Utorak, 18 Studeni 2014 14:00

Plinski kotlovi i solari – odlična kombinacija za štedljivo grijanje

Cijene energenata stalno rastu, a briga za okoliš postala je važnija nego ikada.

 

Stoga se danas mnoga kućanstva okreću alternativnim i ekonomičnijim načinima grijanja. Hrvatska kao zemlja s velikim brojem sunčanih dana ima velike potencijale u primjeni kombiniranih sustava plina i sunčeve energije. Primjeri takvih sustava su kondenzacijski plinski bojler u kombinaciji sa solarnim sustavom čija upotreba donosi brojne pogodnosti.

Kodenzacijski plinski kotlovi zapravo su sustavi grijanja koji kao gorivo koriste plin i imaju mogućnost dodatnog iskorištavanja topline. Oni omogućuju grijanje vode izravno putem izgaranja plina i ne služe samo za grijanje prostora, već i za pripremu tople vode. Njihov je glavni dio primarni izmjenjivač topline izrađen od inoksa, a njihova visoka učinkovitost može smanjiti potrošnju energije i dovesti do smanjenja troškova.

Ušteda koja se postiže većom energetskom učinkovitošću kondenzacijskih bojlera trebala bi isplatiti uložen novac kroz samo dvije godine. Zato što prije zamijenite bojler, to ćete prije povećati energetsku učinkovitost i ono najvažnije, uštedjeti novac. Više o ovoj temi donosimo u suradnji s tvrtkom Viessmann.

 

Viessmann

 

 

NAJČITANIJE