaznim temperaturama. Uz to se prilikom polaganja može direktno obložiti pločicama ili laminatom, uz upotrebu zvučne izolacije i elementa za raspodjelu težine. Pored niskih ugradbenih visina iz toga proizlazi izvanredno vrijeme reagiranja i vrlo visoka energetska učinkovitost.

Nova tacker-ploča 10plus pravo je rješenje za sigurno postavljanje podne izolacije. Naime sklopiva tacker-ploča, debljine svega 10 mm, polaže se na već postavljenu izolaciju na koju se mogu pričvrstiti cijevi za podno grijanje dimenzija 14 do 17. U tu svrhu koriste se specijalne tacker-spajalice. Ploču  je moguće koristiti univerzalno, na svakoj izolaciji, a na izboru je isporuka sa samoljepivom donjom stranom.

 

TECE floor 4 dom2

 

Sofisticirana funkcija i moderan dizajn – novi TECEfloor zidni termostat ostaje vjeran osnovama

 

Ultra moderna kontrolna tehnologija unutar kućišta, omogućava jednostavno i točno reguliranje sobne temperature za grijanje i hlađenje. U spoju s 3 mm tankom staklenom površinom u tri različite izvedbe, funkcionalan, jednostavan oblik pruža visoko kvalitetan izgled koji idealno harmonizira s ostalim TECE proizvodima kao što je TECElux

WC-terminal u svojoj bijeloj ili crnoj izvedbi, TECEdrainline staklene tuš kanalice ili pak TECEloop serija aktivacijskih tipaka.

Novi sobni termostat, promjera deset centimetara i dubine oko 3 centimetra, moguće je ugraditi na ugradbenu utičnicu ili izravno na zid. U pozadini staklene površine termostata, integrirane su mnoge promišljene funkcije: Preko vanjskog signala – takozvana Change-over funkcija, moguće je na termostatu promijeniti funkciju hlađenja i grijanja. Pored termičkog povrata u termičku opremljenost termostata pripada i modulacija širine impulsa. Regulacijsko ponašanje, precizno je postavljeno na regulacijsko titranje od svega 0,3 Kelvina. Da li kao standardna izvedba s 230 V ili spojem putem radio signala: TECEfloor zidni termostat moguće je kombinirati s različitim varijantama elektronike. 

 

TCMI floor 7 dom2

 

Za više informacija o TECEfloor sustavu, posjetite www.tece.hr

 

TECE d.o.o.

Fallerovo šetalište 16

10000 Zagreb

T: +385 1 3079-000

F: +385 1 3079-048

 

TECE d.o.o., Predstavništvo Sarajevo

Džemala Bijedića 162

71000 Sarajevo

M: +387 63 908-323

E: info@tece.hr

 

Bez kategorije

Drvene podne obloge za podno grijanje

Želite na podno grijanje staviti drvene obloge? Evo kako izabrati najbolje!

Objavljeno

u

Autor

vinil-pod-podovi-domnakvadrat
Foto: HappyFloor

Podno je grijanje sve rašireniji način grijanja u domovima. Troši manje energije od klasičnih radijatora, a i skriveno u podu daje određenu estetiku prostoru. A kad smo kod estetike, onda, priznat ćete, drveni podovi u interijeru djeluju elegantno i toplo. 

Kad su parketi u pitanju, preporučuje se da budu dvoslojni, odnosno troslojni. Ako je parket tanji (10 mm=, malo je bolja provodljivost topline prema površini, ali niti kod parketa koji su veće debljine (13, 14 mm) nema velikih razlika, radi se o desetak posto. 

Egzotične vrste parketa ne preporučuju se za podno grijanje, ali ni bukva i javor. Zato je hrast idealan, a dobra je podloga i orah. Treba znati da u takvim prostorima treba održavati idealnu vlagu, od 40 – 60 posto. 

vinil-pod-podovi-domnakvadrat

Foto: HappyFloor

U današnje vrijeme mnogi za podove biraju laminate.

Laminati mogu biti u nekim slučajevima bolji vodič, mogu bolje provoditi toplinu prema površini. To se postiže u slučajevima kada se laminat punoplošno lijepi za podlogu, što je moguće kod nekih viših klasa laminata.

