Ponedjeljak, 02 Ožujak 2015 16:25

Arhitektura inspirirana prirodom: Restoran od stakla na jezeru

U gradu Sao Paolu u Brazilu mogu se pronaći brojne fascinantne stvari poput jednog japanskog restorana smještenog u prirodnom okruženju.

 

Naime, restoran se nalazi na Esporte Clube Pinheiros u Sao Paulu, a njegova je specifičnost to što je kompletno načinjen od stakla. Prostire se na preko 220 četvornih metara na ogromnoj parceli od 166.000 metara četvornih. Restoran na jezeru zamišljen je od strane Mass Arquitetura i Norea De Vitto Interiores.

Njegova geometrijska arhitektura ogleda se u površini jezera, pa ovaj moderni restoran izgleda kao da lebdi nad vodom i pojavljuje se suptilno. Fasada je obojena u bijelo, sadrži kuhinju, prostor za pohranu i svlačionice prekrivene crnim vulkanskim kamenjem, kao i glavni lounge prostor koji je okrenut prema jezeru i toalete umotane oko palme.

 

 

 

 

Interijer karakterizira otvoreni i svijetao prostor, u kojem je korištena neutralna paleta boja koja imitira prirodni ambijent. Jednostavnost vlada u interijeru od betonskih podova do mračnih uokvirenih prozora i drvenog namještaja, čineći restoran na jezeru pravom kazališnom scenom.

 

Foto: Pineterest

 

NAJČITANIJE