Ponedjeljak, 31 Ožujak 2014 14:11

Intimni zapisi Dragutina Grgasa - Belog

Foto: Dom² Foto: Dom²

Kipar i slikar Dragutin Grgas i nakon više od 40 godina umjetničkog rada zraći optimizmom i kretivnom energijom.

Dom zaprešićkog umjetnika, akademskog kipara i slikara Dragutina Grgasa - Belog u Zaprešiću na prvi pogled podsjeća na mini galeriju. Njegov dnevni boravak ujedno je i slikarski atelje u kome nastaje jedan u nizu nadrealističkih prikaza okruženja viđenog očima ovog osebujnog umjetnika.

Izložbu slika, grafika i ulja na platnu te skulptura s naglašenim elementima nadrealizma i ekspresionizma, početkom 2014. godine postavljenu u Zaprešićkoj galeriji "Razvid", autor je naslovio "Intimni zapisi", što njegova djela u biti i jesu.

Svoje radove naziva svojom unutarnjom poezijom koju iskazuje apstraktno i figurativno, promišljajući smisao bitka i postanka, nadnaravnih prirodnih sila koje se poigravaju materijom i oblikuju formu. Živom koloristikom Beli svojim slikama ulijeva dušu.

Bilo da je rijeć o kiparskim ili slikarskim radovima, djela Dragutina Grgasa i nakon više od četiri desetljeća umjetničkog rada, puna su svježine, razigranosti i erotičnosti florealnog, kaže likovni kritičar Stanko Špoljarić.

Dragutina Grgasa i njegova djela upoznajte u prilogu!

 

 

NAJČITANIJE