Utorak, 18 Ožujak 2014 14:32

Kreativno uređenje dječje sobe

Foto: Dom² Foto: Dom²

Dječja soba je višefunkcionalni prostor koji se s odrastanjem djeteta mijenja i prilagođava njegovim potrebama.

 

U njoj djetetu treba osigurati uvjete za spavanje, odmor, učenje i igru. Kvaliteta prostora ovisit će o veličini i iskoristivosti prostora, izboru namještaja i njegovom razmještaju.

Pri uređenju i opremanju interijera sobe za djecu i mlade važno je iskoristiti svaki centimetar prostora razmišljajući kako praktično iskoristiti i visinu sobe, pogotovo ako je u pitanju manji prostor. Tako se ormar za odjeću i radni stol s prostorom za učenje može smjestiti ispod kreveta na povišenom položaju. Dok je dijete malo, ispod kreveta može biti prostor za igranje, a čime će se dobiti i dodatni prostor u sobi.

Karakter prostora najlakše je istaknuti atraktivnim i maštovitim dječjim tapetama, čiji je izbor dezena i nijansi boja vrlo velik. Njihovom promjenom vizualni doživljaj prostora moguće je promijeniti u jednom danu, pa tako i odrastanje djeteta pratiti izborom ozbiljnijih dezena i tekstura tapeta. Isti efekt postići će se i promjenom ostalih detalja i dekorativnih elemenata poput zavjesa na prozorima, zastora oko kreveta okvira sa slikama.

Već prilikom izbora namještaja dobro je razmišljati da soba treba pratiti odrastanje djeteta, tako da s vremenom nije potrebno mijenjati i namještaj. Pri tom je dobro potražiti pomoć stručnjaka. Namješataj za uređenje malog prostora najbolje je raditi po mjeri i narudžbi korisnika.

Savjete koji će vam pomoći kod namještanja i opremanja dječje sobe potražite u prilogu koji smo pripremili u suradnji s tvrtkom Nika-dizajn.

 

 

www.nika-dizajn.hr

 

NAJČITANIJE