Laminat je otporniji kao materijal, a i manje je zahtjevan za održavanje. Međutim, nakon 25 – 30 godina treba ga mijenjati. Ako ga koristite u javnom prostoru, čak i ranije.

pluto-pod-podovi-domnakvadrat

Foto: HappyFloor

Tražite li topli materijal za podove, možda ćete se odlučiti za pluto.

Pluto je vrlo stabilan, odlično provodi toplinu prema površini, a najveća prednost pluta je što je on, van sezone (kada ne radi podno grijanje), najtoplija podna obloga na dodir – pruža osjećaj topline daleko više i od drva, laminata ili bilo kojih drugih materijala.

Pluto ima izvrsnu zvučnu izolaciju, a i otporan je na vlagu. U stambenim se prostorima najviše preporučuje za dječje sobe jer je materijal prirodan. Jedina mu je mana što je mekan, pa se ne preporučuje za opterećenije prostore.

Još jedan materijal koji se preporučuje kao dobra drvena podloga za podno grijanje je – vinil.

Provodljivost topline kod vinila je velika, obzirom da je on gust i relativno tanak materijal.

Najveća prednost je kod stambenih prostora što se može postaviti u vlažne prostorije poput hodnika, kupaona, kuhinja, a otpornost na habanje i mehaničko oštećenje mu je izuzetno visoka. On je van sezone grijanja također topliji na dodir, nije toliko hladan kao laminat.

kupaonica-pod-domnakvadrat

Foto: HappyFloor

U posljednje je vrijeme i u kupaonice popularno stavljati drvene podne obloge.

Kad je riječ o parketima, treba birati najbolje vrste drva za tu namjenu – burmanski teak, jatobu, doussie, iroko, cumaru, maslinu, termički obrađen hrast ili jasen, koji se mogu montirati i u kupaonice i u saune. Zagrijavanjem drva u proizvodnji iznad 200 °C njegova vlažnost se spušta na skoro 0% i time se smanjuje stupanj rastezanja i skupljanja drveta pri promjeni postotka vlage u prostoriji.

Takav parket treba biti postavljen savršeno pa njegovo postavljanje prepustite stručnjacima. Kod završne obrade prednost se daje uljenju parketa jerk od lakiranja voda prodire i u najtanje pukotine. Kod uljenja to nije slučaj, ali treba znati da se tretiranje parketnih površina u vlažnim prostorijama mora stalno obnavljati.

Nastavite čitati

Bez kategorije

Održana središnja Konferencija o Zelenoj gradnji i Održivom razvoju

Konferencija se održala pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović

Objavljeno

u

Autor

Dana 24.10.2018. godine, održana je središnja Konferencija o Zelenoj gradnji i Održivom razvoju u hotelu Esplanade Zagreb, u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju.

Konferencija se održala pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te je okupila vodeće domaće i europske stručnjake iz područja zelene ekonomije, održive gradnje i prometa, zelene energije i održivog razvoja. Na konferenciju se odazvalo više od 350 sudionika.

konferencija-odrzivi-razvoj-zelena-gradnja-domnakvadrat

Foto: Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Partneri konferencije su: Hrvatska udruga proizvođača toplinsko-fasadnih sustava te Hrvatska udruga energetskih certifikatora. Glavni institucionalni pokrovitelji su: Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja RH, Ministarstvo kulture RH, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta RH, Ministarstvo turizma RH, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike RH te Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH. Zeleni partner konferencije je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Predstavnici glavnih partnera i institucionalnih pokrovitelja pozdravili su okupljene sudionike:

 • Dunja Magaš, državna tajnica, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja RH
 • Dubravko Ponoš, direktor, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
 • Željko Pecak, predsjednik, Hrvatska udruga proizvođača toplinsko fasadnih sustava
 • Goranka Tropčić Zekan, predsjednica, Hrvatska udruga energetskih certifikatora
 • Dean Smolar, izvršni direktor, Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Glavni predavači konferencije održali su inspirativne i stručne prezentacije:

 • Steven Beckers, Lateral Thinking Factory
 • Christine Lemaitre, CEO, DGNB

Na konferenciji se razgovaralo o sljedećim temama:

