Utorak, 11 Ožujak 2014 13:06

Centralno usisavanje - štedi novac i vrijeme te čuva zdravlje

Iako centralni sustav usisavanja nije tehnološka novotarija (u Njemačkoj i Sjedinjenim američkim državama koriste se još od početka prošlog stoljeća) kod nas ih se još i danas smatra teško dostižnim standardom. Kako bilo, riječ je o vrlo jednostavnom te izuzetno učinkovitom sustavu za čišćenje.

 

Centralni usisavač smješten je u izdvojenoj prostoriji: u podrumu, kotlovnici ili garaži, tako da njegov rad ne stvara buku u kućanstvu. Cjevovodom ugrađenim u zidove povezan je s interijerom, a usisne utičnice planski su raspoređene po prostoru kako bi usisavanje fleksibilnim i dugim crijevom, koje se u njih utakne, bilo što praktičnije.

Uz praktično i jednostavno rukovanje, tu je i velika snaga motora centralne jedinice čime povećava brzinu čišćenja i tako štedi vrijeme i novac. Čišćenje je vrlo efikasno, jer kod usisavanja nema vrtloženja mikročestica kao kod klasičnih usisavača, pa tako niti neugodnog mirisa prašine. Izdvojena centralna jedinica iz životnog prostora uklanja nečistoće, alergene i grinje.

Zbog navedenih prednosti primjena centralnih usisivača preporuča se u hotelima, uredima, proizvodnim pogonima, bolnicama te obiteljskim kućama i većim stanovima. Praksa je pokazala da se početna investicija vraća za samo 3-4 godine. Daljnja ušteda na troškovima, zdravlje i besprijekorna čistoća vaš su profit.

Upoznajte Disan uređaj i sustav za centralno usisavanje:

 

 

www.centralni-usisavac.com

 

NAJČITANIJE