Povežimo se
Lesnina - Beskontaktna dostava

Vrhunski materijali za najzdraviju vodu

Kupci mogu uživati u najčišćoj vodi za piće zahvaljujući Groheu

Objavljeno

u

 

Voda je izvor života. Međutim, samo potpuno čista voda pogodna je za piće, kuhanje i pranje, a samim time i dobro utječe na zdravlje. Stoga ne treba ni napomenuti da GROHE, globalna marka sanitarne armature, pridaje veliku važnost higijeni vode za piće.

 

grohe mjesalica kuhinja dom2

 

Odjel za istraživanje i razvoj tvrtke GROHE stalno radi na novim rješenjima koja joj omogućuju da ispuni i nadmaši pravne zahtjeve za zaštitu vode za piće te da djeluje kao međunarodni uzor. Kako bi to postigla, tvrtka GROHE oslanja se na leguru mjedi GROHE Light, kao i na tehnologije GROHE Zero®, koje se ne koriste samo u kuhinjskim slavinama, već su sada dostupne i u kupaonskoj armaturi.

 

grohe moderna mjesalica kupaonica dom2

 

Najnoviji je primjer nova mješalica Eurostyle s jednom ručicom koja koristi tehnologiju GROHE Zero® za kupaonice.

 

Visokokvalitetna mjed iz internih ljevaonica

Ono zbog čega je GROHE „majstor tehnologije” jest dugogodišnje iskustvo u razvoju patentiranih legura mjedi. Tvornice tvrtke GROHE uključuju središnje talionice u kojima radnici proizvode mjed iz različitih sastojaka.

 

grohe legure mjedi proizvodnja mjesalica dom2

 

Drugim riječima, GROHE u svakom trenutku ima potpunu kontrolu nad materijalima koji se koriste u proizvodnji. Bakar i cink miješaju se u skladu s normama koje su jednake na svim lokacijama, a internim recikliranjem osigurava se korištenje samo pogodnih materijala u procesu recikliranja. To rezultira proizvodnjom visokokvalitetnih mjedenih kućišta koja ispunjavaju međunarodne pravne zahtjeve.

 

grohe kupaonica kada mjesalica cista voda dom2

 

GROHE Light – mjed za međunarodno tržište

Tvrtka GROHE izradila je leguru mjedi na temelju novog optimiziranog pripravka koji ne sadrži više od 0,9 posto olova, zbog čega se uvjerljivo nalazi unutar zakonskih ograničenja u Europskoj uniji, Aziji, Africi i na Bliskome istoku. To znači da mjed GROHE Light sadrži 35 posto manje olova od standardne mjedi koja se prije koristila, i to bez dodavanja opasnih zamjena za olovo. Kako bi postigla što veće pogodnosti za zdravlje kupaca, tvrtka GROHE prebacila je svoju cijelu proizvodnju mjedi u GROHE Light početkom 2015. godine, te je u skladu s time prilagodila procese proizvodnje.

 

grohe mjesalice kupaonica dom2

 

Tehnologije za zaštitu zdravlja i sigurnosti GROHE Zero®

GROHE također nudi i tehnologije pod nazivom GROHE Zero® koje nadmašuju međunarodne zahtjeve za metalne materijale u dodiru s vodom za piće. U slavinama opremljenim tehnologijom GROHE Zero® onemogućeno je propuštanje olova u vodu za piće kroz tijelo slavine.

 

grohe moderna mjesalica kuhinja dom2

 

Unutarnja cijev kojom prolazi voda za piće i koja je izrađena od visokokvalitetnog sintetičkog materijala osigurava potpuno sigurnu uporabu vode. Ista se tehnologija već koristi u proizvodima kao što su kuhinjski sustav GROHE Blue®, kuhinjske slavine s mlaznicom na izvlačenje, kuhinjske slavine Eurosmart s niskim izljevom, te odnedavna i jedna od slavina za umivaonike iz linije proizvoda Eurostyle.

 

grohe mjesalica kupaonica zena u kadi dom2

 

Maksimalna sigurnost za korisnike proizvoda koji sigurno ispunjavaju i nadmašuju međunarodne zahtjeve za zaštitu zdravlja: nova legura mjedi GROHE Light i tehnologije GROHE Zero®.

 

GROHE 300x100

 

Urednica na portalu, volim uređivati dom, a još više Dom na kvadrat. Javite mi se na: valentina@dom2.hr

Interijeri

Stan koji ima kružni tok

Kažu da je arhitektu najteže urediti vlastiti dom. A kad to napokon naprave, onda je taj dom kao stvoren za našu rubriku Dom na kvadrat. Vodimo vas u dom arhitekta Roberta Križnjaka.

Objavljeno

u

Autor

Razlog za preuređenje doma, najčešće su životne prilike. U slučaju ovog arhitekta bilo je to useljenje buduće supruge s dva preslatka psa.

Foto: DOMnaKVADRAT

„Stan je funkcionirao kao jedan muški stan, u kojem je bilo često tuluma, koji 15 godina nije imao kuhinju, osim osnovnog – frižidera, umivaonika i mikrovalne, a sad je trebalo napraviti jednu kuhinju za osobu koja puno kuha, i totalno se promijenio način života“, objašnjava nam arhitekt Robert Križnjak.

Pomno su birani materijali za kuhinju jer, iako su kućni ljubimci većinom mirni, kad ogladne, vole zagrepsti po kuhinji.

Foto: DOMnaKVADRAT

Uz to, kuhinja je jako funkcionalna. Crne jednostavne plohe skrivaju bar, hladnjak, malu smočnicu, otok se može koristiti kao šank a s unutarnje strane su ladice za posuđe. 

