Utorak, 15 Travanj 2014 12:08

Novi sjaj starog lustera

Foto: Dom² Foto: Dom²

Stari predmeti koje ste naslijedili od predaka, nakon što su izgubili prvotni sjaj i formu, ne moraju završiti na otpadu. Obnovite ih i ukrasite njima svoj dom.

 

Antikviteti su stari uporabni predmeti koji ponekad nemaju toliku materijalnu vrijednost, koliku za onoga tko ih posjeduje imaju u emotivnom smislu. To je najčešće od djeda, prabake ili roditelja naslijeđeni komad namještaja, za koji bi pod svaku cijenu željeli pronaći mjestu u svom suvremeno uređenom domu. No, ovakvi dragi nam predmeti možda su godinama stajali zapušteni na tavanu ili nam dinamićan način života ne omogućava da im posvetimo dovoljno pažnje, pa svojim izgledom ne zaslužuju biti istaknuti element u interijeru.

Obnovu starog lustera možete povjeriti bravarsko i metalopojasarskom obrtu »Claire design« na zagrebačkom Kaptolu s više od 65 godina tradicije. Na ovo mjesto, najčešće po preporuci ili tragom informacije s interneta dolaze ljudi iz svih krajeva Hrvatske sa željom da dragoj uspomeni vrate stari sjaj.

Majstori obrade metala izradit će po potrebi nove ili zamjenske metalne dijelove, lance i rukohvate za stepeništa. Tako vlasnicima omogućuju da na željeni način, prema vlastitoj zamisli ili u dogovoru s arhitektima urede i oplemene svoj životni prostor. Osim iznimna šarma, ovi su predmeti unikatni ručni radovi, a nakon stručne restauracije predmetima nemjerljive vrijednosti kao da je podaren novi život.

 

 

www.claire.hr

 

NAJČITANIJE