Ponedjeljak, 24 Siječanj 2011 11:28

Mali kuhinjski aparati

Izvor fotografija: Miele Izvor fotografija: Miele

Mali kućanski aparati život u našem domu čine puno lakšim i ugodnijim. Uz njih ćete svojim ukućanima moći posvetiti mnogo više vremena. No, imate li dovoljno mjesta u kuhinji gdje ih sve smjestiti?

 

Zahvaljujući malim kuhinjskim aparatima, kao i mogućnosti da dio zahtjevnog posla pripreme hrane odrade sami, domaćinu ili domaćici ostat će dovoljno vremena za pripremu ostalih jela i druge poslove u kući. Njima će se tako moći posvetiti uz veću koncentraciju i bez bojazni da bi nešto moglo zagorjeti ili poći po krivu. Mali kuhinjski aparati tako podižu naš standard življenja, a kućanske poslove čine lakšim i ugodnijim.

 

 

 

 

Iako nam se čini da nam mnogi od uređaja koji su nam na raspolaganju zapravo i nisu potrebni, pomoći nikada dosta, kao niti vremena koje bi željeli posvetiti sebi i članovima svoje obitelji. Neka od kuhinjskih pomagala korisnika će potaknuti i na kulinarska istraživanja i otkrivanje novih receptura. Takvi su primjerice sokovnik, toster i aparat za kavu koji ovisno o postavkama, pružaju nebrojene mogućnosti pri spremanju ukusnih doručaka.

Aparati s potpisom najčešće su i atraktivnog dizajna, otmjenih ili pak živih boja, bogati opcijama koje nam pružaju i čime plijene našu pažnju. Kuhala za vodu i aparati za kavu omogućavaju izbor prema količini i načinu zagrijavanja vode, a kuhinjske vage mogu biti zidne ili stolne, elektronske ili mehaničke, suvremenog ili retro dizajna. Kuhinjski usisavač olakšat će sakupljanje mrvica nakon objeda, toster pripremu toplog doručka ili užine, a štapni mikser je praktičan zbog svoje lake dostupnosti, malih dimenzija i lakoće zamjene noža.

 

kuhinjski aparatiDom2

 

Kako bi ih lakše smjestili u svoju kuhinju proizvođači puno pažnje posvećuju ergonomskom oblikovanju malih aparata, koji umjesto u ormarima mogu ostati i na radnoj površini, a svojim atraktivnim izgledom postaju ukras kuhinje. Pospremljeni u kutije ili u ormare teško su nam dostupni, a kada nisu pri ruci znatno se teže odlučujemo za njihovo korištenje.

Raspolagati mnoštvom kuhinjskih aparata i uređaja nije stvar pretjerane komocije i nepotrebnog luksuza. Naglasimo još jednom da su to aparati koji nam olakšavaju život i ostavljaju dovoljno vremena koje uz njihovu pomoć možemo iskoristiti na ugodniji i korisniji način.

 

NAJČITANIJE