Utorak, 20 Siječanj 2015 14:30

Smanjite troškove uz električno podno grijanje

Sustavi podnog grijanja danas više nisu luksuz, nego opće prihvaćeni standard u mnogim kućanstvima.

 

Suvremeni sustavi podnog grijanja pružaju mogućnost regulacijskih rješenja za optimalno zagrijavanje kupaonica, dnevnih boravaka, soba s keramičkim pločicama, ali i drvenih podova. Jedan od najučinkovitijih sustava podnog grijanja jest električno podno grijanje čije vam prednosti donosimo. Ono je izuzetno komforno zbog ravnomjerne raspodjele topline kroz veliku površinu čija temperatura treba biti za samo nekoliko stupnjeva viša od temperature prostorije.

Električno podno grijanje je u prosjeku dvostruko jeftinije od sličnih toplovodnih sistema i jednostavnije se postavlja, pa su manji i troškovi ugradnje. Ukupna ušteda u potrošnji je cca 35%. Tako za grijanje tipične kupaonice ne treba više energije nego kao za 4-5 žarulja od 60W. Kod električnog grijanja nema gubitaka energije. Brojne studije i iskustva diljem svijeta pokazale su učinkovitost upravo električnih sistema grijanja.

Električno podno grijanje stvara zdravu klimu u stambenom prostoru i pruža ugodniji osjećaj nego bilo koje drugo grijanje, stoga ne čudi da je ono spada među najekonomičnija grijanja budućnosti. Korištenjem električnog podnog grijanja omogućavate sebi i svojim najmilijima mogućnost zdravog življenja uz smanjeni račun za grijanje.

 

 

NAJČITANIJE