Ponedjeljak, 06 Srpanj 2015 14:09

Maštovite lampe u vašem interijeru

Foto: Dom² - bicikl lampa Morene Čonko Foto: Dom² - bicikl lampa Morene Čonko

Prilikom uređenja i opremanja interijera, lampe su obično zadnja stvar na koju obraćamo pozornost jer je njihova namjena više funkcionalna no estetska.

No, Morena Čonka, ekonomistica managementa, koja stoji iza imena odlučila je tome stati na kraj i to tako što je od odbačenih stvari odlučila izrađivati korisne, a uz to i dekorativne predmete. Riječ je o zanimljivim i kreativnim lampama koje je Morena počela izrađivati prije dvije godine ni ne sluteći da će njen hobi prerasti u pravi posao.

Starim komadima željeza spretne ruke ove mlade umjetnice daju novo i daleko sjajnije ruho. Lampa-Šešir inspirirana Alisom u zemlji čudesa ili lampa u obliku starinskog bicikla samo su neki od brojnih radova ove umjetnice. Njima želi promovirati ideju redizajna i ponovnog korištenja ili davanja nove funkcije starim i odbačenim predmetima, a pri radu se koristi različitim materijalima i tehnikama.

Morenin zanimljiv uradi sam hobi dokaz je kako naizgled beskorisni i odbačeni predmeti mogu zasjati novim sjajem i postati predmeti koji će svakom domu dati dozu šarma i zanimljivosti.

 

 

NAJČITANIJE