Petak, 10 Listopad 2014 13:22

Ukrasite interijer tapetama

Još od 70-tih godina prošlog stoljeća tapete su suvereno vladale interijerima.

 

One su bile znak dobrog ukusa, no s vremenom su počele izlaziti iz mode. U 21. stoljeću, one opet postaju sastavni dio kućanstva, jer ih je današnja popularnost art deco stila vratila u modu. Vrlo često dolaze u kombinaciji sa kristalnim lusterima, ali se pojavljuju i u potpuno minimalističkim prostorima.

Tapete nam mogu poslužiti za makeover stana, za prikrivanje nedostataka na zidovima, kao i za osvježenje starih fronti ormara, komoda i sl. Za razliku od prijašnjeg načina postavljanja tapeta, kada su prekrivale sve zidove, danas se one najčešće postavljaju samo na jedan zid, odnosno na ona mjesta koja se želi dodatno istaknuti.

Tapete mogu biti izrađene od papirnatih, umjetnih ili tekstilnih vlakana, a osim dekorativne, imaju i zaštitnu ulogu. Da biste postigli željeni efekt, potrebno ih je postaviti na ravnu i očišćenu površinu zida te se pridržavati svih uputstava proizvođača, ukoliko ih postavljate sami. Vaš životni prostor će sigurno dobiti novu dimenziju pravilno odabranim i postavljenim zidnim tapetama.

 

 

NAJČITANIJE