Utorak, 09 Lipanj 2015 10:33

Bijela cigla za unikatne interijere

Opeka ili cigla jedan je od najstarijih građevinskih materijala, a još od daleke Mezopotamije koristi se za gradnju i uređenje životnog prostora.

 

Opeka se proizvodi od prirodnog materijala (gline) i kao takva ima sve ekološke prednosti. Godinama se  materijal za gradnju kuće nezasluženo skrivalo ispod fasade, a danas je vrlo čest dekorativni element mnogih interijera.

Toplina opeke njena je glavna značajka te se stoga koristi pri dizajnerskom uređenju interijera više manje svih stilova. Ipak, nekako se najviše udomaćila pri uređenju rustikalnih prostora, ali nije strana ni u najmodernijim interijerima. Danas postoje i imitacije opeke od različitih materijala, a koje služe isključivo u dekorativne svrhe i stvaraju unikatnih interijera. Opeku ili ciglu možete koristiti u svim prostorijama; kuhinji, dnevnom boravku, kupaonici, ulaznom prostoru pa čak i spavaćoj sobi.

Zidovi od cigle interijeru daju intenzivan, ali ugodan i topao osjećaj. Ako vam je izvorna, tamna narančasta boja prejaka i ako mislite da bi zagušila prostor, jednostavno je obojite u bijelo i dobit ćete svijetao, prozračan i moderan ambijent.

 

 

NAJČITANIJE