Utorak, 09 Lipanj 2015 13:36

Kako napraviti kućicu na drvetu

Većina ljudi vjerojatno je u djetinjstvu maštala o svom tajnom skrovištu u obliku kućice na drvetu.

 

No, te želje bez problema možete ostvariti i u odrasloj dobi. Ukoliko imate uvjeta, možete obradovati svoje dijete jednim neobičnim mjestom za igranje, posebice u ovo toplo proljetno vrijeme. Kućice na drvetu mogu služiti djeci za igru, ali i kao dodatni prostor odvojen od kuće u koje vlasnici mogu pozvati prijatelje na druženje ili prespavati u tišini, daleko od buke gradskih ulica. To zna i jedna zagrebačka obitelj koja kuću na drvetu ima već punih pet godina.

Trend gradnje kućica na drvetu prisutan je u čitavom svijetu, a posljednjih nekoliko godina pojavio se i golem interes za odmore u takvim nastambama. Stoga ne treba čuditi da je na Novom Zelandu na sjecištu vrhova planinskog masiva Kaikoura te zaljeva Mangamaunu, izgrađe hotel Hapuku Lodge. Njegova je posebnost to što je dizajniran tako da se prema krajoliku koji ga okružuje odnosi nenametljivo. Po sličnom principu rađena je i ova zagrebačka kućica na drvetu.

Drvene kućice na stablima uvijek su bile sinonim za dječju igru, ali sve je više odraslih koji žele vlastito malo carstvo u koje se mogu povući, odmoriti i zabaviti. Stoga uz malo mašte, kreativnosti i truda i sami možete izgraditi svoje mjesto za odmor i bijeg od stresne svakodnevice.Koji materijal je korišten za gradnju kuće na drvetu po principu "uradi sam", pogledajte u prilogu.

NAJČITANIJE