Srijeda, 07 Svibanj 2014 13:24

Efektni lusteri

Foto: Dom² Foto: Dom²

Odabirom lustera, plafonjere ili lampe za osvjetljavanje, prostor će dobiti konačan stilski potpis. Neovisno jeste li se odlučili za diskretnu visilicu, glamuroznu plafonjeru, luster retro ili modernističkog dizajna, središnje rasvjetno tijelo uvijek će privući pažnju posjetitelja i definirati središte prostora.

 

Efektne rasvjetne visilice ne moraju prostor osvjetljivati izravno. Mogu ga ispuniti disperzijom svjetlosti ugodnom za oči ili u njemu stvoriti svjetlosni efekt, ovisno o namjeni prostora.

S razvojem tehnologije i dizajna, u suvremena rasvjetna tijela integriraju se sijalice koje daju zdravije svjetlo, manje zagađuju okoliš i omogućuju racionalnije korištenje energije. LED rasvjeta je i lustere učinila drugačijima.

Posebno je efektan novi model visilice s potpisom dizajnera i proizvođača Ingo Maner, koji možete pronaći u TC Solidum, a koji istodobno stol osvjetljuju izravno te prostor neizravno refleksijom svjetlosti od stropa. Maštovitim ga čini mogućnost ostavljanja poruka, a time i česte promjene izgleda rasvjetnog tijela. Kod izbora lustera vodite se vlastim sklonostima i stilom uređenja prostora imajući u vidu kako će mu efektna visilica dati posebnu dimenziju.

 

 

TC Solidum

 

NAJČITANIJE