Utorak, 26 Studeni 2013 16:24

Trendovske tapete za ljepši dom

Baš kad smo mislili da su stvar prošlosti, tapete su nam se vratile na velika vrata i sad su modernije nego ikad. U idućem prilogu pogledajte neke od najekskluzivnijih uzoraka koji se mogu pronaći na tržištu.

 

Zidne tapete posljednjih godina vratile su se na scenu i sve se više koriste u uređenju interijera, od onih u domu do poslovnih prostora, barova i restorana. Nekada su se tapete u pravilu lijepile na sve zidove, dok je danas modernije korištenje tapete na samo jednom zidu s ciljem podizanja ukupnog dojma prostora.

Nekada su tapete bile od papira, a danas se koriste razni materijali. Kakvi su noviteti na tržištu provjerili smo u specijaliziranom dućanu Loft, koji nudi preko 20,000 različitih uzoraka, među kojima i kamene.

Kamene tapete najbolje se ističu u velikim prostorima, poput hotelskih lobija i dvorana.

Novost na tržištu su tapete sa LED diodama koje spajaju tehnologiju i dizajn. Uz LED tapete dolazi sklop za napajanje kojim se može regulirati boja i intenzitet svjetla. Postoje i tapete s kristalima koje se ručno izrađuju, a ručne su izrade i tzv. "Asian canvas" tapete koje su izvedene na prirodnoj svili u koju se vežu pozlaćene niti.

LED tapete loft Dom2

 

Novost u Loftu su luksuzne Versace tapete koje je nemoguće kupiti u slobodnoj prodaji. U najnovijoj kolekciji prepoznatljivi barokni cvjetovi vidljivi su u kombinaciji s jednobojnom zlatnom, sivom i srebrnom bojom te bordurama. Pojavljuju se i bež nijanse sa sitnijim ili krupnijim motivima. Od ostalih boja, za Versace su tipične kardinal crvena i pariški plava, koje se uvijek kombiniraju s prugama i cvjetovima.

 

Asian canvas tapete loft Dom2

 

Izrađene su od tekstila i jedino im je podloga papirnata. To ih čini vrlo otpornima i zahvalnim za održavanje. Uz ovakve tapete potrebno je izabrati i zavjese odgovarajućeg dezena i materijala. Dekor ne bi smio biti mat boje nego svijetlih, sjajnih niti, kako bi se uskladio s tapetom, koja svojim sjajem odaje svu raskoš interijera.

 

Tapete loft Dom2

 

 

 

 

 

NAJČITANIJE