Ponedjeljak, 16 Ožujak 2015 11:00

Važnost bijele boje u uređenju interijera

Boje su najvažniji dio pri stvaranju ugođaja u interijeru.

 

Tako je najčešće korištena boja pri uređivanju upravo bijela boja. Zbog njene jednostavnosti mnogi su je počeli percipirati kao staromodnu i izbjegavati je u uređenju prostora, no, moć koju ona ima pri uređenju i opremanju interijera je naprosto nezamjenjiva. Sve što trebate napraviti, kako biste iskoristili njen ogroman potencijal, jest pristupiti joj s drukčijeg stajališta.

Bijela boja vizualno povećava prostor i olakšava njegovo osvjetljenje te je simbol čistoće, jednostavnosti i vječne elegancije. Najčešće je koristimo u prostorima koje povezujemo s higijenom i čistoćom, poput kupaonica. Bijeg od naporne svakodnevice tako će najbolje pružiti bijela kupaonica. U ovom će slučaju bijela boja simbolizirati čistoću, svjetlost, sigurnost te sve ono što će vas opustiti i zbog čega ćete na kraju dana osjećati ugodu umjesto umora.

Kombinacija više različitih stilova, lagane linije sa dozama shabby chica, francuskog štiha i cvijetnih detalja, uvijek daju odlične rezultate. Čiste bijele sobe mogu biti naglašene raznim detaljima u drugim bojama koje u kombinaciji postižu sjajan vizualni efekt. Bijela je uz crnu – neprolazna boja, stoga ukoliko i za nekoliko godina izaberete ovu boju, nećete pogriješiti.

 

 

NAJČITANIJE