Povežimo se

Bez kategorije

Nova vrhunska čistoća: GROHE Spalet

Novi tuš WC Sensia® Arena opremljen je pametnom tehnologijom

Objavljeno

u

 

Naš svakodnevni život bio bi nezamisliv bez pametne tehnologije koja nas prati od ranog jutra do kasno navečer. U posljednje smo vrijeme svjedočili novim tehnologijama koje poboljšavaju našu udobnost čak i u privatnim prostorijama poput kupaonice. U tvrtki GROHE sljedeći je korak te evolucije nazvan „inteligentna njega”: proizvođačeva nova kategorija proizvoda GROHE Spalet upotrebljava pametne tehnologije da bi pretvorili naš najprivatniji ritual u osvježavajuće i ugodno iskustvo. Ovaj asortiman naprednih tuš WC-a kombinira najbolje od dva svijeta – njemački dizajn i izradu s jedne strane te japansku spa kulturu s druge. Pružajući savršenu njegu tijela, vrhunsku higijenu i personaliziranu udobnost, Sensia® Arena podiže tuš WC-e u novu dimenziju čistoće i ugodnosti.

grohe washlet povijest wc a dom2

 

Pranje ili brisanje?

Ništa ne čisti temeljito i nježno kao voda. Nitko ne bi smatrao svoje ruke „čistima” nakon brzog brisanja papirnatim ručnikom. Ono što već dugo uzimamo zdravo za gotovo u smislu pranja ruku ili tuširanja sada se sve više cijeni i prilikom uporabe WC-a. Sensia® Arena čisti i osvježava osjetljivu kožu bez izlaganja grubom papiru ili kemikalijama. Ima li što prirodnije od iskorištavanja snage vode za čišćenje i uporabe toplog zraka za nježno sušenje? Novi GROHE Spalet pruža upravo to.

Novi WC Sensia® Arena ne osigurava samo najveću razinu čistoće nego i odlično izgleda. Stiliziran u poznatom studiju GROHE Design Studio, njegova naizgled bestežinska silueta vrlo se lako uklapa u svaki stil uređenja kupaonice. Postupak njegova dizajna i izrade temeljen je isključivo na potrebama korisnika i odlučnosti u stvaranju potpuno intuitivnog korisničkog sučelja. Rezultat je elegantan uređaj za kupaonicu s kojim će se korisnici odmah osjećati kao kod kuće.

grohe washlet dom2

 

Potpuno personalizirana njega

Naglasak WC-a Sensia® Arena je na personalizaciji, a ne na standardizaciji. Sve postavke mogu se podesiti – od jačine i položaja mlaza do temperature vode i trajanja ciklusa čišćenja. WC sadržava vlastiti protočni grijač vode za isporuku neograničene količine tople vode. Vrsta i način mlaza također se mogu odabrati prema osobnim željama. Od standardnog tuša do lady tuša ili dvojnog tuša, od oscilirajućog do masažnog mlaza – svaki korisnik može podesiti osvježavajući postupak čišćenja prema svojim osobnim potrebama.

grohe washlet sensia arena predstavljanje juraj pogledic dom2

 

U potpunosti čisto i sigurno

Tuš WC Sensia® Arena osmišljen je kao jedno od najčišćih mjesta u kući. Od oblika školjke do naprednog premaza – sve je tu kako bi se osigurale najveće razine čistoće i higijene. Nova tehnologija GROHE AquaCeramic stvara glatki hidrofilni sloj na keramičkoj površini na koji se prljavština i kamenac ne mogu uhvatiti. Osim toga, napredna površina GROHE HyperClean upotrebljava prirodne antibakterijske ione srebra za sprečavanje 99 posto rasta bakterija. Na taj način održavanje keramičke školjke blještavo čistom i bez bakterija zahtijeva samo minimalni trud. Učinkovitost i pouzdanost ove inovativne tehnologije certificiralo je Društvo za industrijske tehnologije za antimikrobne proizvode (SIAA).

grohe washlet sensia arena predstavljanje dom2

 

Čistoća na treću potenciju

Jedinstveno ispiranje s novim sustavom Triple Vortex® predstavlja bitan doprinos vrhunskoj higijeni WC-a Sensia® Arena. Pomoću istovremenog ispiranja iz tri izlaza za vodu, ovaj sustav stvara snažan vrtlog koji ne ostavlja ništa iza sebe. Školjka bez rubova također olakšava čišćenje i onemogućava prskanje tijekom ispiranja. Istovremeno, sustav Triple Vortex® visoke učinkovitosti maksimalno iskorištava svaku kap te na taj način smanjuje potrošnju vode.

Svaki je detalj novog tuš WC-a osmišljen da bi se osiguralo da ostane higijenski u svakodnevnoj uporabi. Ručice mlaznice nisu samo izrađene od antibakterijskih materijala nego se i automatski ispiru prije i nakon svake uporabe. Osim toga, glava mlaznice jednostavno se zamjenjuje da bi se osigurala neprestana čistoća i pouzdanost čak i nakon mnogo godina uporabe. Kada nisu u uporabi, ručice mlaznice zaštićene su od nečistoća štitnikom za mlaznicu.

grohe washlet manekenke dom2

 

Istjerajte neugodne mirise iz kupaonice

Dostupno je nekoliko praktičnih značajki za poboljšanu osobnu udobnost. Inovativni sustav za izvlačenje mirisa štiti od svih neugodnih mirisa. Dok zračni štit oko školjke zadržava zrak unutar WC-a, drugi ventilator izvlači neugodne mirise iz školjke kroz posebni karbonski filter. „Pametne” značajke WC-a dolaze do izražaja kada WC otkrije prisutnost i automatski podigne poklopac dok mu se osoba približava. Poklopac se također automatski spušta nakon uporabe bez da ga korisnik dodirne. Čak i tijekom noći blago noćno svjetlo vodi korisnike do njihova WC-a GROHE Spalet.

grohe washlet sensia arena predstavljanje tush wc dom2

 

Luksuz potpunog upravljanja – analogno i digitalno

Pametna tehnologija upravljanja ugrađena je da bi korisnicima pružila potpunu kontrolu nad svim mogućnostima i postavkama. Uz mogućnost ugradnje na zid za praktičan pristup, daljinski upravljač omogućava personalizaciju vrste mlaza, pritiska vode i temperature. Tim funkcijama može se alternativno upravljati pomoću bočne ploče školjke. Sensia® Arena također je spremna i za digitalnu budućnost. Korisnici pametnih telefona mogu preuzeti aplikaciju GROHE Spalet koja im omogućava programiranje postavki na vlastitom profilu tako da svaki Sensia® Arena WC bilo gdje u svijetu može automatski pružiti željenu vrstu njege.

Predstavljanje novog WC-a GROHE Sensia® Arena Spalet pogledajte u videu!

 

Bez kategorije

Drvene podne obloge za podno grijanje

Želite na podno grijanje staviti drvene obloge? Evo kako izabrati najbolje!

Objavljeno

u

Autor

vinil-pod-podovi-domnakvadrat
Foto: HappyFloor

Podno je grijanje sve rašireniji način grijanja u domovima. Troši manje energije od klasičnih radijatora, a i skriveno u podu daje određenu estetiku prostoru. A kad smo kod estetike, onda, priznat ćete, drveni podovi u interijeru djeluju elegantno i toplo. 

Kad su parketi u pitanju, preporučuje se da budu dvoslojni, odnosno troslojni. Ako je parket tanji (10 mm=, malo je bolja provodljivost topline prema površini, ali niti kod parketa koji su veće debljine (13, 14 mm) nema velikih razlika, radi se o desetak posto. 

Egzotične vrste parketa ne preporučuju se za podno grijanje, ali ni bukva i javor. Zato je hrast idealan, a dobra je podloga i orah. Treba znati da u takvim prostorima treba održavati idealnu vlagu, od 40 – 60 posto. 

vinil-pod-podovi-domnakvadrat

Foto: HappyFloor

U današnje vrijeme mnogi za podove biraju laminate.

Laminati mogu biti u nekim slučajevima bolji vodič, mogu bolje provoditi toplinu prema površini. To se postiže u slučajevima kada se laminat punoplošno lijepi za podlogu, što je moguće kod nekih viših klasa laminata.

Laminat je otporniji kao materijal, a i manje je zahtjevan za održavanje. Međutim, nakon 25 – 30 godina treba ga mijenjati. Ako ga koristite u javnom prostoru, čak i ranije.

pluto-pod-podovi-domnakvadrat

Foto: HappyFloor

Tražite li topli materijal za podove, možda ćete se odlučiti za pluto.

Pluto je vrlo stabilan, odlično provodi toplinu prema površini, a najveća prednost pluta je što je on, van sezone (kada ne radi podno grijanje), najtoplija podna obloga na dodir – pruža osjećaj topline daleko više i od drva, laminata ili bilo kojih drugih materijala.

