Ponedjeljak, 16 Ožujak 2015 11:20

Zavjese za proljetno osvježenje doma

S prvim sunčevim zrakama koje donose toplije vrijeme, došlo je i vrijeme da teške zavjese, koje su tijekom zime poslužile kako bi u domu zadržale što više topline zamijenite jednobojnim bijelim odnosno laganim transparentnim zavjesama od svile i onima od prirodnih materijala, poput lana.

 

Proljetne zavjese bi trebale biti od markizeta, pamuka, svile, poliestera ili lana, dok je za dekore dobro koristiti pamuk, lan, viskozu, svilu i rijeđe baršun ili brokat. Kod izbora boja i dezena inspiraciju treba potražiti u prirodi.

Ipak, treba priznati da će i suvremene geometrijske teksture u prirodnim nijansama, kao i motivi upadljivih boja izvrsno uklopiti u svaki moderan stan i učiniti ga vizualno vrlo atraktivnim. Zavjese će izgledat još ljepše ako ih bojama i dezenom uskladimo s ostalim elementima u prostoru, od namještaja do ukrasnih jastučića.

One imaju i funkcionalnu vrijednost, jer intimni prostor doma štite od znatiželjnih pogleda i prigušuju sunčevo blještavilo. One obogaćuju naš dom i daju mu mekoću i toplinu pa se može reći kako su upravo zavjese točka na "i" kojom završava uređenje i opremanje svakog interijera.

 

Aluprotekt

 

 

NAJČITANIJE