Srijeda, 07 Svibanj 2014 15:13

Moderno uređenje dječje sobe

Dječja soba: prostor za učenje, igranje i odmaranje i stoga treba biti namještena prema djetetovim preferencijama. Preporučljivo je dijete uključiti u uređenje sobe pogotovo ako se radi o biranju boja za zidove i dekoracijama jer oni najbolje znaju u kakvoj bi se prostoriji najbolje osjećali.

 

 Kao i kod uređenja svih ostalih prostorija u domu, prvo od čega moramo krenuti pri uređenju i opremanju interijera dječje sobe je organizacija prostora. Dječja soba obično sadrži ormar, krevet, komodu, pisaći stol te spremište za igračke. Vrlo je bitno rasporediti namještaj kako bi prostor bio funkcionalan.

 

Dječja soba Dom2

 

Evo još nekoliko savjeta za uređenje dječje sobe:

Prvo krećemo od kreveta. Pošto je on najveći komad namješaja i zauzima najviše mjesta, potrebno je dobro razmisliti gdje ćete ga staviti. Najbolje je krevet staviti što dalje od vrata, tako da sa kreveta vidite vrata.

Vrlo bitan element u dječjoj sobi su radni stolovi, a njih je najbolje postaviti tako da prirodno svijetlo dopire sa lijeve strane. Stručnjaci kažu kako nije dobro postaviti radni stol tako da je dijete kada piše zadaću okrenuo leđima prema vratima. Što više prirodnog svjetla ima u sobi, to je bolje, no ipak je dobro na radnom stolu ili noćnom ormariću imati noćnu lampicu.

Mala djeca se ipak najviše igraju na podu u sobi te je stoga bitno da pod bude potpuno pokriven sagom te da se lako čisti.

 

Dječja soba Dom2

 

Boje preporučljive za dječju sobu su plava boja koja djeluje smirujuće, svijetlo zelena boja na kojoj najviše možemo odmoriti oči te roza boja koja odašilje toplinu. Također, na zidove vrlo lijepo pristaju dekoracije raznih oblika.

 

Izvor slika : Google

 

NAJČITANIJE