Foto: DOMnaKVADRAT

Elementi koji se manje koriste otvaraju se na dodir, dok ovi ostali imaju neprimjetne ručkice. U odabir kombinacije crne i bijele boje nismo uopće sumnjali, a dio kuhinje se kao obloga nastavlja u dnevni boravak.

Foto: DOMnaKVADRAT

“On je zapravo malen, ali kako se cijeli stan može u potpunosti pretvoriti u otvoreni prostor, imate dojam da je sve jedan veliki dnevni boravak”, nastavlja arhitekt.

U ovom je domu prostor definitivno diktirao raspored prostorija. U najuži dio stana smještena je blagovaonica. Umjesto postojećeg zida, kod stubišta je postavljena staklena stijena koja je dala prozračnost interijeru.

Foto: DOMnaKVADRAT

Spavaća soba orijentirana na sjeveroistok, to je idealna orijentacija spavaće sobe. Od blagovaonice je odvojena kliznim vratima tako da se cijeli stan jednostavno može otvoriti. To je omogućilo i uređenje svojevrsnog balkona unutar stana.

Foto: DOMnaKVADRAT

S druge strane zida smjestio se kupaonski dio, u potpunosti sakriven od ostatka stana.

„To je ta jedna relativno uska kupaona koja ima vezu direktno na jednu i na drugu stranu i zapravo, šta je funkcionalno da se vi vrtite cijelo vrijeme u krug u stanu, i zapravo dobijete nekakve da vam olakšava, ubrzava nekakav način kretanja po stanu“, pojasnio je Križnjak.

Da rezimiramo – ovo je stan koji, prema potrebi, može postati sala za zabave, sada je dobio i kuhinju, ima balkon u zatvorenom prostoru i kružni tok. Sada znamo odgovor na pitanje zašto je arhitektima najteže urediti svoj dom. Zato što pred sebe stavljaju brojne izazove.

Nastavite čitati

Bilje

Vrijeme je orezivanja – nabavite pravi alat

Proljeće je tu i priroda se budi. Pravo je vrijeme za radove u vrtu. Da bi on u sezoni zablistao sada trebate napraviti pravu pripremu. Evo savjeta.

Objavljeno

u

Autor

Za lijepih sunčanih dana mnogi vole uživati u svojim vrtovima. Međutim iza lijepog vrta stoji predani trud i rad. Sada je vrijeme za zimsku rezidbu, a pravi se majstori za radove u vrtu najprije opreme adekvatnim alatom. Što je sve potrebno za ovaj posao, rekao nam je Joža Frljužec iz AL-KO-a.

“Za proljetno čišćenje zelenog raslinja, odnosno za rezidbu suhih grana potrebna je jedna lančana pila, za orezivanje i oblikovanje zelenog raslinja škare za živicu, trimer za čišćenje rubova te puhač – usisivač lišća za uklanjanje starog lišće. “

Foto: DOMnaKVADRAT

Princip rada je odozgo prema dolje. Da biste dosegli suhe grane na drveću trebat ćete pomoć, pa umjesto penjanja, neka alat bude vaša produžena ruka. Teleskopska lančana pila logičan je izbor za ovakve radove.

Foto: DOMnaKVADRAT

Odrezane suhe grane moguće je dalje koristiti za podgrijavanje ili kao kompost, stoga ih je potrebno skratiti, a najjednostavnije ćete to učiniti profesionalnom pilom koja reže do 22 metra u sekundi.

Foto: DOMnaKVADRAT

Živa ograda, odnosno živica isto tako svake godine treba orezivanje. Zimska je rezidba najvažnija jer njome diktirate dinamiku rasta živice. Kako bi vam taj posao bio što lakši i kako vas ne bi zaboljela ruka, postoje škare za živicu na koje se može podesiti ručka. Da bi orezivanje bilo još praktičnije, možete se naoružati pojasom za baterije. A za sam vrh živice trebat ćete teleskopske škare.

Foto: DOMnaKVADRAT

A sve ono što ste odrezali, treba i počistiti. Za to služi puhač usisivač lišća. Sve što taj stroj usiše i podrobi može se koristiti kao kompost ili staviti u biootpad.

Jer i kod orezivanja biljaka treba misliti na održivost. Zato iskoristite ponovno sve što se da iskoristiti.

Nastavite čitati

Lesnina XXXL

Vršimo beskontaktnu dostavu!

Zdravlje i naših kupaca i zaposlenika nam je na prvom mjestu.

Objavljeno

u

Autor

Lesnina-regal-za-dnevni-boravak-4-999-00-kn-domnakvadrat

Što to znači?

Zdravlje i naših kupaca i zaposlenika nam je na prvom mjestu. Kako bismo ga sačuvali, a ipak omogućili sigurnu kupnju iz topline vašeg doma, uveli smo beskontaktnu dostavu na vaš prag.

Kako beskontaktna dostava izgleda u praksi?

  • Vozač stiže na adresu, ostavlja pošiljku ispred vrata te se odmiče dva metra
  • Obavještava kupca o beskontaktnoj dostavi
  • Primatelja traži podatke naručitelja kako bi ih unio u sustav kao dokaz da je pošiljka isporučena
  • Vozač fotografira paket s udaljenosti od dva metra kao dokaz o isporuci
  • Ako iz bilo kojeg razloga pošiljka nije isporučena, definirani i poznati procesi su na snazi

*Svi naši dostavljači i vozači opremljeni su zaštitnim maskama i rukavicama, a dostavna vozila dezinficiraju se nakon svake dostave

lesnina-domnakvadrat

Nastavite čitati

Pratite nas na drušvenim mrežama

Izbor urednice

POPULARNO