Utorak, 09 Lipanj 2015 12:46

Makeover zagrebačke gradske kavane

U prostoru nekadašnje Gradske kavane na Trgu bana Jelačića nedavno je otvorena nova kavana Johann Franck koja se, osim bogate ponude pića i jela, može pohvaliti i s doista orginalnim uređenjem interijera.

 

Preuređeni prostor u bauhaus stilu zadržao je stari izgled kavane u kombinaciji sa suvremenim arhitektonskim rješenjima. Novi koncept kavane temelji se na revitalizaciji uloge i statusa koji je ova kultna zagrebačka lokacija nekada uživala kao centar društvenog živoga grada

Novi koncept kavane osmislio je zagrebački umjetnik Nedjeljko Mikac-Cak. Zahvaljujući njegovim intervencijama, makeover kavane dobio je odlično dizajnersko rješenje. Jedna od osnovnih ideja pri uređenju bila je da prostor priča razne priče koje su vezane uz razne zagrebačke zanimljivosti. Tako se ovdje mogu saznati informacije o Ferdinandu Budickom i prvom motociklu u Zagrebu koji datira iz 1902.g te mnoge druge.

Otvorenjem kavane stvoren je prepoznatljivi, urbani i turistički simbol grada koji svjedoči o bogatoj povijesti grada Zagreba. Ona je jedno je od kultnih mjesta mnogih generacija Zagrepčana i njihovih gostiju pa su njezin novi, topliji i svakako kreativniji izgled s velikim veseljem dočekali ljubitelji klasičnih okupljališta ove vrste.

 

 

NAJČITANIJE