Četvrtak, 09 Siječanj 2014 13:27

Žarulje koje uklanjaju dim cigarete

Negativni ion može pozitivno doprinijeti liječenju mnogih bolesti poput astme i kroničnog bronhitisa, a smatra se kako djeluje i na smanjenje krvnog tlaka i na zacjeljivanje rana. Novost na tržištu rasvjete su lampe s negativnim ionom.

 

Onečišćenom zraku nismo izloženi samo na otvorenom; velik broj alergena i štetnih plinova razvija se i širi unutar doma. Tvari poput benzena, amonijaka i formaldehida mogu negativno utjecati na zdravlje čovjeka baš kao i mikroorganizmi unutar ventilacijskih sistema.

Proizvođači rasvjetnih tijela i opreme odlučili su se pozabaviti tim problemom i ponuditi LED žarulju s negativnim ionom - takozvanim "zračnim vitaminom" koji bi trebao smanjiti štetne utjecaje prisutne u zatvorenim prostorima.

Ovakav tip žarulja smanjuje prašinu i sterilizira zrak te pomaže pri uklanjanju dima cigareta čime sprječava učinak "pasivnog pušenja". Smanjuje štetna djelovanja klima uređaja, a negativni ioni mogu učinkovito aktivirati molekule kisika u zraku kako bi ga ljudsko tijelo lakše apsorbiralo.

Negativni ioni također poboljšavaju imunitet i san te imaju analgetski učinak na organizam, a smanjuju i štetu koju uzrokuje elektromagnetsko zračenje. Uništavaju štetne bakterije u zraku i uklanjaju razne hlapive štetne kemijske spojeve.

 

NAJČITANIJE