Povežimo se

kitchen interior

Oglas

Gradnja

Stela haus – montažne kuće iz susjedne Slovenije

Iako je u Hrvatskoj zastupljenost montažne gradnje manja nego u zemljama zapadne Europe, proizvođači se trudi korisnicima približiti takvu vrstu gradnje i privući ih visoko kvalitetnim materijalima.

Stela haus prije svega je našla mjesto na tržištu zahvaljujući visoko kvalitetnim materijalima koje ugrađuje u svoje kuće. Izdvajamo se također na tržištu na taj način jer se držimo samo Premium standarda, šta to znači, to znači da proizvodimo samo pasivne i nisko energetske kuće.

Stela haus

Stela haus koristi najkvalitetnije materijale koje danas možemo naći na tržištu. Počevši od industrijskog drveta, kamene vune visokih toplinskih svojstava, fermacel ploča zatim napomenuo bih da je jako bitan segment u svemu tome da se kuće prvo projektiraju u softverima koji su tehnološki trenutno najnapredniji na tržištu i samim tim se kuće poslije toga proizvode na vrhunskim strojevima kao što su CNC mašine i to dovodi do milimetarske preciznosti kada je u pitanju sama montaža kuće, rekao je Vladimir Šunjka, direktor tvrtke Stela haus.

Debljina zida ove montažne kuće je 42, 3 centimetra od čega je čak 38 centimetara izolacija, što odgovara najvišim kriterijima u niskoenergetskoj gradnji.

Tipske i individualne kuće

Uz tipske kuće, koje su standardna ponuda, Stela haus lako se prilagođava svim zahtjevima klijenata nudeći tvornički proizvedene dijelove objekta.

Koje su razlike između montažne i modularne gradnje?

Stela haus ima tipske kuće ali na kraju u 99 posto slučajeva Stela haus proizvodi individualno jer svaki kupac ima vlastite želje, također na to utječe i sama lokacija jer određene, većina tipskih kuća ne može da se postavi na određenim lokacijama tako da mogu slobodno reći da Stela haus proizvodi individualne kuće to jest po željama kupaca, dodao je Šunjka.

Iako je sve izvedivo, kad birate novu kuću, preporuka je birati je prema mikrolokaciji građenja, pri čemu će vam Stela haus stručnjaci rado pomoći.

Svaka parcela ima svoju lokacijsku informaciju, moramo se pridržavati nekih pravila, na primjer, zna se točno u Dalmaciji kakva kuća ide, kakav odabir materijala ide, kakvi krovovi idu, u Istri je drugačije, u Austriji je drugačije tako da se držimo tih nekih normi, rekao je Šunjka.

Visoka preciznost te učinkovito iskorištavanje materijala

Strogo kontrolirani uvjeti za proizvodnju standardiziranih dijelova u tvornici osiguravaju visoku preciznost te učinkovito iskorištavanje materijala, čime se smanjuje i količina energenata utrošenih tijekom gradnje ali i kasnijeg korištenja.

Stela haus ima garanciju 50 godina na konstrukciju, na ostale stvari postoje garancije na prozore, na toplotne pumpe, to jest na dizalice topline posebno, izjavio je Šunjka.

Dok tradicionalna gradnja zahtjeva duge periode planiranja i izvođenja radova, montažna gradnja znatno skraćuje to vrijeme. Prefabricirani dijelovi obično se proizvode paralelno s pripremom gradilišta.

Investitor mora pripremiti teren, prije svega temeljnu ploču,  naravno u suradnji s nama, mi iskontroliramo je li sve to u redu i krećemo dalje s izgradnjom.

Sama montaža traje relativno kratko, to je nekakvih 5, 6 dana, međutim, da bi se kuća odradila kvalitetno moraju se poštivati procedure i sama gradnja kuće traje od 5 do 6 mjeseci do razine ključ u ruke, rekao je Šunjka.

Kompletan dizajn objekta

Stela haus slovenski je proizvođač montažnih kuća koji nudi kompletan dizajn objekta.

Mi se izdvajamo po tome što smo jedni od rijetkih koji rade po sistemu visoki Roh bau na području cijele Hrvatske, Austrije, Slovenije na ključ dok u zapadnim zemljama, zemljama zapadne Europe, a radimo od najmanjih objekata do najvećih objekata. U Njemačkoj radili stambene blokove gdje imamo zgrade s 4 kata, izjavio je Šunjka.

Brzina, ekonomičnost i održivost montažnu gradnju čine atraktivnim izborom za obiteljske kuće, ali i druge vrste objekata. Tehnološki napredak i inovacije u materijalima i procesima nadilaze nekadašnje probleme i montažne kuće čine sve češćim izborom za izgradnju novog doma.

Nastavite čitati

Vrt / Eksterijer

Sedam iznenađujućih stvari za koje niste znali da se mogu kompostirati

Važno je znati što smijete a što ne kompostirati

Ako pripremate sami kompost za svoj vrt, onda radite najbolju stvar – smanjujete količine otpada i stvarate zdravo tlo. Ali ako želite početi, morate dobro znati što se kompostira a što ne. Dodate li krive sastojke, kompost može privlačiti insekte. Iako su neke stvari poznate kao dobra opcija za kompostiranje, postoje i neke neočekivane koje nikada ne smijete koristiti u tu svrhu.

Iznenađujuće stvari od kojih možete raditi kompost

1. Čep od vina

Čepovi koji se rade od prirodnih materijala doprinose strukturi i prozračnosti komposta, a kako je ipak potrebno malo više vremena da se razgrade, najbolje ih je usitniti prije upotrebe. Ne koristite sintetičke čepove.

2. Filter za kavu i kava

Vrtlari već sigurno znaju da se zrna kave mogu kompostirati, ali nekima će biti iznenađenje da mogu koristiti i filtere za kavu.

5 navika koje negativno utječu na zdravlje i izgled vaših biljaka

3. Kosa i životinjska dlaka

Drugi put kad očistiti četku za kosu, nemojte kosu bacati jer je možete dodati u kantu za kompost. Isto se odnosi i na životinjsku dlaku, pa ako imate ljubimca od danas ga četkajte s još većim entuzijazmom.

4. Iskorištene maramice

Maramice ili kuhinjski papir mogu poslužiti ako se na njima ne nalaze kemikalije ili masnoće. One će se lako i brzo razgraditi.

5. Stari začini i biljke

Ne bacajte stare začine i sobne biljke jer ih možete dodati kompostu. Lako su razgradivi a dodaju zemlji nutrijente.

6. Prirodni materijali

Pamuk ili vuna će dodati dušik kompostu što je odlično za njegovu strukturu, samo pazite da su u pitanju 100 posto prirodni materijali.

Kako izgraditi povišenu vrtnu gredicu i koje su njene prednosti?

7. Kvasac

Ako vam ostalo kvasca kada ste pekli kolač, možete ga posuti po kompostu, a on će ubrzati razgradnju i pružiti mikroorganizme koji će pomoći da se sve organske tvari brže razgrade.

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice