Povežimo se

Uradi sam

Pet ideja za uradi sam božićno drvce

Budite kreativni, a inspiraciju pronađite u ovim idejama.

božićno-drvce-domnakvadrat

Ako je vaš stan premalen za ‘pravo’ božićno drvce ili naprosto uživate u uradi sam projektima, predlažemo da se okušate u izradi božićnog drvca prema nekoj od ideja koje smo odabrali za vas.

Drveno drvce

Ovo drvce izrađeno je od komada drva različitih duljina kako bi prikvačeni na zid oblikovali uobičajeno drvce. Na ovakvo drvce mogu se prikvačiti različiti ukrasi, a s obzirom na to da podsjeća na rustikalni stil, i ukrasi su takvi.

Na isti način mogu poslužiti i stare drvene ljestve.

Drvce od fotki

Božićno drvce se čak može napraviti i od fotografija. Izaberite najdraže fotke, postavite ih po zidu, uokvirite lampicama, a na vrh prikvačite zvijezdu i neobično i posebno drvce je tu. Ovo bi moglo biti idealno za studente koji žive u studentskim domovima, ili za one koji ovaj Božić neće uspjeti provesti s najmilijima.

Drvce od knjiga

Ako volite čitati i imate puno knjiga, zašto ne biste napravili drvce od knjiga? Početna ideja je tu, a ostatak ukrašavanja isključivo na vama.

Drvce na zidu

Vrlo zanimljiva alternativa je i ovo drvce u dvije dimenzije. Na zid je postavljena zelena girlanda tako da prati oblike pravog drvca i ukrašena lampicama. Može biti i na jednom zidu, a zauzima minimum prostora.

Drvce od poklon kutija

Čak i zapakirani pokloni ili jednostavno zapakirane kutije mogu poslužiti kao uradi sam božićno drvce.

Oglas
Kliknite kako biste komentirali

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar

Uradi sam

Kako obojiti strop poput profesionalca? Pratite ove jednostavne korake

Ne trebate pomoć, samo se dobro pripremite i osvježite boju na stopu sami

Ako ste odlučili sami bojati zidove i strop vam se čini kao velika prepreka, bez panike. Uz prave savjete možete odlično i samo obaviti taj posao. Bilo da ste odlučili strop obojiti u bijelo ili neku vama dragu boju, morate znati kako uspješno zadatak i dovršiti.

Pripremite strop i procijenite štetu

Stručnjaci savjetuju da bi prvi korak trebao biti zaštita zidova – ljepljivom trakom obložite rubove zida. Maknite kutiju za ventilaciju ako se nalazi na stropu kako boja ne bi kapala s nje na pod. Ako se na stropu nalaze rupe, zagladite ih glet masom, a ako primijetite mokru mrlju, premažite ju zaštitnim sredstvom. Naravno, prije svega je važno znati odakle je vlaga došla te sanirati to mjesto kako biste problem u potpunosti riješili.

Vlaga je uzrok plijesni, evo kako je ukloniti

Pripremite strop za boju

Ako samo želite osvježiti prostor svježom bojom, a nije vam plan popravljati nepravilnosti, prvo ostružite staru boju i zaštitite površinu sredstvom za impregnaciju zidova. Nakon što je strop čist i zaštićen, možete krenuti s bojanjem.

Bojanje stropa

Nakon pripreme, spremni ste za bojanje zida. Savjet je da koristite četku ili valjak za kutove te se prvo pozabavite tim dijelom stropa. Kada ste gotovi, uzmite veći valjak, umočite ga u kantu s bojom, dobro ocijedite na mrežici koju ste stavili u kantu i krenite bojati – od rubova prema unutrašnjosti, dok cijeli strop nije pokriven bojom. Ako je potrebna i druga ruka boje, pričekajte da se prvi sloj osuši te ponovite isti postupak.

Obnova bez majstora: Obojite drvene podne obloge na terasi i balkonu

Ljepljivu traku uklonite dok je boja još svježa i pustite da se sve osuši.

Nastavite čitati

Uradi sam

Što je potrebno za izradu terarija i koje biljke u njega staviti?  

Terarij je trenutno je veliki hit u uređenju interijera, doznajemo kako ga napraviti

 Biljke će uvijek poslužiti kao ukras domu, a kao i svaki element u uređenju interijera, svake godine se javljaju novi trendovi – ove je godine to terarij.

Što je terarij za biljke?

Iako su nam već dugo poznati kao ukras doma, oni su se ove godine vratili su se na velika vrata, smatraju stručnjaci za hortikulturu Sveučilišta u Pennsylvaniji. Ovi minijaturni ekosistemi mogu sadržavati razne grupe biljaka, što znači da se možete igrati dok slažete svoj terarij.

Jednostavno i zabavno – napravite sami hranilicu za ptice

Kako napraviti terarij?

Kada odaberete u što ćete saditi svoje biljke, potrebno je dodavati sastojke uvijek istim redoslijedom:

Sloj pijeska
Sloj sitnog kamenja
Sloj hortikulturnog ugljena
Sloj zemlje
Biljke

Važno je odabrati biljke koje neće brzo prerasti posudu, a evo koje je najbolje odabrati:

Zračne biljke

Tilandsije, poznatije pod nazivom zračne biljke, apsolutna su senzacija koja je svojim atraktivnim izgledom i jednostavnim održavanjem brzo osvojila svijet. Radi se o biljkama koje apsorbiraju vlagu iz zraka i ne zahtijevaju stalnu brigu. Tilandsije su apsolutno dobar ukras i pogotovo u kombinaciji s nekim zanimljivim stalkom i zanimljivo izloženi na neki način mogu stvarno izgledati kao male skulpturice.

Ukrasna šparoga

Ukrasna šparoga karakteristična je po sitnim igličastim listovima zelene boje, danas je jako popularna biljka, a do nas je stigla iz Afrike. Odlična je podloga za druge biljke koje možete saditi oko nje.

5 navika koje negativno utječu na zdravlje i izgled vaših biljaka

Paprat (Nephrolepis cordifolia)

Svi se stručnjaci za bilje slažu kako je ovo odličan izbor jer se radi o kompaktnoj biljci koja ima ugodan miris citrusa. Važno je da je tlo vlažno i da nije direktno izložena suncu.

Drvo žada – biljka srećonoša

Malo je sobnih biljaka tako popularno kao biljka žad i to s dobrim razlogom. Ovaj brzorastući sukulenti nevjerojatno je jednostavan za njegu, a njegovi sjajni zeleni listovi dodaju dašak elegancije svakom prostoru. Osim toga, vjeruje se da biljka žad donosi sreću i blagostanje onima koji se o njoj brinu

Jastučasta mahovina (Lycopodiopsida)

Poznata je po svojoj ljepoti i nalazi se često u terariju, krase ju puni listovi u obliku jastuka i predivna zelena boja. Stručnjaci je smatraju kraljicom minijaturnog travnjaka. Ona će zaokružiti dojam ako je kombinirate s drugim biljkama.

Redovno  špricati vodom jer voli vlagu, a odlično će se snaći u zatvorenom terariju.

Fitonija

Na prirodnim staništima ona je pokrivačica tla, a jako će joj odgovarati uvjeti u terariju. Ne voli direktno sunce i odlično uspijeva kada je okružena drugim biljkama.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice