Utorak, 04 Ožujak 2014 09:38

Iluzija suvremenih foto-tapeta

Dosta vam je neuglednih i monotono obojenih zidova u interijeru? Za uređenje svoga doma iskoristite foto-tapete i oživite zidove atraktivnom fotografijom velikog formata ili slikom iz obiteljskog foto albuma.

 

Umjesto bojama, zidove u svom domu ili uredu možete oživjeti, pa čak i individualizirati suvremenim foto tapetama. Tako ćete istaknute zidove ili elemente u interijeru, poput vrata sobe ili ormara pretvoriti u savršenu trodimenzionalnu sliku.

Motiv i veličina zida usko su povezani. Za određeni motiv zid može biti prevelik ili premali. Foto tapetom se sugerira obući samo jedan zid koji dominira u prostoru i koji će ostati slobodan od namještaja i slika. Motiv može biti neko umjetničko djelo, stara fotografija, glamurozni, retro ili stilski elementi, fotografija iz zraka, voće i drugi sitni detalji.

U komercijalnoj varijanti najčešće ćemo naići na standardne motive egzotičnih destinacija, gradova, šuma, mora ili dupina. No, umjesto ovih klišeja foto tapete se mogu izraditi po narudžbi i tako ih se može prilagoditi prostoru ili karakteru osobe koja u njemu boravi ili živi.

Foto tapeta kao dekorativni detalj svoju će primjenu naći u domaćinstvu, uredu, pa ćak i u javnim prostorima poput restorana, caffe barova i klubova, zračnih luka, ambulanta, vrtića i škola.

 

 

 

www.loft.ba

 

NAJČITANIJE