Pluto ima izvrsnu zvučnu izolaciju, a i otporan je na vlagu. U stambenim se prostorima najviše preporučuje za dječje sobe jer je materijal prirodan. Jedina mu je mana što je mekan, pa se ne preporučuje za opterećenije prostore.

Još jedan materijal koji se preporučuje kao dobra drvena podloga za podno grijanje je – vinil.

Provodljivost topline kod vinila je velika, obzirom da je on gust i relativno tanak materijal.

Najveća prednost je kod stambenih prostora što se može postaviti u vlažne prostorije poput hodnika, kupaona, kuhinja, a otpornost na habanje i mehaničko oštećenje mu je izuzetno visoka. On je van sezone grijanja također topliji na dodir, nije toliko hladan kao laminat.

kupaonica-pod-domnakvadrat

Foto: HappyFloor

U posljednje je vrijeme i u kupaonice popularno stavljati drvene podne obloge.

Kad je riječ o parketima, treba birati najbolje vrste drva za tu namjenu – burmanski teak, jatobu, doussie, iroko, cumaru, maslinu, termički obrađen hrast ili jasen, koji se mogu montirati i u kupaonice i u saune. Zagrijavanjem drva u proizvodnji iznad 200 °C njegova vlažnost se spušta na skoro 0% i time se smanjuje stupanj rastezanja i skupljanja drveta pri promjeni postotka vlage u prostoriji.

Takav parket treba biti postavljen savršeno pa njegovo postavljanje prepustite stručnjacima. Kod završne obrade prednost se daje uljenju parketa jerk od lakiranja voda prodire i u najtanje pukotine. Kod uljenja to nije slučaj, ali treba znati da se tretiranje parketnih površina u vlažnim prostorijama mora stalno obnavljati.

Nastavite čitati

Bez kategorije

Održana središnja Konferencija o Zelenoj gradnji i Održivom razvoju

Konferencija se održala pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović

Objavljeno

u

Autor

Dana 24.10.2018. godine, održana je središnja Konferencija o Zelenoj gradnji i Održivom razvoju u hotelu Esplanade Zagreb, u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju.

Konferencija se održala pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te je okupila vodeće domaće i europske stručnjake iz područja zelene ekonomije, održive gradnje i prometa, zelene energije i održivog razvoja. Na konferenciju se odazvalo više od 350 sudionika.

konferencija-odrzivi-razvoj-zelena-gradnja-domnakvadrat

Foto: Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Partneri konferencije su: Hrvatska udruga proizvođača toplinsko-fasadnih sustava te Hrvatska udruga energetskih certifikatora. Glavni institucionalni pokrovitelji su: Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja RH, Ministarstvo kulture RH, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta RH, Ministarstvo turizma RH, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike RH te Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH. Zeleni partner konferencije je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Predstavnici glavnih partnera i institucionalnih pokrovitelja pozdravili su okupljene sudionike:

 • Dunja Magaš, državna tajnica, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja RH
 • Dubravko Ponoš, direktor, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
 • Željko Pecak, predsjednik, Hrvatska udruga proizvođača toplinsko fasadnih sustava
 • Goranka Tropčić Zekan, predsjednica, Hrvatska udruga energetskih certifikatora
 • Dean Smolar, izvršni direktor, Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Glavni predavači konferencije održali su inspirativne i stručne prezentacije:

 • Steven Beckers, Lateral Thinking Factory
 • Christine Lemaitre, CEO, DGNB

Na konferenciji se razgovaralo o sljedećim temama:

 • ZELENA GRADNJA
 • ODRŽIVA EKONOMIJA
 • ODRŽIVI PROMET
 • IZAZOVI VELIKIH INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA (11. HRVATSKI FORUM O ODRŽIVOJ GRADNJI)
 • ENERGETSKA OBNOVA ZGRADA
 • FINANCIRANJE ODRŽIVIH NEKRETNINA
 • INTEGRIRANO PLANIRANJE URBANIH PROSTORA
 • SUSTAVI OBVEZA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI
sredisnja-konferencija-odrzivi-razvoj-zelena-gradnja-domnakvadrat

Foto: Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Pokrovitelji konferencije su i sljedeće institucije: Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska komora arhitekata, Hrvatska zajednica županija, Udruga gradova, Hrvatska komora inženjera građevinarstva, Udruga upravitelj i Građevinski fakultet Zagreb.

