Utorak, 26 Studeni 2013 15:47

Adaptacija potkrovlja

Što je zgodnije za život nekog samca ili studenta od potkrovlja? Toliko je zapuštenih potkrovlja koja bi se mogla preurediti u lijepe stanove.

 

Potkrovlja su romantična i odišu šarmom kao malo koji interijer. Njihove krovne grede i kosi zidovi koje vrlo često prati mala kvadratura daju prepoznatljiv arhitektonski okvir idealan za inventivan dizajn interijera.

Potkrovlja se obično uređuju u svjetlijim tonovima slijedeći zahtjeve manjeg prostora. Iznimno, ako je riječ o potkrovljima kuća s većom površinom, u obzir dolaze bilo koji tonaliteti.

 

Potkrovlje Dom2

 

Krovne grede koje morate zadržati u prostoru kako ne bi ugrozili stabilnost krovišta idealno se uklapaju u interijer, dajući mu poseban, potkrovni štih.

Kod preuređenja najbolje je odabrati suhu gradnju, zbog praktičnosti i brzine. Kod preuređenja potkrovlja važno je postaviti dobru izolaciju. Danas na tržištu postoje odlični izolacijski materijali, koji se ugrađuju na podkonstrukciju od metala ili drva te pružaju svu potrbnu toplinsku i zvučnu zaštitu.

 

PotkrovljeDom2

 

Osim kao standardan životni prostor kao što je radna soba, kupaonica ili spavaća soba, potkrovlja se u skladu s posljednjim trendovima uređenja interijera i prednostima koje pruža dobra zvučna izolacija sve više pretvaraju u prostorije za igru i slušanje glazbe.

Bilo da je riječ o malenom potkrovlju stambene zgrade u centru grada ili prostranom potkrovlju obiteljske kuće u prirodi, uređenjem dodatnog prostora proširit ćete životni prostor i uživati u intimnoj atmosferi kakvu takvi prostori pružaju.

 

 

 

 

NAJČITANIJE