Četvrtak, 31 Listopad 2013 15:12

Kako izgledaju moderne zdjele za voće

Jedan od najefektnijih ukrasa u kuhinji je zdjela za voće čija je dekorativna uloga dvostruka jer je istakuta ljepota same posude, ali i voća koje držimo u njoj. Kako izgledaju suvremene zdjelice za voće, saznajte u nastavku.

 

Futuristička zdjela za voće "The Ring" čiji dizajn potpisuje Joung Myung Lee, posebna je po lokaciji kojoj je namijenjena, a to je zid. Posuda je napravljena od porculana, a ovaj interesantan koncept predstavlja neobičan spoj umjetnosti i dizajna koji će na zidu zamijeniti slike i postere.

 

Zdjele za voće Dom2

 

Manjak slobodnog životnog prostora u modernom stanovanju problem je s kojim se većina kad-tad susretne. Stoga ne iznenađuje sve veća potražnja za multifunkcionalnim namještajem i dekorima. Jedan takav element je i kuhinjski spremnik "Cocoon" dizajnera Mansa Salomonsena, čiji donji dio služi kao zdjela za voće dok gornji dio ima ulogu minijaturnog kuhinjskog vrta u koji možete zasaditi začinsko bilje ili neke druge omanje biljne vrste.

 

Zdjele za voće Dom2

 

Zdjela "Apple Tree" svojom formom asocira na pravo drvo i ljudima pruža užitak svojevrsnog branja voća u vlastitom domu. "Drvo jabuke" izrađeno je od aluminijske žice, a zbog visine konstukcije od 120 cm predviđeno je da stoji na podu. Zdjelu je dizajnirala Anne Lorenz.

 

Zdjele za voće Dom2

 

Dizajnerica Sandy Chilewich osmislila je posudu za voće s prozračnom mrežicom zbog koje plodovi duže ostaju svježi. Osim pametnog rješenja, mrežasta posuda služi i kao vrlo originalan ukras kuhinje, blagovaonice ili dnevne sobe. Više maštovitih zdjela za voće pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

 

NAJČITANIJE