Utorak, 09 Lipanj 2015 11:15

Pretvorite prazan balkon u cvjetnu oazu

Za sve one koji žive u urbanim sredinama, balkon ili terasa jedina su mjesta na kojem možete uživati u svježem zraku, suncu i prirodi bez da ste napustili stan.

 

Unatoč tomu, većina balkona često služi kao odlagalište starih stvari ili je potpuno neiskorištena. Da biste to promijenili i stvorili svoj opuštajući kutak za doručkovanje, čitanje i ispijanje kave na proljetnom suncu, možete ga 'podići' s nekoliko efektnih detalja, a pomoći vam može krajobrazna arhitektica Željka Kolak koja je jednu opustošenu terasu veće kvadrature odlučila pretvoriti u zelenu oazu za opuštanje.

Prilikom biljnog dekoriranja velikih balkona ili terasa, ljubitelji cvijeća na balkonu često koriste uobičajene plastične ogradne žardinjere, koje su često nedopadljive i relativno kratkoga vijeka. No, alternativa može biti i supersack. Riječ je o "vreći" za sadnju cvijeća načinjenoj od filca čime se u unutrašnjosti vreće stvaraju povoljni uvjeti za rast i razvoj biljaka.

Balkoni i terase vrlo su važan dio životnog prostora jer povezuju unutarnji prostor s vanjskim te omogućuju boravak i druženje na otvorenom. Stoga budite kreativni i pretvorite taj zaboravljeni dio vašeg stana u vama omiljeni urbani kutak u kojemu ćete uživati u proljetnom suncu, cvijeću i zelenilu.

 

 

NAJČITANIJE