Petak, 26 Lipanj 2015 11:14

Prednosti fasadnih sustava od stiropora i kamene vune

Foto: Dom² Foto: Dom²

Izolacija fasade popriličan je financijski izdatak pa često rezultira odabirom jeftinijih materijala koji ne mogu rezultirati najkvalitetnijim rješenjem.

 

Izolacijski materijal je u sustavu toplinske izolacije doma, najvažnija komponenta koja se sama isplaćuje i gdje se male razlike u cijenama ne mogu usporediti s prednostima koje daje. Naime, u nekoliko godina vratit ćete uloženi novac jer će se potrošnja energije smanjiti između 40 i 60 posto. Odgovore na pitanja koji fasadni sustavi su najpopularniji, potražili smo u Baumitu.

Jedan od najpopularnijih fasadnih sustava svakako je stiropor. Cijena stiropor fasade od 12 mm po metru četvornom uključujući i ruke, odnosno, rad, na zagrebačkom području kreće se otprilike oko 220 kuna. No, izbor ovog fasadnog sustava ima i druge prednosti kod izbora materijala za gradnju kuće.

Lijepa fasada na prvi je pogled ukras kuće, odnosno njezina slika izvana. No iza vizualnog efekta skriva se njena daleko značajnija uloga – ona funkcionalna. Dakle dobra fasada sa karakteristikama dobre paropropusnosti i vodoodbojnosti povećat će energetsku učinkovitost objekta, a time i vrijednost građevine te kvalitetu života u njoj.

 

 

NAJČITANIJE