Utorak, 09 Lipanj 2015 12:13

Pogledajte jedan od najljepših interijera svijeta

Carrer Avinyo, apartman smješten u stambenoj zgradi s početka 19. stoljeća u Barceloni, osvojio je prestižan naslov za najljepši interijer svijeta na Inside festivalu u Singapuru.

 

Stan je vlasništvo dvojice braće koji trenutno žive u Londonu i Hong Kongu i koji već neko vrijeme žele kuću za odmor u gradu u kojemu su odrasli. Za uređenje interijera angažirali su arhitektonski ured David Kohn iz Londona. Arhitekti su počeli adaptaciju rušenjem većine unutarnjih pregrada, stvarajući otvoreni dnevni prostor koji najvećim dijelom čine veliki prozori i visoki stropovi.

Zatvoreni unutarnji balkon i police neformalne knjižnice formiraju koridor između dvije spavaće sobe na prvom katu i privatne kupaonice vlasnika. Veliki, posebno dizajnirani stol za objedovanje stoji na uglu ulice i mjesto je susreta za obitelj i prijatelje. Osim neobične konfiguracije koju su arhitekti odlično iskoristili, stan je poseban i zbog novih dekorativnih podnih pločica koje su sastavljene od 25 različitih uzoraka.

 

 

 

 

Posebno dizajniran namještaj fantastično je prilagođen asimetričnim zidovima i vrtoglavim stropovima, te je njime iskorišten svaki kvadrat. Posebnu pažnju plijene trokutasto posložene pločice podijeljene u zelenu na jednoj strani apartmana i crvenu boju na suprotnoj koje zorno oslikavaju oblik zgrade.Ovakvo dizajnersko uređenje ni nas nije ostavilo ravnodušnim.

 

Foto: David Kohn Architects

 

NAJČITANIJE