U sklopu konferencije, održao se i 11. Hrvatski Forum o održivoj gradnji, na kojem su predstavnici tvrtke Holcim i Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu razgovarali o izazovima u velikim hrvatskim infrastrukturnim projektima.

Konferencija je okupila vlasnike nekretnina, arhitekte, projektante, investitore, developere, građevinare, proizvođače građevinskog materijala, predstavnike sektora odžive mobilnosti i čistog transporta, bankare, predstavnike energetskih tvrtki, predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave, državne dužnosnike i predstavnike nadležnih ministarstava te predstavnike akademske zajednice i mnoge druge.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Oglas

Izbor urednice

DAIKIN-UREĐAJ-ZA-PROČIŠĆAVANJE-I-OVLAŽIVANJE-ZRAKA. DAIKIN-UREĐAJ-ZA-PROČIŠĆAVANJE-I-OVLAŽIVANJE-ZRAKA.
Izbor uredniceprije 7 dana

Daikin ima rješenje za kućno mjerenje kvalitete zraka, pročišćavanje i ovlaživanje

Čak 90 posto našeg života provodimo u zatvorenim prostorima. Dovoljan je to razlog za zapitati se kakva je kvaliteta zraka...

Izbor uredniceprije 1 mjesec

Sretan Božić i novu 2022.godinu želi vam mala ekipa Doma na kvadrat

Sretan Božić i novu 2022.godinu želi vam mala ekipa Doma na kvadrat

Izbor uredniceprije 2 mjeseca

Zašto je bitna kvaliteta zraka u zatvorenim prostorijama?

Čak 90 posto našeg života provodimo u zatvorenim prostorijma. Dovoljan je to razlog za zapitati se kakva je kvaliteta zraka...

marijana-perinic-dom-na-kvadrat marijana-perinic-dom-na-kvadrat
Izbor uredniceprije 2 mjeseca

Muke po majstorima s komičarkom Marijanom Perinić

Stres, majstori i nepredviđeni troškovi. Sigurno i vas ove riječi asociraju na renovaciju stana. Kao i u brojnim drugim životnim...

hansgrohe-tus-dom-na-kvadrat hansgrohe-tus-dom-na-kvadrat
Izbor uredniceprije 2 mjeseca

Hansgrohe piše povijest kupaonice od 1901.

Od male radionice u Schwarzwald-u do globalnog igrača. Hansgrohe -120 godina strasti, inovacije i težnje za savršenstvom.

kugle-od-puhanog-stakla-koogle-dom-na-kvadrat kugle-od-puhanog-stakla-koogle-dom-na-kvadrat
Izbor uredniceprije 2 mjeseca

Genijalni božićni ukrasi – kugle od puhanog stakla

Ručno rađeni ukrasi mogu svaki blagdan učiniti posebnim. Kugle od puhanog stakla nekada su izrađivale brojne obrtničke obitelji u zagrebačkom...

novi-energetski-razredi-ustedi-energiju-dom-na-kvadrat. novi-energetski-razredi-ustedi-energiju-dom-na-kvadrat.
Izbor uredniceprije 2 mjeseca

Vodič za štednju energije u domu

Energetska učinkovitost, potrošnja i štednja energije, potrošnja vode, veličina uređaja ili buka, neke su od karakteristika koje gledamo prilikom odabira...

Dani-Orisa-2021-Dom-na-kvadrat Dani-Orisa-2021-Dom-na-kvadrat
Izbor uredniceprije 3 mjeseca

Dani Orisa ponovno UŽIVO!

Dani Orisa međunarodni je arhitektonski festival kojeg organizira Oris Kuća arhitekture iz Hrvatske, a održava se od 2001. godine. Dosad...

stanje-na-trzistu-nekretnina-zgrada-dom-na-kvadrat stanje-na-trzistu-nekretnina-zgrada-dom-na-kvadrat
Izbor uredniceprije 3 mjeseca

Lete li cijene nekretnina u nebo?

Istražili smo kakvo je stanje na tržištu nekretnina i provjerili jesu li iznimno visoke cijene pravilo ili iznimka.

korejska-hrana-dom-na-kvadrat korejska-hrana-dom-na-kvadrat
Gastroprije 3 mjeseca

Tajne korejske kuhinje

U posljednje je vrijeme korejska pop kultura u modi pa zašto ne biste iskušali i korejsku kuhinju?