Utorak, 02 Rujan 2014 12:40

Kako izabrati najbolju sobu za učenike?

Foto: Dom² Foto: Dom²

Dobro organiziran radni stol ili kutak za učenje i pisanje domaćih zadaća mnogo će olakšati izvršavanje školskih obaveza svakom učeniku.

 

Djeca će se u ugodnom prostoru, koji je jasno određen za učenje, mnogo lakše koncentrirati na ono što rade. Stoga se prilikom uređenja dječje sobe, odnosno, sobe za mlade jednaka pozornost mora posvetiti estetskom kao i funkcionalnom dijelu. U suradnji s Lesninom donosimo nekoliko praktičnih savjeta.

Stolica i radni stol neka obavezno budu od laganih prirodnih materijala, a ako se odlučite za komode, neka budu niže kako bi ih dijete samo moglo koristiti. Krevet, radni stol, prostor za odlaganje garderobe i police za igračke uklopite kako formom tako i bojom. Površina radnog stola trebala bi biti dovoljno prostrana i, što je izuzetno važno, dobro osvjetljena. Poželjno je da stol bude blizu prozora, kako bi dijete imalo dovoljno prirodnog svjetla kod učenja.

Kako bi učenik u svojoj sobi zaista uživao, poželjno je da zajedno s roditeljima sudjeluje u dizajniranju i opremanju sobe u kojoj će provoditi vrijeme. Preuređenjem sobe u prostor koji će služiti za učenje, još jednom se potvrđuje koliko je polazak u školu važan trenutak u životu svakog djeteta.

 

 

Lesnina

 

NAJČITANIJE