Ponedjeljak, 13 Listopad 2014 10:25

Zanimljivi radovi dizajnerice Ade Kezić

Foto: Dom2 Foto: Dom2

U Hrvatskoj danas postoji nesrazmjer u želji dizajnera da se bave dizajnom i interesa tvornica za proizvodnjom.

 

Tu činjenicu zna i Ada Kezić koja se dizajnom bavi već dugi niz godina, no tek se u posljednjih četiri odlučila na samostalan rad. Ljubav prema dizajnu, kaže, došla je obiteljskim putem, a unutar tog vremena, stvorila se i velika ljubav prema drvetu kao osnovnom materijalu pa joj je ono svakako i najvažnija inspiracija.

Osebujnost Adinih kreacija svakako je korištenje cjelovitog drveta kao osnovne građe, prvenstveno slavonskog hrasta, bora i smreke. A upravo tim principom rađen je i stolić pod nazivom Piazza Luce. On je načinjen od masivnog hrasta u čiji je bazični oblik intervenirano vertikalnim urezima. Kroz te ureze prodire obojena svjetlost koja dolazi od LED dioda i čija se boja može mijenjati.

Adin interes i angažman prema ekološki osviještenom dizajniranju namještaja svakako je dobar pokazatelj da dizajn i korištenje prirodnih materijala poput drveta ponekad doista mogu ići ruku pod ruku. Na taj način, svjetlost dana imaju prilike ugledati proizvodi koji nam mogu koristiti u svakodnevici i svojom osebujnošću nam život učiniti ljepšim.

 

 

NAJČITANIJE