Srijeda, 23 Listopad 2013 13:27

Pet cool dekora za ljubitelje fotografije

Izvor fotografija: freshome.com Izvor fotografija: freshome.com

Ako vam je fotografija hobi ili svoj dom jednostavno želite ukrasiti na originalan način, možete to učiniti stiliziranim dekorima na temu fotografije.

 

1) Jedan od nezaobilaznih dekora kojima oplemenjujemo svoj životni prostor su jastuci. Kolekcija vintage jastuka s motivom Amica Eyelux, Rolleiflex i drugih poznatih fotoaparata, jedan je od detalja koji se lagano uklapa u moderne interijere dok svojim retro dizajnom razbija njihovu monotoniju. Kako bi se dobio što realniji prikaz,  originalne fotografije aparata printane su na platnu te zatim zašivene na crnu tkaninu i pretvorene u jastuk.

 

Jastuk fotoaparat Dom2

 

Ništa manje originalni jastuci dolaze iz dizajnerskog studija Plushtography. Takozvani „jastuci-objektivi“ u potpunosti su ručne izrade, a osim što formom i detaljima asociraju na objektiv fotoaparata, jednaka se pažnja posvetila i njihovoj primarnoj funkciji, a to je da budu mekani i udobni. Jastuci dolaze u 3 različita oblika – u formi Canon 50mm, Nikon 35mm i Canon 150mm objektiva. Izrađeni su od vune i filca što ih čini mekima, no istovremeno otpornima i kompaktnima.

 

Jastuk objektiv Dom2

 

2) Inspirirani šalicama u jednom restoranu, dizajneri studija Photojojo, osmislili su zaista posebne šalice za kavu u obliku Canon i Nikon objektiva. Unutrašnost šalice obložena je nehrđajućim čelikom čime šalica zadržava toplinu. „Nikon“ šalicu je po potrebi moguće povećati okretanjem objektiva koji još sadrži i poklopac kako bi piće što duže ostalo toplo.

 

Šalica objektiv Dom2

 

3) Koji je bolji način za prenošenje fotografija, nego usb stickom u obliku minijaturnog DSLR aparata? Baš kao i kod pravog DSLR-a, kod sticka je moguće rastaviti objektiv (koji služi kao usb) od tijela fotoaparata (koji služi kao poklopac) te na njega pohraniti 4GB podataka.

 

DSLR aparat - USB Dom2

 

4) Svoju ljubav prema fotografiji neki će izraziti i stiliziranom drvenom futrolom za iPhone s ugraviranim fotoaparatom. Osim što uređaj štiti od prašine, udaraca i drugih potencijalnih oštećenja, upotreba drveta i detaljna, laserska gravura retro fotoaparata, izgleda vrlo elegantno. Dizajn potpisuje honkonški studio SigniCase, a futrola dolazi u dvije verzije - od oraha ili od bambusa.

 

Drvena futrola za iphone

 

5) Dizajneri iz studija Woouf osmislili su kreativne vrećaste fotelje različitih oblika kojima će svatko moći izraziti svoj osobni stil ili hobi – od zvučnika, kovčega, različitih instrumenata pa do fotoaparata. Vrećaste fotelje su ispunjene pjenom visoke gustoće, a navlaka je izrađena od visoko rezistentnog materijala, stopostotnog poliestera.

 

Vrećasta fotelja Dom2

 

 

NAJČITANIJE