Ponedjeljak, 29 Lipanj 2015 12:52

5 savjeta za renovaciju kupaonice

Foto: Dom² Foto: Dom²

Ako je kuhinja srce doma, kupaonica je, bez sumnje, njegova duša.

 

Tamo počinje dan i završava večer, a vrijeme provedeno u njoj najčešće je jedino koje imamo za sebe. Stoga se i njihovom uređenju treba posvetiti posebna pozornost kako bi od njih učinili mjesta udobnosti i luksuza, pretvorivši ih u oaze mira i relaksacije. Iako kupaonice tradicionalno imaju tek funkcionalnu svrhu, to ne znači da se njihov prostor ne može bolje iskoristiti.

Prva stvar o kojoj biste trebali razmisliti jest povećanje razine luksuza. Naime, svaka kupaonica može imati malo spa štiha i mora izgledati udobno, primamljivo te dobro osmišljeno. Sljedeća vrlo važna stvar jest dobra i kvalitetna rasvjeta. Najbolje ju je riješiti s više različitih rasvjetnih tijela: iznad, na ili pored ogledala, ugradbeno u strop i ukrasno viseće. Također, razmislite i o nabavljanju dodatne grijalice. Radijatorima treba malo dulje da ugriju prostor, osobito u hladna zimska jutra pa će dodatna grijalica dobro doći kada se brzo morate istuširati.

Sljedeće o čemu biste trebali razmisliti jest to da osigurate dobru ventilaciju. Ako nemate prozor, a ventilacija vam je zastarjela, obavezno ugradite novu. Zrak će biti kvalitetniji, a zrcalo se neće magliti. Na kraju, mogli biste razmisliti i o tome da uložite u još jedno malo spremište. Kupaonice jesu mali prostori, ali neuredno će izgledati ako nije sve spremljeno ili na policu ili u ormarić. Umjesto umivaonika na postolju odaberite umivaonik s ugradbenim ormarićem, te umjesto običnog ogledala na zid objesite ormarić s ogledalom koji je idealan za spremanje sitnog sadržaja. U videu donosimo nekoliko stručnih savjeta za uređenje kupaonice.

 

 

NAJČITANIJE