Utorak, 11 Studeni 2014 12:15

Radijatori kao grijaći i dizajnerski objekti

Foto: Dom² Foto: Dom²

Radijatori su jedan od osnovnih ogrjevnih tijela koje koristimo u interijerima.

 

Oni su danas dostupni u različitim bojama, materijalima i oblicima, no potrebno je prije svega obratiti pozornost na njihovu veličinu i poziciju u prostoru. Radijatori su nekad izgledali nezgrapno i bili samo sporedna stvar kod uređenja i opremanja interijera. Skrivali smo ih iza zavjesa i u kutovima sobe. Danas se radijatori, zahvaljujući novom, modernom dizajnu, savršeno uklapaju u svaki moderani stan kao i svi drugi elementi pokućstva.

Radijatori se proizvode u različitim dimenzijama, a minimalna širina im je već od 30cm. Mogućnošću odabira radijatora u različitim bojama i materijalima, savršeno ćete ih uklopiti u svaki interijer uključujući i kupaonicu. Osnovna podjela radijatora koji se danas ugrađuju u obiteljskim domaćinstvima jest na aluminijske, lijevanoželjezne i čelične.

Prije početka sezone grijanja, radijatore je potrebno 'prozračiti' posebnim ključem i tako ispustiti zrak koji ometa njihovo pravilno funkcioniranje. Današnji radijatori imaju odlične tehničke karakteristike, lako se održavaju i ispunjavaju visoke kriterije po pitanju zagrijavanja prostora. Osim u moderne interijere, radijatori različitih boja i dizajna izvrsno se mogu uklopiti u bilo koji stil uređenja i učiniti naš dom toplijim i estetski funkcionalnijim.

 

 

NAJČITANIJE