Četvrtak, 17 Listopad 2013 12:31

Najčešće greške pri uređenju doma

Svakome se može dogoditi pogreška, no kada se ona dogodi pri uređenju interijera, u našem domu bit će prisutna još dugi niz godina, stoga pogledajte koje su najčešće greške i kako ih izbjeći.

 

Svakome se može dogoditi pogreška, no kada se ona dogodi pri uređenju interijera, u našem domu bit će prisutna još dugi niz godina. Pogledajte koje su najčešće greške i kako ih izbjeći.

Razmještaj rasvjetnih tijela, namještaja i dekora u prostoru samo je jedna od stvari na koju valja pripaziti prilikom opremanja interijera. Osnovna greška koju će mnogi napraviti događa se već kod krivog odabira dimenzija namještaja. Dućani namještaja obično su vrlo prostrani pa će u takvom velikom prostoru svaka sofa izgledati relativno malo. Pri kupnji sjedeće garniture stoga svakako treba uzeti mjere prostora na koji namjeravamo smjestiti komad namještaja, a tek tada krenuti u kupnju.

Obitelji s malom djecom ili kućnim ljubimcima trebaju obratiti pozornost i na izbor materijala. Osim estetskog izgleda, materijal na sofama i foteljama mora biti jednostavan za čišćenje.

Mnoge će zbuniti umjetna rasvjeta u samom dućanu, koja može dati krivi dojam o boji namještaja koji želimo kupiti. Uzorak materijala zato je poželjno pogledati na danjem svjetlu kako bismo vidjeli 'stvarnu' nijansu elementa. Više savjeta potražite u našem video prilogu.

 

NAJČITANIJE