Utorak, 09 Lipanj 2015 11:45

Zašto su staklene fasade in?

Fasada kao lice zgrade predstavlja njen bitan dio, jer osim zaštitne, fasada ima i estetsku funkciju.

 

Upravo staklene fasade predstavljaju nezaobilazan dio današnje arhitekture zbog modernog i atraktivnog izgleda. One mogu biti aluminijumske, PVC ili drvene, a uz minimalnu vidljivost nosećih profila na vanjskoj strani objekta i širok spektar boja i vrsta stakala postiže se elegantan, minimalistički i čist dizajn. Riječ je o modernom sistemu fasada, koji se najčešće koristi za poslovne objekte.

Osim za poslovne, u posljednje vrijeme staklena fasada krasi i ekskluzivne stambene građevine. Sa svojim glatkim površinama i usklađenim dizajnom, staklene građevine pokazuju modernizaciju i arhitektonsku eleganciju. Staklo stvara transparentnost i omogućuje dnevnoj svjetlosti da prodre duboko u prostore te stvara temelj za ugodan život i radnu klimu – čak i u stambenim zgradama. Postoji nekoliko različitih vrsta staklenih fasada, ovisno o načinu učvršćenja.

Svojom estetikom i funkcionalnošću staklene fasade privlače sve više kupaca, dok je brza i jednostavna montaža dodatna prednost. Ovaj suvremeni trend u izradi poslovnih objekta predstavlja sklad materijala koji će Vašem objektu dati poseban izgled. Koji materijal ćete koristiti za gradnju kuće, te koja će vrsta fasade biti na objektuovisi svakako o vašim željama.Također, velike staklene površine izvor su prirodnog svjetla, stoga je staklena fasada odličan izbor za objekte različite namjene.

 

 

NAJČITANIJE