 • ZELENA GRADNJA
 • ODRŽIVA EKONOMIJA
 • ODRŽIVI PROMET
 • IZAZOVI VELIKIH INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA (11. HRVATSKI FORUM O ODRŽIVOJ GRADNJI)
 • ENERGETSKA OBNOVA ZGRADA
 • FINANCIRANJE ODRŽIVIH NEKRETNINA
 • INTEGRIRANO PLANIRANJE URBANIH PROSTORA
 • SUSTAVI OBVEZA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI
sredisnja-konferencija-odrzivi-razvoj-zelena-gradnja-domnakvadrat

Foto: Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Pokrovitelji konferencije su i sljedeće institucije: Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska komora arhitekata, Hrvatska zajednica županija, Udruga gradova, Hrvatska komora inženjera građevinarstva, Udruga upravitelj i Građevinski fakultet Zagreb.

U sklopu konferencije, održao se i 11. Hrvatski Forum o održivoj gradnji, na kojem su predstavnici tvrtke Holcim i Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu razgovarali o izazovima u velikim hrvatskim infrastrukturnim projektima.

Konferencija je okupila vlasnike nekretnina, arhitekte, projektante, investitore, developere, građevinare, proizvođače građevinskog materijala, predstavnike sektora odžive mobilnosti i čistog transporta, bankare, predstavnike energetskih tvrtki, predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave, državne dužnosnike i predstavnike nadležnih ministarstava te predstavnike akademske zajednice i mnoge druge.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice

wienerberger-brick-award-2022-dom-na-kvadrat wienerberger-brick-award-2022-dom-na-kvadrat
Arhitekturaprije 4 dana

Objavljeni projekti koji ulaze u uži krug nagrade Brick 2022

50 nominiranih projekata natječu se za nagradu Brick 2022, a dobitnici nagrada znat će se u lipnju 2022.

Lesnina-sjedeca-garnitura- Beldomo-Allegra Lesnina-sjedeca-garnitura- Beldomo-Allegra
Dizajn i trendoviprije 5 dana

Sjedeća garnitura – kako odabrati savršenu?

Želimo li osvježiti izgled dnevnog boravka vrlo je jasno da će najveći efekt promjene biti vidljiv ako promijenimo sjedeću garnituru.

Izbor uredniceprije 7 dana

Kako se u Hrvatskoj gospodari otpadom?

Papir, plastika, metal, staklo, tekstil, drvo... vrijedne su sirovine, koje je potrebno odvojeno sakupljati

Izbor uredniceprije 2 tjedna

Uloga kućanstva u pretvaranju otpada u resurse

Odvojeno prikupljanje sirovina - ključna stvar u gospodarenju otpadom

Izbor uredniceprije 4 mjeseca

Inovativni kuhinjski noževi Samura Premium od sada ekskluzivno dostupni u Lesnini!

Spoj japanske preciznosti i europske pouzdanosti

Izbor uredniceprije 4 mjeseca

Otvorena izložba domaćeg brenda Prostoria povodom dobivanja nagrada

Izložba je otvorena do 19. lipnja, radnim danom od 10 -20 sati, subota od 9 – 15 sati

klizna-stijena-terasa-rehau-domnakvadrat klizna-stijena-terasa-rehau-domnakvadrat
Gradnjaprije 6 mjeseci

Klizni elementi koji udovoljavaju najpreciznijim zahtjevima

REHAU predstavlja svoj SINEGO SLIDE sustav - novi mehanizam za lako otvaranje i rukovanje

ispumpavanje-al-ko-domnakvadrat ispumpavanje-al-ko-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 7 mjeseci

Savršena pumpa za sve zahtjeve i svaku primjenu

To su vrlo korisni uređaji. Osim što mogu ispumpati vodu, mogu se koristiti i u kući za ekonomičniji rad kućanskih...

tegle-za-cvijeće-lesnina-xxxl-domnakvadrat tegle-za-cvijeće-lesnina-xxxl-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 7 mjeseci

Inspirativne ideje za proljetno i uskrsno dekoriranje doma

Personalizirajte svoj prostor kombinacijom proljetnih boja, uzoraka i tkanina!

robotska-kosilica-u-radu-al-ko-domnakvadrat robotska-kosilica-u-radu-al-ko-domnakvadrat
Izbor uredniceprije 7 mjeseci

Vodič za odabir prave kosilice

U lijepom se vrtu najljepše živi i opušta – pronađite uređaj kojim ćete svoj vrt pretvoriti u oazu mira koju...